reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Nadziejo Kochana kciuki najmocniej zaciśnięte.

a ze szkodliwością USG chodzi o szkodliwy wpływ ultradźwięków na płód, jednakże ta szkodliwość nie została udowodniona.

www.artmed.lublin.pl/doppler.php
z uwagi na niewielką energię dawkę wiązki ultradźwiękowej
stosowanej w nowoczesnych aparatach badanie USG nie wywiera
szkodliwego wpływu na ustrój człowieka. Należy podkreślić, że aparat
wysyła wiązkę ultradźwięków tylko przez około 1/100 czasu jej
odbierania. Ponadto dużą część badania wykonuje się na zatrzymanym
obrazie, kiedy sonda nie wysyła ultradźwięków. Po ponad 30 latach
wykonywania USG nie udowodniono do tej pory szkodliwości tego
badania w ciąży, nawet w pierwszych tygodniach po zatrzymaniu
miesiączki. Z drugiej strony korzyści, które przynosi USG, np.
potwierdzenie istnienia żywej ciąży lub braku szeregu wad
rozwojowych płodu znacznie przekraczają teoretyczne ryzyko.

Ostatnia edycja:
Dziekuje dziewczyny :* jak dobrze ze jesteście mam od was MEGA wsparcie, bardzo mi to pomaga mam tylko meża przy sobie reszta rodzinki daleko ! Jesteście kochane CMKASY :)

reklama
anuszek lekarze trochę panikują po cc, ja pytałam mojego zaraz po porodzie czy mam po tej cc czekać 2 lata na następną dzidzię, a on mówi"Pani Olu, się staracie na wiosnę' czyli 8-9 miesięcy po porodzie spokojnie kochana będzie dobrze.
A do tego lekarza mam bezgraniczne zaufanie, jest kierownikiem patologii ciąży i wielkim specjalistą :)
szuszu ja miałam 2 razy w miesiącu USG w pierwszej ciąży bo byłam zagrożona, a zdarzało się jak leżała w szpitalu że i 4 razy i synuń urodził się zdrowiutki, 10- pkt.
nadzieja myślami jestem z Tobą jutro &&&&

Ostatnia edycja:
Do góry