reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Agutek synuś duży chłopak, przykro mi z tą kością łonową, kochana odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj, z przerwami na bb

angie miejmy nadzieję, że wszystko się dobrze skończy a dzidzia w brzusiu jak najdłużej będzie. powiem Ci że czytając Twój post to się zmartwiłam że moja też tylko 1200 ma (a najbardziej to moja mama panikuje że taka mała kruszynka), ale ona znowu wymiarami dorównuje tc

reklama
agutku, rzeczywiście miałaś przejścia przy pierwszym porodzie. I popatrzcie dziewczyny, ilu kobietom się podaje oksy przy porodzie, i czy rzeczywiście lekarze sprawdzają wcześniej czy pacjentka jest uczulona? Chyba się to robi mechanicznie, podamy - szybciej pani urodzi i tyle...Szok!
angie dzielna z Ciebie dziewczyna:) Wszystko będzie dobrze

Dzieki dziewczyny za wszelkie slowa otuchy, pewnie ze bedzie dobrze, ja juz wczesniej wiedzialam ze mala jest mniejsza ale najwazniejsze ze caly czas rosnie a nie stanela w miejscu dlatego staram sie tym nie martwic. A teraz bede pod dokladniejsza obserwacja wiec tym bardziej jestem spokojna. Moja mama tez zaczela wczoraj panikowac, az nie mialam ochoty z nia rozmawiac bo to ja musialam jej tlumaczyc ze jest ok.

Aneczka ty sie nic nie martw, jak lekarz mowi ze jest ok to znaczy ze tak jest :-)

A kto powiedzial ze wszystkie musimy rodzic duze dzieci, niektore moga byc mniejsze zeby srednia zostala zachowana ;-)

Oczywiście! Jedne dzieciaki są większe, drugie mniejsze, ważny jest harmonijny rozwój! :) A wiecie co mój bajkopisarz teściu, pamiętam jak o sobie opowiadał, najpierw, to miał niby 4,5 kg jak się urodził, w drugiej wersji słyszeliśmy, że 5 a ostatnio (tzn jakieś 4 m-ce temu) ważył prawie 6! My się z moim D. śmiejemy, że się urodził od razu z włosami na klacie i przednimi zębami - i w szpitalu mówili, że jego mama bobra urodziła, heh :-D:-D

Agutek masz chłopa, mój waży tylko 1400, przy Twoim to kruszynka;-)
Angie współczuję problemów, ale najważniejsze że z dzieciątkiem wszystko w porządku! Mój też jest maleńki.

Dziewczyny mam pytanie do tych co ostanio robiły usg, jaki obwód główki mają wasze dzieci, pytam szczególnie tych z wagą ok 1.5 kg.

Cocca no Ja wczoraj jak bylam na tym USG to kobitka tak skierowala monitor ze widzialam wszystkie pomiary jak robila to przynajmniej cos tam wiedzialam bo tak to oni nic mi nie mowia wiec Ja sie dopatrzylam obwodu glowki mojego jakies 29cm jesli dobrze widzialam :tak: ale nie znam wagi malego bo oczywiscie nic mi nie powiedzieli nawet jak sie pytalam to jedynie tyle ze na tym etapie jest wszystko w porzadku.

reklama
Cocca moja z tego co pamiętam miała 23 cm obwód główki bo pamiętam jak lekarz mierzył.

Angie moja niunia też jest malutka bo ma tylko 1300g ale nic mój gin na to nie zareagował, żadnego ktg ani nic. Dał mi tylko żelazo na mój spadek żelaza. Za to moja znajoma lekarka powiedziała mi, że to bardzo nie dobrze, że mała ma tylko 1300g bo muszą w ciągu tych 2 miesięcy przytyć min 2 kg, a my nie mamy zbytnio na to wpływu. Ja jestem kochane myśli, że wszystko będzie dobrze więc i Ty bądź;**** Nasze maleństwa urosną jeszcze i będą dobrze ważyły. Najważniejsze, żeby chociaż do tych 3 kg dobiły.

Pisałam na wątku głównym o wadze dzieciątek ale nie zerknęłam tutaj, że został podjęty...

Do góry