reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja mam 24 sierpnia!!!ale nie zgadza mi się liczba dni u Ciebie w suwaczku, też masz 24?
I przyznam Wam się szczerze dziewczyny...poczytuję Was od kilku dni, ale sama ciągle jeszcze nie mam odwagi:)Jutro genetyczne - może wreszcie wyluzuję:)

reklama
Blacberry, to tylko suwaczek, hehehe. tak mi wyliczyło na stronce jakiejś tam. Na 24 sierpnia mam wg usg i lekarz stwierdził, że tego będzie się trzymał, bo wg OM w ogóle mu się nie zgadza, bo miałam raczej długie cykle.
A ile wg ciebie powinno być dni?

Ciesze sie dziewczeta, że wszystkie wizyty udane. Ja mialam w weekend przymusowa wizyte z racji silnych i bolacych skurczy. Na szczęście wszystko juz jest ok, pomogla no-spa i odpoczywanie w weekenw domowych pieleszach. Czekam na wizytę 8.02 bo wtedy będe miec dokladne USG, może poznam co we mnie mieszka ;))

U mnie jest dzisiaj 11t1d - 24.08 wyliczył mi lekarz z OM chociaż stwierdził że mam dużą macicę jak na ten etap, ale tak też wyszło z usg więc chyba ok. Zobaczymy jutro po genetycznym.

hej :) ja po wizycie! wszystko jest ok ,serducho bije, usg genetyczne super, wyniki w normie, dziecko sie tak ulożylo, że lekarka pochwialiła, że tak to usg mogłaby codziennie robic! widziałam jak ssało kciuk ! i jedyne co potrafiłam powiedzieć to "ALE CZAD" i "możemy robić usg raz w tygodniu bo ja za nim strasznie tesknie" :-) to się pani naśmiała !
pozniżej zdjęcie dzieciątka bo już nie można mowić, że to fasolka !

Załączniki

• dzidzia.jpg
    dzidzia.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 39
Lana,Kasia GRATULUJE !!! Super że wszystko oki :) Bardzo się cieszę ! :happy2:

Wszystkim dziewczyną które maja wizyty w tym tegodniu !!!! Zycze powodzenia !
Ja mam wizyte 14lutego ale to tylko sprawdzenie wagi mamusi i zbadanie moczu i wpis do katy ciąży - wiec nic konkretnego! :/
21 lutego mam USG 3D i 4D - nie moge się doczekac !!!! :tak:

natt ja mam w domku detektor tętna płodu :tak: prawie codziennie słucham serduszka :-) - coś wspaniałego !!! POLECAM !!!

Blacberry, mi z OM wyszłoby 14 sierpnia, ale na usg ciąża jest o wiele młodsza i usg wyliczyło na 24 sierpnia, co nie znaczy, że ten termin jest ostateczny. Poza tym lekarz stwierdził, że owulkę musiałam mieć o wiele później i ja się z tym zgadzam. A co do suwaczka, tak mi pokazał jak wpisałam termin porodu, hehehe...
Ale jak wiadomo to wszystko jest orientacyjne :)

Agula, gratuluję wspaniałych wieści po usg.

Ja mam dopiero usg w sobotę.

Gratuluję dziewczynom po dzisiejszych wizytach, ciesze się bardzo, że same dobre wieści :-)
agulalula śliczne dzieciątko :-) Juz niedługo swoje zobaczę....
Blackberry koniecznie trzeba wyluzować, na pewno na genetycznym bedzie ok i się tu u nas melduj od razu :-)

reklama
agulalula- kolejne piekne malenstwo nam sie szykuje :)

A myślicie ze przez lekarski stetoskop bedzie juz słychac serduszko malenstwa??

Do góry