reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

mnie jak atak w pachwinach złapał to w żadnej pozycji nie mogłam leżeć ani stać,ból straszny,myślałam,że to od duphastonu,bo za pierwszym razem nigdy mnie nic tak nie bolało

reklama
cześć Dziewczyny !! :-)

Antar leż, leż, leż!! zobaczysz wszystko będzie dobrze ;)

ja własnie wróciłam z uSG !! taka zestresowana byłam, że leżąc w oczekiwaniu na lekarza prawie jakiegos ataku serca dostałam haha ;D ale widziałam MOje Maleństwo !! :) śLIczne ! :) ma 6.66cm 'wzrostu' (diabełek bo ma trzy szóstki hah ), z tego głowka 2,24cm. Serduszko widziałam i pieknie bije. A jak figlował maluszek Mój :-D machał na przemian rączkami i nóżkami :) ahh jaka jestem zadowolona :) i wkońcu uwierzyłam że jestem w ciązy !! bo przed tem jakoś nie byłąm w pełni tego świadoma

Aestima to Cię uspokoję, że gdyby Ci brzuszek skurczowo twardniał to byś mimo brzuszka wyczuła na bank że Ci kamień urósł w brzuchu:) Fakt faktem że ja te skurcze odczuwam od razu, i przez skórę od razu wiem że coś mi stwradniało;) Ale wiem jak się można w pierwszej ciąży martwić o to, tym bardziej że wszędzie piszą że macica trenuje od około 20 tygodnia, a u większości kobiet jednak zaczyna się wcześniej, a stres jescze potęguję częstotliwość skurczy:no:

Antar - a Ty nie dżwigasz czasami za dużo swojej córeczki??? Bo tak zastanawiam się od czego to łozysko Ci się odkleiło? Wiem ,ze masz małą córcię i tak cięzko jej nie brać na ręcę (sama mam 3 lata róznicy pomiędzy dziećmi) ale musisz na siebie teraz uważać bardzo

teraz to się trochę wystraszyłam - tej nocy czułam skurcze, ale nie bolesne, tylko takie mocno napinające (i silne uczucie parcia); nie wiem co to i czy powinnam iść wcześniej do gina, bo wizytę mam dopiero na 20 XII; pamiętam, że jak w 1 ciąży miałam silne już skurcze w 7 m-cu, to ich nie czułam nawet (podczas badania ginekolog. na fotelu ginka sie mnie pyta czy czuję, jak mi brzuch się napina i że właśnie mam skurcz, a ja NIC nie czułam); i mimo uważania na siebie, to przy małym dziecku nie da się po prostu tego uniknąć (np. podnoszenia na ręce), zwłaszcza jak się nie ma w pobliżu dziadków do pomocy;

antar wierzę, że uda się zapanować nad krwiakiem i dalej będziesz miała spokojną ciążę!

to co napisałaś wygląda niezbyt zwyczajnie,zobacz jak będzie dziś w nocy i jak ci się to powtórzy to idź z tym do lekarza,bo to raczej nie jest normalne

Jej, to była jakaś zła noc- Traschka Andariel i ja. Może naprawdę nasze macice już trenują... Andariel, jak miałaś w tamtej ciąży przygody ze skurczami, to moze lepiej idz wcześniej do gina...
Antar, obmacałam dzisiaj brzuszek dokładnie i poczułam macicę! Ale czy twarda czy normalna, to nie potrafię już stwierdzić:/ Dotarło do mnie, ze tak naprawdę jestem bardzo mało świadoma swojego ciała...

Aestima, właśnie dokłądnie to samo pomyslałam, ciężka noc dla wielu z nas. Ja miałam okropne i bolesne te skurcze.... tylko cały czas zwalam to na żołądek. Jakoś mi z tym łątwiej psychicznie....

Luisiana gratki :)

reklama
Do góry