reklama
oj współczuję Wam dziewczyny z tym cukrem ale dobra opieka lekarza i dobrana dieta nie powinna wyrządzić krzywdy maluszkowi trzymam kciuki będzie dobrze tego się trzymajmy
ja też mam zawsze normy podane przy wynikach zdecydowanie ułatwia to odczytanie wyniku;-)
angie super że na wizycie wszystko ok ;-)
ja też mam zawsze normy podane przy wynikach zdecydowanie ułatwia to odczytanie wyniku;-)
angie super że na wizycie wszystko ok ;-)
pepsi raczej najpierw dietka w najgorszym wypadku to insulina (jak dieta nie pomoże), ze mną w szpitalu leżała dziewczyna zresztą od tej samej gin, która miała po obciążeniu 75 g, 185, i dziś razem byliśmy w poradni, więc głowa do góry, dobrze że nie masz lekarza przewrażliwionego, który zamiast najpierw do poradni wysyła od razu do szpitala
Margana
Fanka BB :)
Dziewczyny, kurczę, współczuje Wam tych problemów z cukrem! Widze, ze to jednak problem wielu kobitek w ciąży.
pepsi tak od razu insuliny to raczej nikt Ci nie zleci. Zawsze zaczyna się od najłagodniejszych srodków i jak nie pomogą przechodzi dalej. Mam nadzieje,z e dietka wystarczy.
pepsi tak od razu insuliny to raczej nikt Ci nie zleci. Zawsze zaczyna się od najłagodniejszych srodków i jak nie pomogą przechodzi dalej. Mam nadzieje,z e dietka wystarczy.
Ja po tym nieplanowanym USG dziś - opisałam z rozpędu na głównym, ale mala ok, biometria ok, waży 1259g
Cieszę się, że wszystko w porządku, to najważniejsze
a ja dziś byłam w poradni diabetologicznej, czeka mnie dietka, ale lekarz powiedział, że w moim przypadku nie jest tak źle bo tylko troszku przekroczyło (140 norma, a ja 146), ale trzeba dmuchać na zimno. najważniejsze że mogę jeść w dowolnych ilościach ale z głową, więc spoko.oczywiście słodycze wykluczyć ale co dla dzidzi się nie robi.i takie tam.przynajmniej na zdrowie mi to wyjdzie:-)
Dasz radę, tak jak mówisz, czego się nie robi dla dziecka. Powodzenia
U mnie niestety kiepskie wieści. Glukoza na czczo 77,1 więc w normie, ale po obciążeniu 75g -171,8 czyli dużo ponad normę. Jutro do gina po skierowanie do poradni diabetologicznej, a później zobaczymy.
Współczuję problemu z cukrem, ale jest to do opanowania. Jak już sobie wszystko poukładasz, to będzie dobrze. Uszy do góry
ankusch
A ja po wizycie wysiedziałam się ponad 2 h a sama byłam 40min:-) Moja Martynka waży już 1650g wszystkie parametry prawidłowe więc rozwija się dobrze już jest główką do dołu..:-)z moja szyjka też okej no jeszcze 2 miesiące i będzie..troszkę niskie mam żelazo ale do nadrobienia :-)fajnie z gin pogadałam na temat nacinania krocza w tym szpitalu co będę rodzić że podpisuję się teraz zgodę albo i nie..pogadałam też na temat masażu krocza i jej zdaniem jest to mało skuteczne i troszkę niebezpieczne ze względu na różne bakterie które mogą się dostać..pytałam też o herbatkę z liści malin czy jest skuteczna bo gdzieś czytałam..powiedziała że warto pic ale od 36 tyg że to pomaga szyjce rozluźnić mięśnie przed porodem i będę piła za miesiąc..także z wizyty jestem bardzo zadowolona:-)
Anek82
Współczuję wam dziewczyny tych "cukrowych rewolucji" - 3mam kciuki, żeby dieta pomogła
Ankusch - gratuluję udanej wizyty. Fajnie, że masz taką rzeczową panią ginekolog.
Ankusch - gratuluję udanej wizyty. Fajnie, że masz taką rzeczową panią ginekolog.
Ostatnia edycja:
mim
Pepsi, ja też myślę, że zaczniesz od diety i dopiero potem dobiorą insulinę. Ale głowa do góry - dla mnie to męczące przede wszystkim, ale można z tym żyć Będzie dobrze.
Wiecie, zazdroszczę Wam tych Waszych dużych dzieci
My z każdym dniem walczymy o każdy gram (25.08 ważył 931g) - mało, ale to już zawsze więcej niż 2 tygodnie wczesniej...
Cieszcie się, że są duże bo gdyby co łatwiej takie uratowac.
Wiecie, zazdroszczę Wam tych Waszych dużych dzieci
My z każdym dniem walczymy o każdy gram (25.08 ważył 931g) - mało, ale to już zawsze więcej niż 2 tygodnie wczesniej...
Cieszcie się, że są duże bo gdyby co łatwiej takie uratowac.
reklama