reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

MATKAEWA - gratuluję synusia i baaaardzo się cieszę, że wszystko w porządku!!!!:-):-)

MADZIA - cudne wieści!!! dobrze, że masz już wszystko co najgorsze za sobą! Teraz już będzie tylko dobrze!!! buźka!!!:-):tak:

INES - bardzo się cieszę, ze u Was wszystko w porządku! :-)

reklama
Ines Madzia trzymam mocno kciuki za wyniki. Wszystko będzie dobrze :tak:

Gratuluje udanych wizyt :)

Jutro moja a ja już panikuje. Ostatnio boli mnie brzuch, tak się spina w dole brzucha i jakoś mi się to nie podoba. No nic trzeba czekać

dziękuję dziewczyny za gratulację ;) też się cieszę, że wiem kto siedzi w brzuszku :) mam nadzieję, że się nic nie zmieni bo ginekolog powiedziała, że chyba chłopczyk heh:p Ale imię już wybrane :) Będzie Olaf :) :) :) gratuluje tym dziewczynkom, które również mają synków :) i tym, które się dowiedziały o córeczkach:) Mój mąż chciał ciągle córeczkę, ale jak usłyszał, że będzie chłopak to się dopiero zorientował, że będzie mógł powrócić do dzieciństwa :) hehe. A tak wogóle zastanawiam się kiedy ten nasz Olaf da mi znać o sobie... Hmmm już prawie 19 tydzień a ja nic nie czuję. Może to dlatego, że pierwsza ciąża. A jakie to uczucie? Co się czuje? strasznie jestem ciekawa he:)
Na początku to się czuje takie delikatne otarcia po drugiej str brzucha, łaskotania, jakby coś przepływało. Potem wyraźne kopniaczki - pukania takie punktowe. I tak jak te początkowe ruchy trzeba wyczuć tak już kopniaczków nie da się nie zauważyć. Ale spokojnie, w pierwszej ciąży to wszystko dzieje się w okolicach 20 tg. Swoją drogą gratuluję zdrowego synka !

I ja po wizycie.. Dziękuję za kciuki :-)
Dzisiaj szybciutkie badanie, na usg sprawdzone, że z dzidzionkiem wszystko dobrze po amnio. Nie ma krwiaka, wód nie ubyło za dużo, lekarz potwierdził płeć synkową i w zasadzie tyle. Morfologia, mocz w porządku, następna wizyta 30 stycznia.
I takie info od Cibie będą zawsze ! Trzymam mocno kciuki za ostateczne potwierdzenie, że jest ok.

Jestem po amnio.. Stres masakryczny i nie warty tego - póki co. Może dlatego że lekarz bardzo ludzki i sympatyczny a czas w poczekalni spędziłam żartując z qmpelą :-) Wody płodowe czyste, idealne:-) Poza tym poza niskim wynikiem z krwi wszystko inne ok.. Lekarz kazał mi się zapisać na połówkowe i powiedział, że wygląda mu to na miesiąc niepotrzebnego stresu:-D Ale wyniki za równe 21 lub 22 dni. Jednak uspokoiłam się :-) I badanie samo w sobie też nie jest straszne, poza tym trwa 0,5 minuty

Poza tym pierwsza noc po jest najistotniejsza.. na szczęście mój lekarz dyżuruje w pobliskim szpitalu w razie co..
Też myślę, że tak naprawdę było to zbędne ale pewności, że jest ok nigdy nie zawiele - wierzę głęboko, że nosisz pod serduchem zdrowego dzieciaczka !!!!

&&&&&&&& za jutrzejsze wizyty!

olunia245 10.01.2013 godzina 10 (11 czasu polskiego) USG

Paulunia8713 10.01.2013 godz 15.50 wizyta z usg

ewelina19820711 10.01.2013
Trzymam mocno kciuki

Pozostałym mamusiom gratuluję pozytywnych wizyt i cieszę się razem z Wami że wszystkie dzieciaczki zdrowo rosną - jeszcze tylko ok 20 tyg :) Już zleci !
No i jednak chłopaki górą :) Ach te dziewczyny - będą rozrywane :)

Gratulacje dla Wszystkich dziewczyn no i chłopcy rządzą :szok:

Byłam wczoraj na pierwszej wizycie u lekarza który będzie prowadzącym w szpitalu i pod którego opieką będę. Bardzo miły Pan, bardzo też mnie skrzyczał, że pracuje :zawstydzona/y: ja nie umiem inaczej na razie - jak się zamknę w domu to już po mnie....eh... 23.01 jadę do kardiologa no i do niego znowu. Musiałam zrobić z siebie "sierotę" co dla mnie też jest nie naturalne no ale wyjścia nie było....

KCIUKI za dzisiaj zaciśnięte MOCNO!!

reklama
sa_raa moj ginekolog chcial mie wyslac na L4 juz w 10 tygodniu ciazy. Jego zdaniem 10 h dziennie poza domem u kobiety ciężarnej to zbyt duzy wysilek.
I musze przyznac ze troche racji mial, bo od jakiejs 15:00 to juz zawsze bylam ledwo zywa. Prace konczylam o 17:00, a o 18:00 w domu, padalam zmordowana jak pies na lozko i do wieczora juz nic nie bylam w stanie zrobic.
Teraz jestem na L4 i przyznam ze dobrze mi, lepiej sie czuje, wyszukuje sobie jakas dobra ksiazke do poczytania albo film do obejrzenia i czas mija:tak: i spie do 10:30 :-D

Do góry