reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Andrzelika najważniejsze, że Twój synuś jest cały i zdrowy, a to że tam troszkę większy czy starszy to nic złego;)
Ponko super, że wizyta się udała;)
Madziu, ciśnienie masz w porządku ja mam ciągle 80/50 więc to jest niziutkie ;) Ale są jeszcze niższe... A co do L4 to kwalifikujesz się w 100% do tego aby lekarz Ci je dał!

U mnie wczoraj na wizycie gin walnął taki tekst podczas usg "no niestety pani Beatko z tej córeczki nie damy rady już synusia zrobić" śmiałam się niesamowicie;) Z moją córcią wszystko w porządku, ile waży to nie wiem bo mi nie mówił dokładnie, powiedział tylko, że ok 700gram... Muszę zrobić posiew moczu bo musimy sprawdzić co mi się przypałętało znowu;( Nie mam żadnego krwiaka ani nic złego po tym uderzeniu w wannę, kazał tylko mi się już więcej nie walić w brzuch;) Co do moich tych 4 kg które przytyłam w ciągu miesiąca to już wiadome, moje puchnące nogi, ręce i nie wiem co jeszcze mi puchnie waży między 2 a 3 kg, zbiera się w nich płyn, który jest dodatkowym kg stąd nagle taki przyrost masy ciała. Kazali mi kłaść się na podłodze, pod głowę i kręgosłup poduszka, a pod nogi krzesło i tak 20 minut 3 razy dziennie. Dziś to zastosowałam i myślałam, że umrę później... Nogi to czułam jakby mi miało rozerwać dosłownie... Glukoza mi wyszła idealna, kazał się nie martwić i toxoplazmoza też wyszła bardzo dobrze;) Cieszę się;) A moja endokrynolog mi powiększyła leki teraz mam euthyrox N200 mg, a miałam N175mg ale kazali mi się nie martwić. Wyjaśniła mi co i jak, powiedziała że nie dobrze że mi tak skaczą te hormony ale dlatego dostałam większą dawkę żeby temu zapobiec ale to nie szkodzi dziecku. Więc na razie zostaję przy mojej endokrynolog, zobaczymy co będzie za miesiąc. No to chyba wszystko już opisałam;)

reklama
Margana też mam nadzieję, że szybko mi ta infekcja przejdzie. Najdziwniejsze jest dla mnie to, że mnie ani nie swędzi nic ani nie piecze, czuję się normalnie... Chciałabym żeby mi te puchnięcia stóp przeszły bo ciężko mi chodzić ale podobno to minie dopiero po porodzie;(((

niuniunia polecam herbatę z pokrzywy na obrzęki i nie tylko :)))
dziewczyny super że wasze dzidzie zdrowe :) , ja się zastanawiam teraz jakby tu lekarza naciągnąć na usg po 30tc ,bo tutaj robią tylko połówkowe i musze coś wymyślić żeby mi dał skierowanie

AniaSm ja juz sie dawno poddalam i irlandzka opieka to dla mnie tylko dodatek, regularnie chodze na prywatne wizyty z usg, inaczej bym zwariowala, zwlaszcza ze od maja nie bylam w Polsce i juz nie bede przed porodem.
Mam nadzieje ze uda Ci sie cos uzyskac u lekarza.

na szczęście byłam w PL 2 razy na usg więc jeszcze jestem na świeżo , a prywatnie nie idę bo to straszne pieniądze tutaj są , wolę coś moim dzieciom kupić ;) ale myślę że coś wymyślę ;) heheh ,w pierwszej ciąży dostałam bo też trochę przykombinowałam ,mam spoko lekarza to powinien mi dać
co do służby zdrowia to chyba przywykłam że tutaj jest tak a nie inaczej i jakoś mi to nie przeszkadza :)

tutaj tez niezle kasuja, 100 euro za usg to najtansza opcja ale jakos nie moglam sie powstrzymac. Jeszcze raz wybiore sie prywatnie i jeszcze jedno bede miala panstwowe, to juz mi powinno wystarczyc :)

reklama
Niuniunia - to same dobre wieści...i tak trzymać...gratuluję udanej wizyty :)
Obrzęki pewnie będziesz miała już do końca, borykałam się z nimi w pierwszej ciąży, teraz póki co cisza....ogranicz sól do minimum, czasem pomaga dieta małosolna, ale nie zawsze.

Do góry