reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

komp mi slabo chodzi wiec nie widze zdjec, ale i tak wielkie gratki NADZIEJA i LANA!!!!! (lana czy Twoj post zniknal czy mi sie przysnilo ze czytalam ze bedzie chlopiec?):-):tak:

AGULALA ja tez mam wizyte w poniedzialek, po pracy, dopiero o 15.00 ale jakby nie bylo to tylko niecale 3 doby...

reklama
Cześć dziewczynki wieczorową porą właśnie wróciłam ze Szczecina byłam na badaniu genetycznym-pierwszy raz widziałam taki sprzęt -usg miałam normalne i w 4D wielki lcd na ścianie na przeciwko mnie więc nie musiałam kręcić głową,mężulek stał obok a lekarz cudo taki fantastyczny człowiek wszystko dokładnie tłumaczył co mierzy dostałam 4 kartki A4 Z WYNIKAMI POMIARÓW I ZE ZDJĘCIAMI.Dodatkowo płytkę z fotkami.Termin z usg przesunął się z 6 na 2 sierpnia,krewkę pobrali i wyślą do domku za tydzień.Wyniki wyszły bardzo dobrze ,mierzył nosek,kark,seruszko,przepływ krwi w wątrobie,kręgosłup,ile uderzeń serduszka na minutę,brzuszek,żołądek,pęcherz moczowy,płyn owodniowy-dosłownie wszystko ,czy są dwie półkule w główce i dwie komory serduszka ,2 rączki i 2 nóżki i paluszki.A na koniec stwierdził,gdy spytaliśmy czy widać płeć to poszukał i powiedział,że coś mu wisi między nóżkami ,ja pytam ,że może to wargi sromowe a on ,że raczej nie bo to za bardzo wisi i jest za duże:-D.Mówił,aby dosłownie jeszcze się nie nastawiać bo na 100% to powie w 16 tyg.lub w 20-23 jak przyjadę na nasępne prenatalne.Zapisano mnie już na 25 marca na kolejne prenatalne,a teraz czekam jescze na wynik badania krwi z tego testu.Załączam fotki mojego podobno boy'a:-D Badanie było przez brzuch i mały ma 7.5 cm
Pflaume-bardzo się cieszę,że wszystko dobrze się skończyło
dziewczynki wielkie gratulacje z udanych wizyt.
Maggie-tobie również przesunął się termin,niedługo wylądujemy w lipcu zamiast w sierpniu:szok:
IMG_20110128_1_1.jpg
IMG_20110128_1_16.jpg
IMG_20110128_1_15.jpgTo w kółeczku to podobno jajeczka z ptaszkiem :-D

Ciesze się że u Was wszystko dobrze !!! Kurcze musze wszystko nadrobić... nie moge się odnaleść :( ! Trzymam kciuki za poniedziałkowe wizyte &&&&&&&&&&&&&&&&&& !!!

LANA super ,że wszystko ok:) Ale na tym 3d to takie małe potworki,nie:) ?Zwłaszcza jak się ogląda na żywo:)

Nadzieja twój też słodziak:)
Super,że ostatnio same dobre wieści od wszystkich:)

MAGIE78-to samo stwierdziliśmy z moim mężem ,że na tym 4D to takie stworki :-D ale to dlatego,że te nasze dzidzie to jeszcze nie mają za wiele tłuszczyku,bo jak oglądaliśmy takie fotki na korytarzu w tym Centrum Gen.to dzidzie były śliczne ale w póżniejszych tygodniach-normalne bobaski :-) A czy ty również jeszcze jedziesz na następne badanie między 20-23 tyg.?????? bo ja tak.

Ostatnia edycja:
LANA też będę miała usg w ok 20 tyg:) Ja mam robione tylko usg, bez tych wszystkich innych badań. Mam wątpliwy wynik toxoplazmozy i lekarz chciał po prostu zobaczyć czy nie ma żadnych wad płodu,które mogą się pojawić przy ewentualnej toxoplazmozie...

reklama
Do góry