reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

hey dziewczyny ja wczoraj byłam u gina i wszystko ok z małym tylko rośnie w zawrotnym tempie, waży już 2,5kg, a tu jeszcze dwa miesiące ponoć przybierze do 1,200kg na miesiąc będzie dziecko ponad 4 kg lekarz już jest coraz bardziej tego pewien tym bardziej mówi, że wygląda na masywne po brzuszku i główce no i wychodzi o 2 tyg większy z wyprzedzeniem, chociaż podałam dokładny dzień miesiączki. Lekarz powiedział, że tak za 1,5 miesiąca powie dokładnie co zrobimy, bo jeśli dziecko za 4 tyg nadal tak będzie rosło zrobi mi cesarkę stwierdził, że będzie to bezpieczniejsze tym bardziej, że jestem po poronieniach i nie będziemy ryzykować, ja co prawda wolałabym poród naturalny, chociaż nie którzy chwalą cesarkę, ale moim zdaniem dłużej się dochodzi do siebie po niej. Zobaczymy ważne żeby mały zdrowy wyszedł.

Już coraz bliżej, ale jestem podekscytowana coraz bardziej,a mój ciągle mówi, że nie może się doczekać syna :)
myslalam o Tobie dzisiaj:)

Rzeczywiscie malec pokazny bardzo!!!! To duze dziecko masz juz! W zasadzie jak sie tak rozwija szybko to moze ze urodzisz wczesniej:)

Pamietaj ze wszystko dla dziecia wiec i cesarka jak bedzie potrzebna to nie walcz z tym:)

Dobrze ze u was wszystko wporzo:) ja na wizyte za 1,5 tygodnia:) tez cos czuje ze z dwa kilosy moj maly ma:) bo brzuchol ciezszy:)

reklama
Niuniunia, Nimfii i Andrzelika, cieszę się, że dobre wieści po wizytach i maluchy zdrowo rosną. Andrzelika, Ty tam strasznie duże maleństwo nosisz. A co do cesarki, nie martwiłabym się na zapas, ja też bym wolała naturalnie, ale jak przyjdzie mi rodzić przez CC to bym się nie przejmowała, w końcu przeciskanie paru kilo przez siebie do najłatwiejszych nie należy :) Wszystko ma jakieś dobre strony, a najważniejsze, żeby maleństwo było zdrowe :)

My jesteśmy po dużym USG dzisiaj (prawie się spóźniliśmy, trzeba było jechać aż do Gdyni a to ponad pół godziny drogi, co źle obliczyliśmy i niemalże ktoś się wcisnął na nasze miejsce). Filipek nadal jest Filipkiem, na co odetchnęłam z ulgą. Widziałam pisiorka, już dwa razy, więc już teraz nie martwię się, że nagle urodzę dziewczynkę :-D Mały waży już 1550g więc to całkiem nieźle, chyba wielkolud z niego nie będzie (na szczęście, hehe). Serducho zdrowe, mamy cudne zdjęcie ze stopą (później wrzucę i Wam pokażę ;)), a mój mężczyzna dumny jak paw, że taki dzielny i zdrowy dzieciaczek się nam szykuje :D
Potem byłam u ortopedy zapytać o moje bóle w łopatce i trochę mnie olał, chociaż był całkiem sympatyczny. No, ale przeciwwskazań do SN nie wypisał, tak więc wszystko jest w najlepszym porządku i wszystko przebiega naturalnie, czyli ciążowo ;-)

hey dziewczyny ja wczoraj byłam u gina i wszystko ok z małym tylko rośnie w zawrotnym tempie, waży już 2,5kg, a tu jeszcze dwa miesiące ponoć przybierze do 1,200kg na miesiąc będzie dziecko ponad 4 kg lekarz już jest coraz bardziej tego pewien tym bardziej mówi, że wygląda na masywne po brzuszku i główce no i wychodzi o 2 tyg większy z wyprzedzeniem, chociaż podałam dokładny dzień miesiączki. Lekarz powiedział, że tak za 1,5 miesiąca powie dokładnie co zrobimy, bo jeśli dziecko za 4 tyg nadal tak będzie rosło zrobi mi cesarkę stwierdził, że będzie to bezpieczniejsze tym bardziej, że jestem po poronieniach i nie będziemy ryzykować, ja co prawda wolałabym poród naturalny, chociaż nie którzy chwalą cesarkę, ale moim zdaniem dłużej się dochodzi do siebie po niej. Zobaczymy ważne żeby mały zdrowy wyszedł.

Już coraz bliżej, ale jestem podekscytowana coraz bardziej,a mój ciągle mówi, że nie może się doczekać syna :)
Super ze sie odezwalas i ze u was wszystko w porzadeczku a syneczek rosnie jak na drozdzach hehehe najwazniejsze ze zdrowy a cesarka sie nie przejmuj co ma byc to bedzie a najwazniejsze zeby wszystko sie zakonczylo pomyslnie i dla Ciebie i dla maluszka:-D
ponko no to super ze syneczek potwierdzony na 1000% najwazniejsze ze zdrowy syneczek no a tatus na pewno dumny i to nie raz jeszcze bedzie taki dumny chodzil jak go syneczek bedzie zaskakiwal po drugiej stronie brzuszka ;-):-)

Oj zazdroszcze wam tych USG tez bym chciala podgladnac swojego szkraba a tutaj juz nie robia no chyba ze bedzie to konieczne,no nic pozostalo mi spokojnie czekac az do listopada a we wtorek ide posluchac serducha malego :-)

i ja jestem juz po wizycie 3d, oczywiście nasza córa zachowała się zgodnie z moimi przeczuciami, czyli była spokojna, nie kopała, nie wierciła, cały czas w jednej pozycji. ale tak naprawde to wielka dupa bo ona leży sobie główką w dół co oczywiście nie przeszkadza w usg ale fakt że akurat tam na dole w tych kieszonkach jest najmniej wód, to ona jest wtulona w ścianę macicy, i zdjęć jej twarzyczki nie pooglądaliśmy. bo się z macicą zlewa, lekarz tak ja próbował podchodzić, kombinował, nie mógł ostrości wyregulować. dostzregłam że do tatusia będzie podobna jej rysy twarzy ewidentnie przemawiają i układ oczu też, no nic śmieje się że mały brzydal będzie, żeby trochę tatusia po wkurzać. co do płci to już się chyba nie zmieni bo widać było ta małą dupolinkę bez dyndających narządów. akurat nóżki bardzo dobrze było widać bo akurat tam jest dużo wód i obraz super.
waży 1237, ale lekarz mnie zapewnił, że absolutnie to jest dobrze. czyli przez 2 tygodnie tylko nieco 100 gram przybrała. termin nie znacznie się waha z porównaniu do OM, po ostatnim usg ciąża była o 1 dzień starsza a teraz jest o 3 dni młodsza:)

jakbym chciała to jeszcze do 36 tygodnia mogę się wybrać na 3d pod warunkiem że tam ilość wód się by zmieniła na większą. ale lekarz naprawdę fajowy skasował mnie o połowę mniej
laugh.gif

a moja kruszynka kciuka ssała
biggrin.gif
juz takich brzydkich nawyków się uczy
laugh.gif

Andrzelika to synuś dorodny Wam rośnie, rzeczywiście może lepiej powoli oswajać się z myślą o cesarce, moja szwagierka miała i wiele znajomych osóbi bardzo dobrze zniosły. Byle mąż mógł być (albo pomocne położne, nie jakieś jędze), bo Twój syneczek będzie dorodny i ciężko Ci będzie go podnosić przez pierwsze dni.
Aneczka fajnie, że podglądaliście Waszą Malutką, miło, że lekarz nie skasował całej sumy!!!

andrzelika1989,Aneczka87 fajne wieści o maluchach...:-)
Nimfii Hiv i hcv miałm robiony z 2,3 miesiące temu a Wr nie wiem bo na początku samym robiłam teraz nie...
A ja się wczoraj tak wkurzyłam że aż powyłam..:wściekła/y: mieliśmy wczoraj rocznicę ślubu mąż umówił mnie na usg 3/4d ja się nastawiałam że zobaczę małą z buźki i w ogóle pojechaliśmy a tam babka pyta mnie o tc ja mówię że 33t a ona że w tym tc już nie robią usg bo zdjęcia są niewyraźne i nie kolorowe..:-(tak się zwyłam że poszłam spać po 20 a dziś przed 6 wstałam i nie śpię bo mała już coś rozrabia...:-) miłego dnia

Ostatnia edycja:
andrzelika, aneczka, ponko gratuluję udanych wizyt, dzieciaczki pięknie sobie rosną:)
ankusch tak jak pisze Angun może spróbuj gdzie indziej?
Angun mały kotek i kocia mama powalają na łopatki, cudny widok!!

Ostatnia edycja:
reklama
Angun no właśnie byłam zdziwiona bo na youtube oglądałam filmiki z 33 tc a ona powiedziała że są mało widoczne i w ogóle...:wściekła/y:Nie wiem sama ale mam nerwa mąż mnie wczoraj pocieszył że już na żywo niedługo Martynkę zobaczymy że napewno jest śliczna :-)
A filmik super...niezłe kociaki:-)

Do góry