reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

pola trzymam kciuki z całych sił!

Ja mam badanie dzisiaj o 18 i nie mogę sobie miejsca znaleźć. Już chciałabym być po. Odebrałam dzisiaj wynik moczu i wygląda na to, że mam piasek w nerkach. Dostanie mi się, że mało piję, ale kurczę... ja po prostu nie "lubię" pić. Kiedy nie byłam w ciąży piłam średnio szklankę wody dziennie i wystarczało. Teraz wmuszam więcej, ale widać za mało :zawstydzona/y:

A tak poza tym mamy dzisiaj 2 rocznicę odkąd jesteśmy razem z P. więc po badaniu romantyczna kolacja. Pewnie będziemy rozprawiać o badaniu. Oby wszystko było dobrze!

reklama
Witajcie po dluższej przerwie...Musiałam sobie co nieco poukładać. Straciłam jednego bliźniaka:-( Wiem o tym juz od pewnego czasu, tzn na usg (takim gorszym) drugiego nie było widać, po kilku dniach okazalo sie, że obumarł... Myślałam, ze mi serce pęknie, w miare sie juz po tym pozbierałam, ale..
Wczoraj byliśmy na usg i wiemy, ze dzidzia rozwija sie prawdlowo i są rokowania na chlopczyka. Drugi maluch po mału sie wchłania. Będę zaglądać, rzadziej ale będę...
Zostawiam tego posta w każdym temacie, w którym się udzielałam, więc nie zdziwcie sie, ze można gdzieś zobaczyć to samo
pozdrawiam Was

hejka
Ja dzownilam do swojego gina i wzial mnie dzisiaj na kontrole na szpital bo mial dyzur. Z dzidzia wszystko oki. Zrobil mi badanie i usg. Aniołek malenki ma 5,34cm. Widzialam jak pieknie sie rusza i ssie paluszek. Mam dosc duzo uplawow i musialam robic bakteriologie. Wyniki beda za kilka dni. W czwartek na 16:15 wizyta u gina w gabinecie. Musze juz miec wszystkie wyniki badan. Niestety moja grypa żołądkowa okazała się wyrostkiem. Musze to obserwowac i gdyby mnie znowu zaczelo bolec i mialabym temp. to musze dzwonic. Uwaga!! cena dzisiejszej (niedzielnej) wizyty: ZEROOOO ZŁ!!!:) jestem bardzo pozytywnie zaskoczona:)

Już po genetycznym.
Wszystko wzorowo, jak w podręczniku :-)
Dzidzia 7 cm. Przezierność 1,1 mm, kość nosowa wykształcona (nosek chyba będzie zadarty po tacie:). Niesamowite było wrażenie kiedy zobaczyłam na ekranie maleńką dłoń, 5 opuszków paluszków, takich maleńkich... :happy2: nie do opisania... Potem łapka zniknęła bo bobo chciało ssać kciuka. Ruchliwe, żywotne, serduszko 150 uderzeń. Radość wielka!

Ja juz po wizycie wszystko pieknie sie rozwija

10 tydzien ciazy
badania super wyszly
dzidzia ruszala sie strasznie na usg mialam juz zewnetrzne

za 3 tygodnie przeziernosc bedziemy badac

aha przytylam 400 gram

Agamati - zastanawiałam się, co się z Tobą dzieje. Poszukałam, poczytałam i jestem w szoku! Gratuluję kochana! Widzę, że maleństwo w drodze. Życzę Ci szczęśliwego rozwiązania i mocno trzymam kciuki za maleństwo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Melduje się po wizycie :)
wszystkie wyniki badań mam super, przytyłam 500g :-) myślałam, że trochę więcej bo chudzina jestem.
Dzidzia przywitała mnie machającą łapką, a później drapało się po główce :-) widziałam wszystkie paluszki, oczy, nosek, kręgosłup i stópki :-)
od gina wiem tyle, że wszystko jest dobrze i dzidzia się prawidłowo rozwija:-)
w sumie nic nie mówił mi o ten przezierności nosowo-karkowej i nie wiem czy iść na prywatną wizytę jeszcze raz w tym tyg. i zdjęcie jest takie sobie a na monitorze było super wszystko widać..
bobo 001.jpg

Ja też po wizycie i usg z maluszkiem wszystko dobrze, podobnie ja u was bardzo ruchliwy:) ma ok 6 cm, a oto foteczka:)
usg.jpg

reklama
Melduję się po wizycie cała szczęśliwa :-)
Maluszek ma 5,2 cm co odpowiada idealnie suwaczkowi. Za radą koleżanki zjadłam batonik przed badaniem i... Okruszek dosłownie fikał koziołki :-D machał rączkami i nóżkami, kilka razy zaklaskał, possał paluszki :-)
Widziałam rączki, nóżki, kolanka, paluszki, uszka, ale jak tylko pani dr chciała mi pokazać buzię moje Dzidzi robiło myk! i na monitorze była dupka :-) Ale ponoć oczka i nosek są w porządku (nosek nie mierzony). Kręgosłup cały, serduszko pięknie biło.
Nie za bardzo udawało się zmierzyć przezierność karkową, bo Maluch ustawiał się pleckami do góry (a powinny być u dołu do prawidłowych pomiarów), zmierzona od góry ma 1,9mm czyli OK.
Fotkę mam, ale jest strasznie marna w porównaniu z tym, co widać na monitorze. W przyszłym tyg chcę iść na USG 3d i zrobić dobre pomiary wszystkiego, moja gin ma starszy aparat i zachęcała do wizyty u lekarza ze sprzętem 3d :-)
Przytyłam 2 kg... ponoć zupełnie prawidłowo i w normie, ale to tempo mnie przeraża.

Do góry