reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

agutek my nie mamy obrzęków, bo ciągle leżymy;-) Raczej się nie pojawią. Chociaz czasem jak poleżę na plecach w pozycji półleżącej oparta na jedną rękę to po jakims czasie dłoń robi się dwa razy większa od drugiej;-)

reklama
agutek my nie mamy obrzęków, bo ciągle leżymy;-) Raczej się nie pojawią. Chociaz czasem jak poleżę na plecach w pozycji półleżącej oparta na jedną rękę to po jakims czasie dłoń robi się dwa razy większa od drugiej;-)

Nie chwal dnia przed zachodem słońca..przy pierwszym synu 3 ostatnie miesiące przeleżałam i miałam straszne obrzęki na sam koniec....cała jak balon wyglądałam.

No niestety leżenie nic nie dało. Obrzęki i tak były :( Między innymi z ich powodu (bo doszło do tego jeszcze ciśnienie i wodonercze) syna rodziłam w 38 tygodniu, nie czekali lekarze do 40 tc.

Ja dzisiaj mialam wizyte u lekarza zeby sprawdzic czy moja mala rosnie, po tej nieszczesnej wizycie dwa tygodnie temu. Troche mialam stresa przed ta wizyta. Ale na szczescie wszystko dobrze, mala urosla dokladnie o 2 tyg czyli caly czas sie rozwija i rosnie. Wprawdzie nadal jest o 2 tyg mniejsza niz byc powinna ale to wcale nie znaczy ze z nia cos nie tak, bo nawet na wynikach pisze +/-2 tygodnie. Pani doktor powiedziala ze wszystko jest dobrze i nie mamy sie niczym przejmowac. No i po raz kolejny potwierdzila ze to dziewczynka :)

Angun Ja miałam w ostępie 2h więc mogłam pojechać do domu i ją wypić na spokojnie i po 2h przyjechać.

Test obciążenia glukozą powinno się robic po wypiciu jej i nie chodzeniu nigdzie tylko siedzeniu na miejscu a nie jeżdżeniu w tą i w tamtą bo w ten sposób "spala" się glukozę i wynik może byc nie miarodajny...

reklama
Do góry