reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Gola Ty sie waga Poli nie przejmuj,waga z USG jest tylko przyblizona waga +/-,najwazniejsze ze mala ma sie dobrze i jest zdrowa ;-)
lillydelux to dobrze ze u was wszystko sie juz wyjasnilo byle spokojnie i bez problemow do tego 3 listopada wytrzymac :-);-)

A Ja nawet nie znam wagi synka :baffled: ach ta Anglia i te ich procedury :eek:

reklama
anek i ja jestem na etapie przygotowywania wyprawki - a wiec tak codziennie: pranie i prasowanie... i konca nie widac....
Tyle ze przygotowalam sobie wiekszosc rzeczy niezbednych do szpitala i na pierwsze dni zycia maluszka ;-) Tylko zamowienie z apteki musze odebrac i bede spokojniejsza ze mam juz to wszystko co trzeba.
Torba do szpitala w trakcie pakowania. Teraz robie takie ostatnie pranie rzeczy niezbednych i juz jutro moze uda mi sie ją calkiem skompletowac.

lilydelux dobrze ze wracasz do domu :tak:
Sama lezalam w szpitalu 4 dni po porodzie i tego ostatniego dnia to juz tam jak na szpilkach siedzialaam. Tesknilam do domu strasznie, wiec rozumiem ciebie i twoja chec powrotu we wlasne cztery ściany :tak:

katerinka anek a wy macie terminy na 3 listopada obie?
Wiec zdaje sie ze bede miala okazje podpytac sie Was czy bylyscie zadowolone z opieki szpitalnej :) Bo jak mam termin na 10 listopad to jednak sie chyba wyminiemy.

Ostatnia edycja:
Wiec zdaje sie ze bede miala okazje podpytac sie Was czy bylyscie zadowolone z opieki szpitalnej :) Bo jak mam termin na 10 listopad to jednak sie chyba wyminiemy.

zgadza się :) na 3 listopada... Widziałyście że we wrześniu znowu "wyprodukowali" w naszym szpitalu 404 dzieciaczki? niech już te kobiety przestaną tam jeździć :) boję się odesłania i że będą mnie oksytocyną popędzać i znieczulenia odmówią :-( to są moje trzy główne obawy, z resztą lęków daję radę-jakoś to będzie. Pisałam na gg z dziewczyną udzielającą się na forum Ujastek (marzenka84) która tam urodziła, jest b zadowolona, mimo wywoływania po terminie i cesarki na końcu z braku rozwarcia przez cały dzień.

Cały czas wydaje mi się że mam za mało ubranek, że moja dziecinka będzie półnago "chodziła", nie ogarniam tego co jest potrzebne a co nie, nie ma innego wyjscia niż to że wyjdzie w praktyce...

Katerinka ja też mam ubranek nie za wiele i mam nadzieję że starczy w razie czego można zakuoić oarę szt wysłać babcię czy męża, a w najgorszym wypadku będziem prać i suszyć na kaloryferach bo to już sezon grzewczy będzie :-D

Katerinka_2,Bryszka mi się też cały czas wydaje że mam za mało ubranek już jeden pajacyk dokupiłam na 56 bo miałam tylko 2 szt. ale w planach jeszcze mam kupić jeden na 62 welurowy na wyjście ze szpitala nikomu nie mówię już że kupuję bo wszyscy twierdzą ze mam tego za dużo ale ja tam wolę mieć za dużo niż później prosić się kogoś o kupienie najwyżej będę rzadziej pralkę puszczać:tak:

Zrobiło nam się tutaj "co dzidzia ma" ale tematy rozmów tak się mieszają że ciężko porządek utrzymać. Dziękuję Mirelka i Bryszka, przynajmniej wiem że nie tylko ja "świruję". Ale pewnie się okaże że nic nam nie brakuje a tylko chcemy zaspokoić potrzebę gromadzenia :)

Jesteśmy z Katerinką w tym samym dniu ciąży, tak patrząc na nasze suwaczki z tym, że ja mam termin z OM na 2 listopada. Nie wiem, jak to liczą...

reklama
Ja mam termin na suwaczku taki jak lekarz ustalił wg wczesnych USG, zresztą wszystkie USG dotychczasowe łącznie z ostatnim pokrywają się dokładnie. Według prawdziwej daty OM nie dało się ustalić wieku ciąży bo miałam baaaardzo nieregularne cykle...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry