paula231406
Początkująca w BB
dziekuje
moje malenstwo w 6 tyg. ma 5,09mm czy to dobrze? lekarka nic nie mowila tylko na pczatku nie mogla zobaczyc bicia serduszka. czy powinnam sie martwic?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Słyszałam, że głowica USG dopochwowego może zarodek ogrzewać, co nie jest dla niego dobre, być może dlatego nie powinno się robić tego badania zbyt często.Kahaka, widzę że każdy lekarz co innego mówi. U ciebie 5mm wygląda na 5tc,a u mnie 7mm na połowę 4, widzę że ciężko porównać opinie lekarzy:-)Zastanawiam się po prostu na jakiej podstawie takie wyliczenia. Dobrze, że to mój tymczasowy lekarz, ciążę będzie prowadził inny, ale na razie ma urlop.
Słyszałyście o szkodliwości usg, bo gin dzisiaj mi powiedział, że ma zakaz robienia często usg, bo szkodzi dziecku..nie słyszałam nigdy o czymś takim![]()