reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

bona też mam anemie:baffled: 3,83 i mam brać witaminy z kwasem foliowym i dodatkowo przepisała mi magnez a i tak cos czuję nic to nie da..

reklama
Witaminki łykam i ja :tak: codziennie - femibion natal 2

Ja to samo od 12 tygodnia - on ma DHA co powinno wspomagać rozwój mózgu...(choć czasami sobie zapomnę).
Przed ciążą nic nie bralam (bo nie wiedziałam, że w niej bedę) ale odkąd jestem lekarka zaproponowała mi ciągłe wspomaganie, no i się wspomagam.

ja biore tez zestaw witamin, w ktorych jest kwas foliowy. a dodatkowo jeszce sa kwasy omega.

ja juz jestem po wizycie , najwazniejsze co sie dowiedzialam to jest to , ze przegroda zrobila sie bardzo cienka i lekarz powiedzial , ze praktycznie dziecku nie przeszkadza, ostatnio jak bylam miesiac temu to dzidzia miala ja nad glowka i wydawal sie wikesza a teraz byla gdzies w nozkch i nawet trudno ja znalezc.no i moze dzidzius da rade sie przekrecic do porodu i nie bede musiala miec cesarki.
poza tym powiedzial mi ze, mozg dobrze sie rozwija, pokazal raczki,pecherz, ale nie wiem czy to chlopczyk czy dziewczynka bo dzidzia spala i lekarz nie mogl jej podejrzec, ale mowil , ze najpewniej bedzie i tak wiadomo za 4 tyg na polowkowym. No i jeszcze nie zmierzyl jej, dzisiaj badanie bylo glownie pod katem tej przegrody. na koniec przyszla jeszcze inna lekarka zapytac sie jak wyglada moja przegroda.Wiec mam nadzieje , ze bedzie dobrze i , ze dzidzia nie zamierza wychodzic do czerwca:)

no i czuje dzidziulka ;)))))))))))))0 rzadko bo rzadko, ale wczoraj jak lezalam na plasjko to tak mnie ko[pnal , ze az milo:) to byl jak do tej pory jego najmocniejszy kopniak

Słuchajcie kobietki normy w ciąży są inne jeżeli chodzi o morfologię :
RBC - 3,5 - 4,5 mln/mikrolitr.
HGB - 10,5 - 13,5 g/dl.
WBC- 10-15 tys/mikrolitr.
PLT - 100 - 300 tys/ mikrolitr.
HCT - normą jest spadek o 4-7% ( a norma ogólna to 37 - 47 % )

Tak więc raczej jestescie w normie z tymi wynikami. Ja też mam RBC 3,82 i lekarz mówi , ze jest ok.

Olunia- gratuluję dobrych wieści po wizycie :tak:

Ostatnia edycja:
olunia cieszę sie ze wszystko ok ! jesteśmy w tym samym tyg a ja nie czuję nic jeszcze:-( a te ruchy to na dole brzucha czy przy pępku ? gdzie ich szukac ;)? dobrze ze z tą przegrodą się poprawiło :*
matkaEwa dzięki też to własnie wyczytałam w necie o tych normach a mimo to moja twierdzi ze to anemia..

ja wg usg tego co mialam miesiac temu robione to jestem tydzien dalej. A zaczelam czuc roznie, na poczatku wydawalao mi sie , ze za wysoko bo tak na wyskosci pepka, ale tez czuje nizej. dzis jak lekarz robil usg to zwracalam uwage gdzie dokladnie robi i rzeczywiscie tam gdzie czuje malenstwo. Ale tez je czuje rzadko

Zazdroszczę Wam ruchów! Ciekawe, kiedy ja poczuję...

Matka Ewa- jak dostaję wyniki z laboratorium, to obok moich są podane normy i w RBC jest właśnie od 4, więc moje 3,92 oznacza lekką anemię, ale lekarz i tak mówi, że jak na kobietę w ciąży, to wynik jest zadowalający, więc się jakoś specjalnie nie martwię, ale kwas foliowy biorę. Te normy pewnie są w jakiś sposób ruchome, ale mój lekarz sugeruje się tymi z laboratorium :-)

sa_raa ja biorę cały czas kwas foliowy, zostało mi go już nie wiele i jak bedę w sobote u lekarza na wizycie to zapytam czy mam cały czas brać czy przestać. Poza tym kupiłam wczesniej witamini Prenatal classic i tez musze zapytac czy jest możliwość brania, bo szkoda zebym musiała go wyrzucic.

reklama
Do góry