reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
ja dziś miałam wizyte:-)

z synusiem oki ale mnie lekarz nastraszył:-(mam bardzo nisko łozysko jakoś ok 2 cm od szyjki mówi , że czasem może sie odklejać i wystąpić krwawienie nie mam się martwić no ale kurcze ja się martwię i to bardzo:-( jeszcze się naczytałam w necie :zawstydzona/y:mam wyjazd za dwa tygodnie lekarz mówił , że moge jechać ale ja się boje , że jak się przeforsuję lub coś ...:sorry:

no mi lekarz jak miałam nisko łożysko kazał leżeć i się nie przemęczać także też bym zastanawiała się nad wyjazdem na twoim miejscu

eh wyjazd za dwa tygodnie...nie chce meża rozczarowac tak się cieszy...w dodatku byłam na usg prywatnie i lekarz nic takiego mi nie mówił...dla niego wszystko jest oki sama juz nie wiem:-(

ja dziś miałam wizyte:-)

z synusiem oki ale mnie lekarz nastraszył:-(mam bardzo nisko łozysko jakoś ok 2 cm od szyjki mówi , że czasem może sie odklejać i wystąpić krwawienie nie mam się martwić no ale kurcze ja się martwię i to bardzo:-( jeszcze się naczytałam w necie :zawstydzona/y:mam wyjazd za dwa tygodnie lekarz mówił , że moge jechać ale ja się boje , że jak się przeforsuję lub coś ...:sorry:
nie martw sie na zapass...dwa tygodnie odpoczcniesz, nie forsuj sie i tyle na wyjezdzie, a moze jeszcze z jakims trzecim skonsultuj? Bo moze trzeci jak nic nie powie to bedzie luzik:)

Ja tez po wizycie:) Wszystko jest gites tylko musze synalka podtuczyc bo za chudy jest i mam bialka duzo jesc:) a tak wszystko jest na swoim miejscu serduszko sliczne, buziulka sliczna, na glowce malutkie torbielki ale lekarz mowi ze one zanikaja pozniej tylko trzeba to kontrolowac i nie mamy sie martwic:)no i jestem przeszczesliwa a chlopak bedzie na 100% machal jajkami i pitolkiem:D:D:D no i bardzo ruchliwe to moje dziecko;)

Kasiente cieszę się z udanej wizyty!!!!
Ja widziałam dziś tylko przez moment mojego synka, otworzył i zamknął łapkę, chyba spał sobie smacznie. Zdziwiłam się, że tak urósł od naszego poprzedniego podglądania :)
Bialaa myślę, że nie powinnaś się tak stresować, łożysko może Ci się jeszcze przesunąć, gorzej jakby zachodziło na ujście wewnętrzne szyjki macicy. Nie forsuj się, a podróż długa przed Tobą?

Hej ciężaróweczki:)

Jestem już po wizycie. Wszystko OK, miałam robione USG nerek, wszystko ok - moje bóle to najprawdopodobniej: 1. zaparcia i bolą jelita. 2. albo macica już zaczyna uciskać na moczowody, bo z ciążą wszystko ok. Mam pić Wodę Jan, jeść otręby, płatki owsiane, jogurty z suszonymi śliwkami, odstawić czekoladę (będzie ciężko przeżyć), białe pieczywko zamienić na razowe, ograniczyć ziemniaki i najlepiej zastępować kaszą gryczaną:/
W ogóle schudłam 1 kg, chyba przez ten ból, bo mniej jadłam.
Łożysko jak trzeba, ilość wód płodowych też w normie, dzidź się rusza fajnie, dziś miał łokieć oparty o kolanko, a drugą nózią machało, widać na foto;-)
No i nie znam w dalszym ciągu płci - lekarz podobnie jak ta kobitka w zeszłą środę , nie był pewien płci, ja to się chyba ostatnia dowiem ... Nio nic to, najważniejsze dzidź ślicznie się rozwija;-D A dowiem się 18 lipca, bo wtedy mam wizytę:)
Poniżej foty mojego maluszka:)

Załączniki

• DSC_0002.jpg
    DSC_0002.jpg
    69,8 KB · Wyświetleń: 67
  • DSC_0001.jpg
    DSC_0001.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 69
Gola84 jesteś w takim razie kinder niespodzianką..:-D ale super że wszystko ok
Z zaparciami i ja mam problem masakra ale przed ciążą też miałam...
kasiente fajnie ze wszystko ok z malusziem
Bialaa faktycznie odpocznij przed wyjazdem może i leż tak jak pisała andrzelika i będzie dobrze :)

bialaa- kasiente ma racje idź jeszcze do innego lekarza i spytaj zawsze będziesz pewniejsza, i łożysko może ci pójść do góry wiele kobiet tak ma także się nie martw mojej ciotce w 26 tyg poszło na miejsce będzie dobrze tylko nic nie dzwigaj i uważaj na kąpiele, bo w szpitalu dziewczyna też miała łożysko nisko i miała zakaz kąpieli częstych, ale mogła się podmywać, bo za każdym razem krwawiła.

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej ciężaróweczki:)

Jestem już po wizycie. Wszystko OK, miałam robione USG nerek, wszystko ok - moje bóle to najprawdopodobniej: 1. zaparcia i bolą jelita. 2. albo macica już zaczyna uciskać na moczowody, bo z ciążą wszystko ok. Mam pić Wodę Jan, jeść otręby, płatki owsiane, jogurty z suszonymi śliwkami, odstawić czekoladę (będzie ciężko przeżyć), białe pieczywko zamienić na razowe, ograniczyć ziemniaki i najlepiej zastępować kaszą gryczaną:/
W ogóle schudłam 1 kg, chyba przez ten ból, bo mniej jadłam.
Łożysko jak trzeba, ilość wód płodowych też w normie, dzidź się rusza fajnie, dziś miał łokieć oparty o kolanko, a drugą nózią machało, widać na foto;-)
No i nie znam w dalszym ciągu płci - lekarz podobnie jak ta kobitka w zeszłą środę , nie był pewien płci, ja to się chyba ostatnia dowiem ... Nio nic to, najważniejsze dzidź ślicznie się rozwija;-D A dowiem się 18 lipca, bo wtedy mam wizytę:)
Poniżej foty mojego maluszka:)
no gola to pieknie:)

Ja jestem ustawiona na 21 lipca na wizyte:d szmat czasu:D hehehe ide se policzyc wobec tego tygodnie:d na moje oko bede wlazila w 25 tydzien:d a i mam ta okropna glukoze do picia:D

Do góry