reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja mam 24 sierpnia!!!ale nie zgadza mi się liczba dni u Ciebie w suwaczku, też masz 24?
I przyznam Wam się szczerze dziewczyny...poczytuję Was od kilku dni, ale sama ciągle jeszcze nie mam odwagi:)Jutro genetyczne - może wreszcie wyluzuję:)

reklama
Blacberry, to tylko suwaczek, hehehe. tak mi wyliczyło na stronce jakiejś tam. Na 24 sierpnia mam wg usg i lekarz stwierdził, że tego będzie się trzymał, bo wg OM w ogóle mu się nie zgadza, bo miałam raczej długie cykle.
A ile wg ciebie powinno być dni?

Ciesze sie dziewczeta, że wszystkie wizyty udane. Ja mialam w weekend przymusowa wizyte z racji silnych i bolacych skurczy. Na szczęście wszystko juz jest ok, pomogla no-spa i odpoczywanie w weekenw domowych pieleszach. Czekam na wizytę 8.02 bo wtedy będe miec dokladne USG, może poznam co we mnie mieszka ;))

U mnie jest dzisiaj 11t1d - 24.08 wyliczył mi lekarz z OM chociaż stwierdził że mam dużą macicę jak na ten etap, ale tak też wyszło z usg więc chyba ok. Zobaczymy jutro po genetycznym.

hej :) ja po wizycie! wszystko jest ok ,serducho bije, usg genetyczne super, wyniki w normie, dziecko sie tak ulożylo, że lekarka pochwialiła, że tak to usg mogłaby codziennie robic! widziałam jak ssało kciuk ! i jedyne co potrafiłam powiedzieć to "ALE CZAD" i "możemy robić usg raz w tygodniu bo ja za nim strasznie tesknie" :-) to się pani naśmiała !
pozniżej zdjęcie dzieciątka bo już nie można mowić, że to fasolka !

Załączniki

• dzidzia.jpg
    dzidzia.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 41
Lana,Kasia GRATULUJE !!! Super że wszystko oki :) Bardzo się cieszę ! :happy2:

Wszystkim dziewczyną które maja wizyty w tym tegodniu !!!! Zycze powodzenia !
Ja mam wizyte 14lutego ale to tylko sprawdzenie wagi mamusi i zbadanie moczu i wpis do katy ciąży - wiec nic konkretnego! :/
21 lutego mam USG 3D i 4D - nie moge się doczekac !!!! :tak:

natt ja mam w domku detektor tętna płodu :tak: prawie codziennie słucham serduszka :-) - coś wspaniałego !!! POLECAM !!!

Blacberry, mi z OM wyszłoby 14 sierpnia, ale na usg ciąża jest o wiele młodsza i usg wyliczyło na 24 sierpnia, co nie znaczy, że ten termin jest ostateczny. Poza tym lekarz stwierdził, że owulkę musiałam mieć o wiele później i ja się z tym zgadzam. A co do suwaczka, tak mi pokazał jak wpisałam termin porodu, hehehe...
Ale jak wiadomo to wszystko jest orientacyjne :)

Agula, gratuluję wspaniałych wieści po usg.

Ja mam dopiero usg w sobotę.

Gratuluję dziewczynom po dzisiejszych wizytach, ciesze się bardzo, że same dobre wieści :-)
agulalula śliczne dzieciątko :-) Juz niedługo swoje zobaczę....
Blackberry koniecznie trzeba wyluzować, na pewno na genetycznym bedzie ok i się tu u nas melduj od razu :-)

reklama
agulalula- kolejne piekne malenstwo nam sie szykuje :)

A myślicie ze przez lekarski stetoskop bedzie juz słychac serduszko malenstwa??

Do góry