reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

wczoraj padlam o dwudziestej, wiec dzisiaj nadrabiam raportowanie :
dzidziol podsłuchany-serduszko ladnie bije.
wyniki testu pappa super.
kolejna wizyta 05.06.

reklama
Ja już po wizycie. Nie było mojej lekarki, przyjęła mnie inna. Zbadała mnie, wszystko jest już ok. Mam nadal brać Luteinę. Wypisała L4 na tydzień, więc w przyszły czwartek znowu wizyta. Przytyłam 1 kg od początku ciąży. We wtorek idę na USG prenatalne. I to w sumie tyle :)

Po wizycie juz - maluch ma 7 cm , wszystko z nim ok, przeziernosc karkowa w normie - wyniki zostana zestawione z wynikami testu krwi. Maluch byl uparty i caly czas pupe tylko wystawial do zdjecia:) Nastepna wizyta 6 czerwca - ale sie ciesze, ze wszystko OK

Ostatnia edycja:
U mnie też wszystko ok. 7,5 cm, kość nosowa jest, przezierność ok, serducho 160 uderzeń na minutę, wyniki ok (ph moczu 8 ale mam się tym nie przejmować). "Na dzień dzisiejszy nic nie wskazuje na to, by miał się urodzić chłopak." Przyznaję trochę jestem zawiedziona. Naprawdę czuję, że to facet. No ale nic, widać mój mąż jest skazany na same baby w domu :-)

Bylam u mojego lekarza ogolnego,ktora ma USG. Podpatrzylam Bobaska, byl taki zywy ,ze szok. Bawil sie nogami, ssal kciuka. Sama slodycz. Rozwija sie prawidlowo. Powiedziala,ze lozysko troszke nisko osadzone,ale jeszcze sie podniesie no i plci za nic w swiecie nie chcialo pokazac,bo lezalo poprzecznie :-)

Wczoraj mialam wizyte u gina. Wszystkie wyniki wyszly idealnie. Na nastepna wizyte nie musze robic zadnych badan. NIe chcial mi robic usg bo mialam w niedziele ale niestety nie slyszal serduszka malenstwa i usg musialo byc (co bardzo mnie cieszy) Mały aniołek słodko sobie spał:) Na nastepnej wizycie (06.06 o 10:30) powinnam dowiedziec sie co będzie oczywiscie jesli mój aniołek będzie grzeczny:D Juz nie moge sie doczekac nastepnej wizyty.

cześć dziewczyny, ja już po usg genetycznym, wszystko wyszło idealnie, słyszałam i widziałam jego/jej bijące serduszko, lekarz wykonał wszystkie pomiary i mówił, że wszystko jest w normie :) Tylko mam mały problem, a w sumie bardzo duży, liczę na to, że mi doradzicie, bo wciąż mam wątpliwości. Przedtem chodziłam do innego gin i łykałam luteinę 4x2 podjęzykowo wg jej zaleceń, a teraz poszłam do innego gin i każe mi brać 3x dziennie po jednej tabl dopochwowo, bo jak twierdzi-te 3 dopochwowe zadziałają jak 6 doustnych, że poprostu lepiej się wchłaniają.. Już dziś zaczęłam się stosować do jego rad, ale nie jestem tak do końca pewna. A słyszałam, że podobno nie można tak z dnia na dzień odstawiać luteiny, że ponoć trzeba zmniejszać o pół tabl co tydzień, a on mi odrazu zjechał o dwie tabl i teraz nie wiem czy to nie zaszkodzi dzidziusiowi?? A z innych źródeł jeszcze dowiedziałam się, że już po 12 tyg ciąży odstawia się lutkę bo maluszek sobie już sam radzi i nie jest potrzebna. Także kurcze nie wiem..i nie wiem kogo mam się radzić, może wy poradzicie?? może któraś z Was już odstawia lutkę, jeśli tak to w jaki sposób??

Juz jestem po wizycie wszystko jest prawie idealnie. Maluch ma juz prawie 8 cm. Kształt czaszki prawidłowy, kość nosowa obecna. Nie stwierdzono nieprawidłowości w budowie cewy nerwowej. Kosmowka bez cech odklejania. Żołądek i pecherz moczowy widoczny. Obie rączki i nóżki widoczne. Średnia przeziernosc karkowa 2,1 mm więc w normie. Serce prawidłowej wielkości. Czynność serca miarowa. A więc gdzie to ale? Otóż serduszko bije ciut za wolno: 138 uderzeń na minutę. lekarz pokazał nam na wykresie ze powinno bić jednak ciut szybciej. W związku z tym zaproponował dodatkowe badanie prenatalne (test podwojny) na które oczywiscie sie zgodzilam i teraz z niecierpliwością czekam ok 14 dni na wyniki.
Lekarz starał sie nas uspokoić i kazał sie nie martwić gdyż ta spowolnienia akcja serca wcale nie musi świadczyć o niczym złym, ale domyslacie sie pewnie ze ja i tak sie stresuje.
Podsumowując jestem bardzo zadowolona z wizyty. Badanie było bardzo profesjonalne i cieszę sie ze lekarz nie zbagatelizowal moich obaw. Trzymajcie kciuki zeby wszystko było ok.

Dla uzupełnienia wklejam jeszcze zdjęcie 3D mojego maleństwa. Jutro odbieram wyniki badań genetycznych. Stresuje się, ale to chyba normalne...

Załączniki

• IMG_0387.jpg
    IMG_0387.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 102
śliczne macie te swoje kruszynki :-)

ja mialam tez 1 badanie usg potwierdzajace ciaze. I otóz to ostatnia @ mialam 21lutego cykle srednio 30dni. z usg ktore odbylo sie 2.04.2012roku wynika iż- GS-15mm-5tydz(+-) 7dni

nastepne bdanie usg- niewiem kiedy bede miala
:crazy:

reklama
DSC01932.jpgDSC01935.jpg
hej ja dzis byłam u lekarza. wszystko ok, serduszko bije :) dzidzia sie strasznie wierciła :)
wg załączonego obrazka prawdopodobnie na 80% bedzie to syn, cos mu tam sterczy miedzy nogami :) ale jak ruszał sie to jak by była jednak pipka wiec jeszcze nie wiemy :) za 4 tyg sie potwierdzi. a co wy dziewczyny sądzicie? to jest pisiorek??

Do góry