reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja po wizycie.Dzidzia malo ruchliwa wszystkie wyniki w normie.Ponad 7 cm o 10 dni wieksza niz suwaczek .
I ponoc chlopak czwarty ale nie na 100%

reklama
i ja się melduję.

wszystko jest dobrze, maluch ma 6,35, nt 1,5, wszystkie narządy widać, serducho bije 160 uderzen/min, pan doktor powiedział, że jak na to co udało się dziś zobaczyć i pomierzyć (male bylo strasznie skulone) wszystko jest jak najbardziej w porządku. no i maluch podciągnal sie do gory na szczescie, bo na poczatku byl za nisko.

moje wyniki ok, troche z tarczyca nie do konca, zrobilam test pappa, wyniki za tydz
i schudlam 1kg od ostatniej wizyty czyli przez 3 tyg.

Ja byłam 2 maja, też wszystko ok, w 13tyg +4d, dzieciaczek chyba też spory, bardzo ruchliwy, płeć jeszcze nie znana, test Pappa wyszedł też dobrze
CTR 80,9 mm
NT 2,6 mm
BPD 24,1 mm
ASP 153 u/min
kość udowa 12,9 mm

Ja po wizycie i moje słoneczko pięknie się rozwija ma 6.4 cm , serde jak dzwon 170 uderzeń/min. Ma dwie rączki, dwie nóżki, noska Nam nie pokazał bo zasłonił rączką . I było mało ruchliwe bo ja ze stresu jeść dziś nie mogłam.

Już po ;) z dzidzią wszystko dobrze ;) ma około 8cm <tak myśle bo z wrażenie zapomniałam zapytac> a na kartce z usg pisze 10,2 cm ;)
Bardzo dziś szalało i doktor ciężko miał posprawdzać :-D:-D co już ustawił do pomiaru to ono myk :-D paluszek ssało sobie :D nóżkami kopało :D

Nie powiedział jeszcze czy chłopiec czy dziewczynka :no:. Ale na 4D widziałam tak jak by siusiaka :-D no ale nie wiem .

Jeszcze przepisał mi clotrimazolum globulki na upławy ;/

Następna wizyta ok 28 maja ;)

P080512_18.37_[01].jpgP080512_18.38.jpg

Melduje się po wizycie dzidzia ma ponad 9 cm od główki do pupy , w całości ok 15 cm machało rączkami nóżkami ale to było szybkie usg dzisiaj ok 150 serduszko pukało . Pytałam o pomiary to powiedział że następnym razem zrobimy kazał mi się nie denerwowac i nie wymyslac sobie badań pomiarów jakich nie trzeba i które mi nic teraz nie dadzą on jest za połówkowymi pomiarami no i oczywiście nie wiem jaka płeć :) 22 maja następna wizyta .

Hej. Wizyta w 13 tc.
Dzidzius ma 66 mm. Nosek, rączki, nóżki na miejscu. NT- 1,58 mm. FHR- 158 bpm. Pan doktor powiedział, że rozwija się prawidłowo. Robił w brzuszku fikołajki ;) jest cudny. Jeśli mi się uda to wkleję zdjęcie. Siusiaka jeszcze nie widać ;-)
Następna wizyta 05.06.2012r.

Załączniki

• IMAG0088.jpg
    IMAG0088.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 88
Ostatnia edycja:
Witajcie nie odzywam sie często ale wizyty u lekarza zrelacjonuje. Bylam na USG 4D . będziemy mieli drugiego SYNKA bo na 99 % to chłopiec. No więc mój kawaler ma 84 mm a poza tym wszystko w porządku. serce bije żołądek pracuje i jest strasznie ruchliwy. DZIDZIUS_5.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
14 tydzien1.jpgDzidzia zdrowiutka i śliczna, ma już 63 mm. Ruchliwa mała mrówka :) Siusiaka narazie nie widać ale mam nadzieje że tam jest heh. Usg bałam się cholernie, jakoś przed każdym mam stresa jak na maturze czy wszystko jest ok, ale jak zobaczyłam tą buźkę to się poryczałam i poszłam do domku. Tak bardzo się cieszę że wszystko jest ok bo drugiej wpadki tfuuuu bym nie przeżyła

Do góry