reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Cześć Dziewczyny. Sorki,że się wczoraj nie odezwałam ale padłam o 20:(
Na usg wszystko wyszło ok. Dzidzia ma się dobrze:) te wszystkie parametry typu kość nosowa,przezierność karkowa są w porządku. Płci jeszcze nie widać. A pierwsze pytanie mojego M. do lekarza to było 'czy będzie syn:)?'
Okazało się tylko ,że wg usg ciążą ma 13tyg i 3 dni, a wg miesiączki 12tyg i 2 dni. Więc przesunął mi się termin porodu na 1 sierpnia. Niedługo to się okaże,że trafię do lipcówek:)

Devi, LANA trzymam kciuki:)

I0000009.jpg
i jeszcze w 3d:)
I0000006.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
maggie78 super zdjęcie i superowo widać an nim dzidzie;) fajnie ze wszytko jest wporzadku:) widzę ze twój M tez chce miec syna;) hihih mój to ciągle pyta kiedy będziemy mogli dowiedzieć sie o płci maluszka;) hihh

devi LANA trzymam kciuki bedzie dobrze;)

devi ,lana ja tez zaciska mooocno kciuki:)-wszystko bedzie dobrze

ale sie ciesze z takich dobrych wiesci po wizytach--suuuuuuper! gratuluje mamuśki:):)

maggie78, swietne zdjecie, wszystko widac tak wyraznie, gratuluje slicznego malenstwa.

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i 3mam kciuki za dzisiejsze.Wpadne wieczorem poczytac.

Ciesze sę dziwczyny że wszytko w porządku trzymam kciuki za dzisiejsze ;-)'Mnie termin przesunął się o jeden dzień z miesiączki mam na 1 sierpnia a usg na 31 lipca ;-)
Któraś dała na głównym wątku tabelę przypisującą wimiary i wage maleństwa w danym tyg i wyszło że mój maluszek ma nadwagę <hahahahah>po mamie ;P

reklama
maggie- ale masz superowe zdjecie ja takiego fajnego nie mam bo u mi zrobiła jeszcze dopochwowo. pwoiedziala ze prywatnie to robia juz przez brzuch ale ze jak chodze na nfz i zeby bylo dokladniej to ona jeszecze dowcipne no i znowu P. wygoniła a tak sie cieszyl ze ozbaczy maluszka :( Bo ten gabinet srednio przystoswany do takiego usg, naprzeciwko łózka lustro itd. :/

Maluszek ma 4cm 97 mm oraz 11 tygodni i 6 dni..termin porodu ok 13 sierpnia a nie 19-stego (od pocztaku ten 19 to mi sie jakos pozno wydawał ;)
Wszytsko jest w porzadku :) Na początku spał ale że pani dziś mierzyła przezierność karkowa i potrzebowała jego profil to troche go poszturchała i tak słodko zaczął machac rączkami...aż sie wzruszyłam :) Niestety nastepne usg dopierow 20-stym tygodniu czyli za 2 miesiąc :(
gorzej z moim ciśnieniem, mówie położnej że moze niech mi go nie mierzy bo napewno bedzie wysokie...syndrom białego fartucha...a ona spokojnie, ze juz miala taka jedna co miała cisnienie 160/100 a moje dzisiejsze 180/110..złapała sie za głowe. Najgorzej ze ja w domu mam normalne cisnienie tam mi skacze maskarycznie, jak z takim cisnieniem pojade na porodowke to od razu mnie na cesrake wyslla :/ nie wiem co z tym zrobic tym bardzije ze przed sama wiztyta nie denerwuje sie jakos specjalnie to porpostu psychika...

a teraz foto :)

Do góry