reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

A ja poszukuję jakiegoś sensownego lekarza prowadzącego. Przy pierwszej ciąży miałam lekarkę z polecenia ale nie byłam zadowolona, poza tym bardzo daleko. Może któraś z Was może polecić ginekologa w okolicach warszawskiego Tarchomina? pls :)

reklama
no to jesteśmy po 1 wizycie.
Pęcherzyk ciążowy widoczny, rozmiarem wygląda na początek a nie koniec 5tc. No i zdołowałam się bo moja ciąża jest ciążą ryzyka ;-( tak jak wcześniej byłam przeszczęśliwa że udało nam się z drugim dzidziusiem tak szybko, tak teraz jestem przerażona. wszystko dlatego że z Michałem miałam cesarskie cięcie, od którego minęło dopiero 7 miesięcy i macica może się nie poddawać i nie rozrastać tak szybko jak to być powinno. dostałam duphaston 2 x 1tab i siedzę i ryczę ;-(
pytałam gina o brak objawów ciąży - jest całkiem normalny, bo każda ciąża jest inna w przebiegu i nie trzeba się tym martwić. aha normalnymi bólami brzuszka są ciągnące bóle na boki, niepojący jest nagły ostry ból.
jejkuuuu ale mam doła;-( następna wizyta 12 stycznia.osiwieje do tego czasu!

Dzięki Kochana. Chciałam jednak znaleźć jakiegoś lekarza tym razem na tarchominie. Poprzednio jeździłam przez całą Warszawę a teraz marzy mi się mieć blisko :) Jutro idę zapisać się do jednego gin zobaczymy czy zrobi dobre wrażenie :)

Anuszek dużo ciąż jest teraz zagrożonych niecmartw sie na zapas i wypłacz to pomaga wierzę, że Ci ciężko! sciskam Cię :*

anuszek, szuszu, nie zamartwiajcie się, mój pęcherzyk jeszcze mniejszy niż wasze (4,68 mm w 5t5d). Musimy wioerzyć, że wszystko będzie dobrze.

ja dzis mialam swoja 2 wizyte u lekarza:) a zarazem pierwsze USG:) na pierwszej wizycie bylo zawczesni aby cokolwiek ustalic. p dzisiejszym dniu wiem ze jak narazie jest wszystko dobrze. kolejne badanie 20 stycznia i wlasnie w tym dniu bede miala pierwsze zdjecie dzieciaczka:)

reklama
Do góry