reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Niuniunia najwazniejsze ze coreczka zdrowo rosnie a Ty sie tak nie denerwuj,duzo odpoczywaj i zazywaj witaminki.

Oj zgaga:baffled:,pare razy mnie dopadla myslalam ze nie wydole bo to przed spaniem no ale cieple mleko dziala cuda ;-)

reklama
Niuniunia najważniejsze że maleństwo zdrowe, dużo odpoczywaj to może skurcze się uspokoją, wiesz kwestia tego czy Cie przy tym boli, głowa do góry wszystko będzie dobrze

Dziękuję Wam dziewczynki;***

No planuję teraz bardziej odpoczywać. Dużo leżeć, nie robić ciągle jakiś robót choć tak się też nie da niestety ale muszę bardziej się oszczędzać.

Troszke podczytalam z wizyt, ale nie sposob wszystkiego skomentowac.

aqua a wiec bedziemy czekac na pomyślne wieści ze szpitala od ciebie bo chyba faktycznie bedziesz jedna z pierwszych mam na forum ktora malenstwo bedzie trzymac przy sobie :tak:
Odpoczywaj na maxa i nie martw sie waga dzidzi ;-) Jest już duża, ale najważniejsze że zdrowa. Licze ze poród minie bez komplikacji - szybko i mało boleśnie :tak::-)

U Nas po wczorajszej wizycie (i 2 h spedzonych w poczekalni :dry:) bilans jest taki:
szyjka trzyma sie wzorowo,
twardnienie brzuszka - nadal jest,
serduszko na KTG - wzorowo,
infekcja grzybiczna - nadal jest,
recepta na leki - od nowa ta sama,
a wiec.... można by powiedziec że nic nowego :tak:;-)
USG dopiero w 36TC a wiec nie mam pojecia ile maluch waży.
Dziś podskoczylam na morfologie, glukoze i oddać mocz do badania.

Nie dostalam skierowania na powtórzenie odczynu Coombsa :dry: Gin uznal ze moge zrobic sobie na wlasny koszt. Tak samo jak anty HIV i anty HCV - Wy robicie takie badania?

A wiecie moze w ktorym TC pasuje powrarzac z krwi WR? Bo o tym nic mi nie wspomnial :baffled: Ciezko sie z nim bylo dogadac wczroaj.

A to co wazne ustalilam z nim że jeszcze przed porodem wystawi mi zaswiadczenie lekarskie potrzebne do becikowego - o podleganiu kontroli lekarskiej.
Wiec skoro tak mozna to doradzam popytac ginów, bo po porodzie nie ma czasu na taka papierkowa robote :tak:

Ostatnia edycja:
Nimfii ja wogóle odczyn coombsa robiłam prywatnie tak mi kazała, a jeszcze z dodatkowych badań w mojej karcie ciążowej nie zrobionych to: toksoplazmoza, HIV, różyczka, jakieś AFP, HCV, a wydaję, mi się że to są ważne badania i co tez mam prywatnie to robić?.
jeśli chodzi o WR, to nie wiem jak u Ciebie ale u nas szpitalu bodajże wymagają aktualnego z przed 3 tygodni przed porodem

aneczka tak mi sie wydaje ze powinno byc wlasnie tuz przed porodem to WR, tak samo jak krzepliwosc krwi czy elektrolity. Gdzieniegdzie wymagaja jeszcze wymaz z pochwy, ale nie pamietam czy mialam to robione przy ciazy z Mackiem.... Musze zapytac polozna w szpitalu co ona mysli na ten temat, zeby kasy nie wydawac niepotrzebnie.

nimfii najważniejsze, że z synusiem wsio OK:)
Niunniunia moja Pola w 29 tc ważyła jakoś 1260 g i też się martwiłam, że nie za wiele, gin mówił, że wszystko ok. Najważniejsze, że Wikunia zdrowa i prawidłowo się rozwija!

Nie dostalam skierowania na powtórzenie odczynu Coombsa :dry: Gin uznal ze moge zrobic sobie na wlasny koszt. Tak samo jak anty HIV i anty HCV - Wy robicie takie badania?[/SIZE]

A wiecie moze w ktorym TC pasuje powrarzac z krwi WR? Bo o tym nic mi nie wspomnial :baffled: Ciezko sie z nim bylo dogadac wczroaj.

Jeśli bez zmian to w sumie dobrze, ważne, że nie jest gorzej
wink2.gif
. Także gratuluję udanej wizyty. Coombsa robi się raz, jeśli wynik wyszedł dobrze, nie ma potrzeby go powtarzać. HIV i HCV miałam robionego na początku ciąży. Przepisy mówią, że bez tych badań pacjent jest traktowany jak "potencjalny zakażony".

reklama
hey dziewczyny ja wczoraj byłam u gina i wszystko ok z małym tylko rośnie w zawrotnym tempie, waży już 2,5kg, a tu jeszcze dwa miesiące ponoć przybierze do 1,200kg na miesiąc będzie dziecko ponad 4 kg lekarz już jest coraz bardziej tego pewien tym bardziej mówi, że wygląda na masywne po brzuszku i główce no i wychodzi o 2 tyg większy z wyprzedzeniem, chociaż podałam dokładny dzień miesiączki. Lekarz powiedział, że tak za 1,5 miesiąca powie dokładnie co zrobimy, bo jeśli dziecko za 4 tyg nadal tak będzie rosło zrobi mi cesarkę stwierdził, że będzie to bezpieczniejsze tym bardziej, że jestem po poronieniach i nie będziemy ryzykować, ja co prawda wolałabym poród naturalny, chociaż nie którzy chwalą cesarkę, ale moim zdaniem dłużej się dochodzi do siebie po niej. Zobaczymy ważne żeby mały zdrowy wyszedł.

Już coraz bliżej, ale jestem podekscytowana coraz bardziej,a mój ciągle mówi, że nie może się doczekać syna :)

Do góry