reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja po wizycie teraz czeka mnie glukoza.Szyjka na opuszek ale dluga. Maly ok wazy 580 g wiec nie taki maly jak na poczatek 22 tyg. Jak bracia.Jak ja go urodze

reklama
I ja melduje sie po wizycie :) Będzie córcia :):) wszystko z nią dobrze wazy 450 g jest słodka :)

Załączniki

• 2012-07-09 18;29;02.jpg
    2012-07-09 18;29;02.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 83
My już po USG połówkowym.
Miałam wielkie obawy przed tym badaniem,ze względu na zwiększoną przezierność w 12 tc,ale na szczęście okazało się,że wszystko w porządku.
Mała Lenka waży ok 407 g,i data porodu wychodzi dokładnie taka jak z terminu OM.

Dzisiaj ja już po wizycie :) Wszystko dobrze - glukoza wyszła dobrze, szyjka długa i się nie skraca, jedynie żelazo dostałam (ale u mnie to normalne). I bakteria pokonana - czyściutko! :) Maleństwo dzielnie się rozwija :) I jak fajnie się zmieniło - takie jest już pełne na twarzy, na początku zasłaniało twarz rączkę. Super uczucie :)

i ja też już po glukozie:) nie było tak strasznie jak się spodziewałam, fakt to jest trochę niedobre,ale tragedii nie ma (tzn.dla mnie, bo każda z nas ma inny smak i wogóle) tylko mi się tak brzydko odbijało co jakiś czas:) wyniku jeszcze nie znam,dopiero przy nast. wizycie tj.06.08. Od razu miałam robione 75g i powiedzieli mi że mogę sobie iść, byle by wrócić za 2h, ale w sumie to i tak prawie cały czas przesiedziałam, bo miałam daleko do domu...w sumie to już nie moge się doczekać wizyty, bo między poprzednią a przyszłą jest prawie 6 tyg. (chociaż lekarz wyraźnie mówił, żeby przyjść za 3-4tyg, ale tak mi położna co ustala u niego wizyty, zapisała), no ale czuję się ogólnie dobrze, więc mam nadzieję, że jest wszystko ok:)) pozdrawiam Was

Mam wątpiwość. Byłam ostatnio na usg w dość krótkim odstępie czasu. I zastanawiam się, czy to mojemu dziecku zmniejszyła się głowa, czy ktoryś lekarz powinien wrócić do szkoły?

21tc4d:

BPD - wymiar dwuciemieniowy główki - 57 mm
AC - obwód brzucha dziecka - 163 mm
FL - długość kości udowej - 36 mm
masa - 440 g
tętno - 144 u/min

23tc2d:

BPD - wymiar dwuciemieniowy główki - 55 mm
FL - długość kości udowej - 39 mm
AC - obwód brzucha dziecka - 204 mm
masa - 640 g
tętno - 137 u/min