reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Szuszu spoko nic nie boj ja juz mam brzuch nisko od ho ho ponad 2 tyg i nici, a czuje sie tak samo fatalnie;/
Agula super ze wisyta udana i wsio ok ;-)
Taycia niezle musialam sie strachu najesc ale dobrze ze sie unormowalo;-)

reklama
czesc dziewczyny. Chyba nie bedzie mi dane urodzic jako nastepna z EwaK. Byłam dzisiaj na wizycie w Bielanskim nie bylo dr co byla 3tyg temu a inny lek, ten co dzisiaj byl stwierdzil ze jest jeszcze za wczesnie i mam przyjechac za tydzien. Miejsc niby tez nie mieli. Dostalam skierowanie do szpitala wiec zobaczymy co bedzie jak pojade 4 raz, a mowia ze do 3 razy sztuka. Ide odsypiac podroz.
Wszyskim przyszlym mamuskom gratuluje udanych wizyt,

Witajcie! Nie zdążyłam przeczytać co pisałyście ale jestem w szoku po dzisiejszej mojej wizycie. Idę sobie, a właściwie to się wlokę do przychodni bo od tygodnia to już mi tak ciężko że nie mogę. Rozmawiam z pielęgniarką, która mierzy mi ciśnienie i jeszcze mówię do niej że ja chyba przenoszę tą ciążę bo nic nie czuję żeby dziecko miało ochotę wychodzić. Potem lekarka mnie bada i mówi- "pani dzisiaj będzie rodzić, a najdalej jutro! " Ja oczy na nią jak na wariatkę, co ona gada, ja nic nie czuję. A ta mi mówi że mam rozwarcie na 2 palce, że główka nisko i coś tam jeszcze mówiła ale się tak zestresowałam że już nie pamietam. Dała mi skierowanie na jutro do szpitala do porodu, ale powiedziała że w nocy mogą się zacząć bóle albo wody odejść to mam przyjechać. I sama nie wiem co o tym myśleć......Bo teraz faktycznie boli mnie brzuch w dole ale to nie wiem czy nie dlatego że się zdenerwowałam bo skurcze to nie są.... No i plamić zaczęłam ale to po tym jak mnie badała. Więc sama nie wiem co o tym myśleć. Poczekamy zobaczymy, może akcja się rozkręci, jak nie to i tak jutro mam się stawić w szpitalu. :szok:

Witajcie! Nie zdążyłam przeczytać co pisałyście ale jestem w szoku po dzisiejszej mojej wizycie. Idę sobie, a właściwie to się wlokę do przychodni bo od tygodnia to już mi tak ciężko że nie mogę. Rozmawiam z pielęgniarką, która mierzy mi ciśnienie i jeszcze mówię do niej że ja chyba przenoszę tą ciążę bo nic nie czuję żeby dziecko miało ochotę wychodzić. Potem lekarka mnie bada i mówi- "pani dzisiaj będzie rodzić, a najdalej jutro! " Ja oczy na nią jak na wariatkę, co ona gada, ja nic nie czuję. A ta mi mówi że mam rozwarcie na 2 palce, że główka nisko i coś tam jeszcze mówiła ale się tak zestresowałam że już nie pamietam. Dała mi skierowanie na jutro do szpitala do porodu, ale powiedziała że w nocy mogą się zacząć bóle albo wody odejść to mam przyjechać. I sama nie wiem co o tym myśleć......Bo teraz faktycznie boli mnie brzuch w dole ale to nie wiem czy nie dlatego że się zdenerwowałam bo skurcze to nie są.... No i plamić zaczęłam ale to po tym jak mnie badała. Więc sama nie wiem co o tym myśleć. Poczekamy zobaczymy, może akcja się rozkręci, jak nie to i tak jutro mam się stawić w szpitalu. :szok:
Gabiczek chcialas urodzic wczesniej wiec super 3 mam kciuki za szybki i latwy porod;-) nie stresuj sie !!!:) masz numer od kogo zeby dawac znac co i jak??;>

spisałam sobie numery, w razie czego będę pisać. Dziwne uczucie wiedzieć że się będzie za chwilę rodzić, choć narazie nie bardzo w to wierzę.A mąż to mnie wyśmiał. No ale lekarka chyba się zna... Chyba pójdę się trochę przespać skoro potem może być trudno

lec lec spac :-) napisz mi jak bedziesz miala czas czy ruchy czujesz normlaanie czy mniej lub slabiej ??? bo pisza ze przed porodem sa mniejsze slabsze czy cos...

reklama
ja tam cały czas świetnie go czuję, a wczoraj to już myślałam że zwariuję tak kopał. I macica ciągle mi się twarda robiła. Dziś jak się wybierałam do lekarza to się popłakałam przed wyjściem bo żadnych butów nie mogłąm wcisnąć na stopy i poczłapałam w japonkach myśląc sobie że mam już serdecznie dość takiego wyglądu

Do góry