reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

anek bardzo dobrze ze wyniki sa okej :tak: To najwazniejsze. A i do dermatologa warto si wybrac, moze cos pomoze :tak:

ponko i ja takze mam infekcje niewiadomoego pochodzenia :-( Co wiecej z wynikow wyszlo ze zarowno w pochwie i w pecherzu moczowym nie ma bakteri ani grzybow. A wiec... dlaczego swedzi i piecze?
Ja juz nie wiem czego sie chwytac, bo cokolwiek zastosuje to pomaga na chwile.

A taki żel ktory fajnie pomaga na dolegliwosci infekcyjne to Multi-Gyn Acti Gel. Natychmiastowo przynosi ulge.
Multi-Gyn Actigel, żel, 50 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Natomiast wyleczyc mnie nie jest w stanie.

reklama
Hej dziewczyny. Odebrałam dziś wyniki - mam jakieś tam wahania w dół i górę w morfologii, ale najważniejsze jest to, że te badania pod kierunkiem cholestazy ciążowej chyba wyszły OK!!! Piszę chyba, bo to tylko na podstawie norm z druków z wynikami. Wszystko mi się mieści w normach. Jutro jadę pokazać wyniki ginowi i zobaczymy co powie, bo jak by nie patrzeć - dalej cała się drapię:( Piję wapno 3 razy dziennie i nie czuję żadnej ulgi. Pewnie pośle mnie do dermatologa - sama już nie wiem. Oby moja radość z wyników w normie nie była przedwczesna...

Nie chcę cie straszyć ale mojego ojca żony córka miała niedawno właśnie podobne objawy, lekarz kazał zrobic próby wątrobowe czy coś i wyszło że to od wątroby coś się wydziela i żeby nie stwarzać zagrożenia dla dziecka wywołali jej poród prawie miesiąc przed terminem...

Mój A. za każdym razem też coś dostawał, ale powiedziałam mu już wczoraj, żeby też się zapisał gdzieś do lekarza. Lepiej dmuchać na zimne, jak oboje się wyleczymy to może w końcu zniknie cholerstwo.

ponko najważniejsze, że z Waszym synkiem wszystko dobrze:) Choć domyślam się, że takie nawracające infekcje potrafią zatruwać życie:/ W ciąży nie trudno o tego typu sprawy:/

Ja dziś na momencik, ale czytam tu o infekcjach, które też ciągle mam i związane z pęcherzem i z pochwą. Też nie mam ani bakterii ani grzybów, ze względu na problemy z ciążą zachowujemy wstrzemięźliwość ;-) więc też nie przez seks, mi bardzo pomaga na swędzenie i pieczenie zwykła maść Clotrimazolum, lekarz pozwolił mi stosować. Jest tani i skuteczny!

współczuję Wam dziewczyny tych infekcji na pewno to nic przyjemnego też parę razy miałam ale na szczęście w ciąży spój z infekcjami, Cocca też mi ta maść Clotrimazolum pomaga mam w domu w razie czego jakby się coś przyplątało :-)
a ja dziś do dentysty brrrrrry:szok:

reklama
U mnie brzuch stawia się od 17tc, ale dopiero w 28tc okazało się, że może to mieć zły wpływ na termin porodu, więc obecnie łykam nospe, magnez i leżakuje ile wlezie.

Inne ciężarówki mają stawiające się brzuszki i tylko doraźnie zażywają w/w medykamentów + odpoczywają w chwili twardnięcia. I nie mają żadnych problemów ;)
A są i takie, u których twardnienie doprowadza do skrócenia się szyjki/ rozwarcia i wówczas mogą jedynie biegać do toalety i lodówki + mają przepisane specjalne leki przeciwrozkurczowe.

Podsumowując- najlepiej powiedzieć o ilości i sile twardnięcia ginowi, a on sam zadecyduje czy jest to normalne, czy też trzeba coś z tym zrobić ;)

Do góry