reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Pierwsza wizyta u ginki była po zrobieniu testu. Jedna kreska była blada, druga wyraźna i do tego ból brzucha. Miałam powtórzyć test po 2 dniach i przyjść za tydzień. Po tygodniu miałam już wyraźne 2 kreski na teście i info ze szpitala, że ciąża potwierdzona. Dostałam skierowanie na badania i dopiero jak je zrobiłam to dostałam kartę ciąży - to był 7tc.

Mąż wykupił mi dzisiaj leki. Liczę i patrzę, że duphastonu jest o 1 opakowanie za mało. Myślałam, że w aptece się pomylili. Okazało się, że były ostatnie 3 opakowania w aptece. Na karteczce mąż ma zapisane 1 opakowanie do odbioru jutro :) Poza tym, ten duphaston w innym opakowaniu jest i tańszy. Przepakowywany w Łodzi... Chodliwy ten duphaston.

Hej hej :)
Melduję się po wizycie :) Byłam u nowej ginki. Bardzo fajna kobitka i do tego ma super położną, chyba z pół godziny sobie z nią rozmawiałam :)
Dostałam skierowania na prawie wszystkie badania, które zleciła mi poprzednia ginka prywatnie! Nawet toksoplazmozę :) Na następnej wizycie mam mieć cytologię. Ostatnio miałam robioną w lipcu i wyszła I grupa (jak nigdy) ;)
Maluszek ma około 0,94 mm i niby wszystko jest ok na tym etapie ciąży. Mam tylko w szyjce jakiś lejek (który powinien się wypełnić), pamiętam, że z synkiem też to miałam, więc może taki mój urok.
Karty ciąży też nie mam założonej. Dostanę ją na kolejnej wizycie, jak przyjdę z wynikami badań. Kolejna wizyta 2grudnia, 3 grudnia usg przesiewowe :)

No i właśnie tak czytam Wasze posty i widzę, że na podobnym etapie, Wasze maluszki mają już ponad 1 cm wielkości. Mój jakiś drobinek, ale mam nadzieję, że wsio ok i w normach się mieści :)

Super wieści :)
Ja czekam na wtorek na USG. Mam nadzieję, że mój okruszek rośnie zdrowo.

Picture0007.jpg hej dziewczyna! nie odzywałam się dłuższy czas bo święta były i dostępu do komputera też za bardzo nie miałam
to zdjęcia mojego maleństwa z zeszłego piątku maleństwo ma 2,55 cm:) i serduszko bije ślicznie:) taka szczęśliwa jestem:)

reklama
Do góry