reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Korba super, że z nami zostajesz, a dyndałek faktycznie hmmm okazale pokazany heh przypomniało mi się jak z Tosią pani doktor pokazywała nam, że to dziewczynka :D cytuję " o widzicie tą bułeczkę " Mam nadzieję, że 4 grudnia wreszcie się dowiem kto mi tam takie figle robi w brzuchu ;) narazie moje maleństwo maleńkie - bo 31,6 mm, i znów tydzień różnicy wychodzi między Om a Usg, tzn na USG maluszek jest młodszy :) ale wiem, że wszystko się na bank wyrówna- z Tosieńką było tak, że np 2 miesiące pod rząd (pod koniec) główka odpowiadała wiekowi ciąży, a np nóżki wyprzedzały ją o ok 2-3 tygodnie :).

reklama
Korba - GRATULUJĘ!!!! Wspaniałe wieści!! Cały dzień o Tobie myślę :). No i dynda, dynda :). Piękny synuś :)

Dziewczyny tak na marginesie ja też mam termin na 30/05, a przy cc to pewnie ok. 23/05 powinnam się rozpakować. Mam nadzieję, że mogę zostać z Wami... :).

Natis, co za pytanie ? Oczywiście, że siłą będziemy Cię tu trzymać !!!!! W tym składzie albo i poszerzony musimy iść do maja, czerwca a potem dalej i dalej i dalej :)

Korba naprawdę duży ten twój synuś. 'Jeszcze raz gratuluje:) Pokazałam xdjęcie dla córci to stwierdziła, że to jej Antoś jest:-D Biedna sie już doczekać nie moźe:)

I oczywiste jest, że nikt nie odchodzi bo termin ma na maj itp

Co tu wisi między nogami ;) Zaznaczone strzałeczką ;)

Nigdy dziewczyny , nie idę do majówek :) Zostaje z WAMI ;)

Och, Korba!!! Super SYNUŚ :D witaj w klubie!!! śliczne zdjęcia :)

PS mi tez z USG wyszedł termin na 27 maja a i tak tu zostaję. Kto tam wie kiedy się rozdwoję.. Z córcią termin miałam na 10 stycznia o urodziła się dopiero 21 :)

Dziewczyny ja też już po :] z maluchem wszystko ok! ma 5cm serducho bije ale jestem zawiedziona bo nie dostałam fotki a to dlatego że za tydzień mam iść na badanie przezierności!wogóle mało go widziałam tylko mąż miał tą przyjemność zobaczyć wszystko...najważniejsze że wszystko ok!

korba :-D
Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

myślę że doświadczony lekarz ogarnie co jest co, jak dla mnie to wygląda tak samo ;-)

ja też się planuję rozpakowac w maju - jakoś pewnie ok 23-25 maja

Dobre, dobre same "ptaszki" tu widzę;-)

Dziękuję za miłe słowa, ale i tak przed chwilą się strachu najadłam i ryczałam jak głupia przyszły wyniki:

Profil: Hormony - krewWynikj.m.Wartość referencyjna
Osoczowe białko ciążowe (PAPP-A)
4.790_IU/l
Wartość referencyjna:Kobiety w ciąży:11 tydzień (mediana): 1.337 12 tydzień (mediana): 1.919 13 tydzień (mediana): 2.926 14 tydzień (mediana): 4.358

Tak się przestraszyłam , że to za dużo patrząc na 13 tydz, szybko napisałam sms do Pani doktor i oddzwoniła w ciągu 5 minut i powiedziała , że nie mam się czym martwić bo jest wszystko ok:szok:

Kamień spadł mi z serca, naryczałam się jak głupia:zawstydzona/y:

reklama
super dziewczyny że same pozytywne wieści przynosicie!!

kobra piękne zdjęcia, super pamiątka :-) I trzymam kciuki zeby synus się potwierdził później na 100%, chłopcy są super :-D

...a ja muszę czekać jeszcze 6 dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugich dni...

Do góry