reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

No niestety u mnie przy takim wyniku to już cukrzyca ciążowa, tylko nie wiem czy na razie idę na dietę czy od razu insulina. Okaże się po wizycie w poradni.

reklama
oj współczuję Wam dziewczyny z tym cukrem ale dobra opieka lekarza i dobrana dieta nie powinna wyrządzić krzywdy maluszkowi trzymam kciuki będzie dobrze tego się trzymajmy:tak:

ja też mam zawsze normy podane przy wynikach zdecydowanie ułatwia to odczytanie wyniku;-)

angie super że na wizycie wszystko ok ;-)

pepsi raczej najpierw dietka w najgorszym wypadku to insulina (jak dieta nie pomoże), ze mną w szpitalu leżała dziewczyna zresztą od tej samej gin, która miała po obciążeniu 75 g, 185, i dziś razem byliśmy w poradni, więc głowa do góry, dobrze że nie masz lekarza przewrażliwionego, który zamiast najpierw do poradni wysyła od razu do szpitala

pepsi mam nadzieję, że od zmiany diety i przestrzegania godzin posiłków zaczniesz:) Czasem to wystarcza, trzeba być dobrej myśli!

Dziewczyny, kurczę, współczuje Wam tych problemów z cukrem! Widze, ze to jednak problem wielu kobitek w ciąży.

pepsi tak od razu insuliny to raczej nikt Ci nie zleci. Zawsze zaczyna się od najłagodniejszych srodków i jak nie pomogą przechodzi dalej. Mam nadzieje,z e dietka wystarczy.

Ja po tym nieplanowanym USG dziś - opisałam z rozpędu na głównym, ale mala ok, biometria ok, waży 1259g:)

Cieszę się, że wszystko w porządku, to najważniejsze :)

a ja dziś byłam w poradni diabetologicznej, czeka mnie dietka, ale lekarz powiedział, że w moim przypadku nie jest tak źle bo tylko troszku przekroczyło (140 norma, a ja 146), ale trzeba dmuchać na zimno. najważniejsze że mogę jeść w dowolnych ilościach ale z głową, więc spoko.oczywiście słodycze wykluczyć ale co dla dzidzi się nie robi.i takie tam.przynajmniej na zdrowie mi to wyjdzie:-)

Dasz radę, tak jak mówisz, czego się nie robi dla dziecka. Powodzenia :)

U mnie niestety kiepskie wieści. Glukoza na czczo 77,1 więc w normie, ale po obciążeniu 75g -171,8 czyli dużo ponad normę. Jutro do gina po skierowanie do poradni diabetologicznej, a później zobaczymy.

Współczuję problemu z cukrem, ale jest to do opanowania. Jak już sobie wszystko poukładasz, to będzie dobrze. Uszy do góry :)

A ja po wizycie wysiedziałam się ponad 2 h a sama byłam 40min:-) Moja Martynka waży już 1650g wszystkie parametry prawidłowe więc rozwija się dobrze już jest główką do dołu..:-)z moja szyjka też okej no jeszcze 2 miesiące i będzie..troszkę niskie mam żelazo ale do nadrobienia :-)fajnie z gin pogadałam na temat nacinania krocza w tym szpitalu co będę rodzić że podpisuję się teraz zgodę albo i nie..pogadałam też na temat masażu krocza i jej zdaniem jest to mało skuteczne i troszkę niebezpieczne ze względu na różne bakterie które mogą się dostać..pytałam też o herbatkę z liści malin czy jest skuteczna bo gdzieś czytałam..powiedziała że warto pic ale od 36 tyg że to pomaga szyjce rozluźnić mięśnie przed porodem i będę piła za miesiąc..także z wizyty jestem bardzo zadowolona:-)

Współczuję wam dziewczyny tych "cukrowych rewolucji" - 3mam kciuki, żeby dieta pomogła :yes:

Ankusch
- gratuluję udanej wizyty. Fajnie, że masz taką rzeczową panią ginekolog.

Ostatnia edycja:
Pepsi, ja też myślę, że zaczniesz od diety i dopiero potem dobiorą insulinę. Ale głowa do góry - dla mnie to męczące przede wszystkim, ale można z tym żyć :) Będzie dobrze.

Wiecie, zazdroszczę Wam tych Waszych dużych dzieci :)
My z każdym dniem walczymy o każdy gram (25.08 ważył 931g) - mało, ale to już zawsze więcej niż 2 tygodnie wczesniej...
Cieszcie się, że są duże bo gdyby co łatwiej takie uratowac.

reklama
Do góry