reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

zobaczę co będzie w ciągu najbliższych dni, jeśli te "skurcze" znów się pojawią to popędzę do lekarza (choć staram się nie panikować i nie rozmyślać za bardzo o tym); w 1 ciąży miałam przedwczesne skurcze pod koniec 7 m-ca, bo uaktywnił się wstrętny paciorkowiec i to on był winowajcą; od strony "technicznej" wszystko było ok, pęcherz płodowy pękł dopiero przy partych, więc dzidzia do końca w sprzyjającym środowisku... no zobaczymy;

traschka - a w ciągu dnia z żołądkiem już ok?

Aestima - ja nawet nie wyczuwam macicy, a co dopiero oceniać czy twarda czy nie;-)ale chyba wolę nie wiedzieć za dużo, bo jak znam siebie, to potem bym codzienie badała czy wszystko bez zmian

dziewczyny - oby kolejna noc była spokojna!

reklama
I jak ta, dziewczynki nocka??
U mnie ok, spałam jak kamień:)
Brzuch mnie boli, ale to chyba wiązadła- tak ciągnie i mam uczucie ciężkości po bokach.
Andariel- masz rację lepiej nie sprawdzać, bo będziemy to robić obsesyjnie. Ja czasem wyczuwam a czasem nie i zaczęłam się martwić, że jak czuję to znaczy, że jest twarda. Bez sensu- badania zostawię już lekarzowi:)

Aestima to tak jak u mnie - przespałam noc spokojnie, nic się nie kurczyło;-) i oby takie kolejne były, dopiero w ostatnim trymestrze niech sobie macica ćwiczy:-) ciekawe jak u pozostałych!

słuchajcie mam dziwne objawy jakby ukłucia w szyjce - bardzo to dziwaczne, bo że jajnik mnie kłuje to wiem, że normalne
macicy też nie wyczuwam, martwię się, aby wszystko było OK, w czw USG nie wiem jak przeżyję te 2 dni

aaaa możecie wpisywać ile mają wasze fasolki cm i w którym tyg były mierzone? - moja w 10 tc miała 5 cm

Moja w połowie 9 tyg miała 3,19cm i usg wskazało wtedy, że to 10t 1 dz.
To Twoja Gosiaczek duża, nie martw się:) W 12 tyg i 4 dniu moja miała 6,5 cm.
Kłucia w ciąży ponoć są normalne i nie tylko te w jajnikach, ale też np w pochwie.

Moja w połowie 9 tyg miała 3,19cm i usg wskazało wtedy, że to 10t 1 dz.
To Twoja Gosiaczek duża, nie martw się:) W 12 tyg i 4 dniu moja miała 6,5 cm.
Kłucia w ciąży ponoć są normalne i nie tylko te w jajnikach, ale też np w pochwie.

Uspokoiłaś mnie, bo okrutnie panikuję od poniedziałku :-( chcę już zrobić to usg, aby się uspokoić

Gosiaczek mi też łepetyna pękała wczoraj wieczorem; zasypiałam z bólem, ale na szczęście jak już zasnęłam, to ból chyba minął;
kate a jesteś pewna, że to opryszczka? bo mi w ciąży też się pojawiło coś podobnego, usiłowałam to leczyć jak opryszczkę, po czym po wizycie u dermatologa okazało się, że to raczej uczulenie miejscowe (ale na co, do tego nie doszłyśmy); w każdym razie, przez kilka dni stosowałam maść ze sterydem miejscowo (oczywiście po konsultacji z gin.), a na całą dolną część twarzy maść Clobaza; dopiero taka kuracja skutecznie zażegnała problem; a wyglądało to okropnie!!! i mam nadzieję, że teraz mnie to ominie;

co do wymiarów - podczas usg w 12t.2 dniu moje maleństwo miało 58mm CRL;

reklama
Do góry