jak tylko ma cię to uspokoić to przecież nikt cię z gabinetu nie wyprosi idź poczujesz się lepiej.a ja sie zastanawiam czy w przyszly tydz nie odwiedze lekarza ( wizyte mam 9 sierpnia) nasciemnam chyba ze cos mnie piecze czy cosik, zeby zerknal czy tam wszystko oki, bo jakos dziwnie sie czuje...brzuch juz opadl- nie tylko moje zdanie, i wolalabym zeby zerknal...a jak nie sciemnie to mnie nie zbada...
reklama
sagaa31
Fanka BB :)
dolaczam sie;-)anka16765, LANA powodzenia jutro!!!
Ma ktos jakies wiesci od Mlodam???
hej,
ja dziś miałam KTG i badanko......i się na razie nie zapowiadam......rozwarcie od zeszłego poniedziałku w sumie bez zmian. Skórczyk jeden się zapisał taki na 75%....także już dziś badanie nie było takie bolesne.....no i nic. Czekamy dalej. Kolejna wizyta na oddziale w niedzielę i KTG.....zobaczymy.
Niech sobie rośnie i się otłuszcza mój chudziak :-).....
W sumie jak w niedzielę nic nie ruszy to "zaprzęgam" M. do roboty .....1 sierpnia może być :-)....w dzień wybuchu Powstania Warszawskiego
Oddział sobie obejrzałam.....nie duży ale fajny kameralny. Pokoje do porodów przyjemne i KLIMATYZOWANE .....Tłoku tam dziś nie było. Cisza, spokój.....jedna mama po terminie czekała na oxy......
ja dziś miałam KTG i badanko......i się na razie nie zapowiadam......rozwarcie od zeszłego poniedziałku w sumie bez zmian. Skórczyk jeden się zapisał taki na 75%....także już dziś badanie nie było takie bolesne.....no i nic. Czekamy dalej. Kolejna wizyta na oddziale w niedzielę i KTG.....zobaczymy.
Niech sobie rośnie i się otłuszcza mój chudziak :-).....
W sumie jak w niedzielę nic nie ruszy to "zaprzęgam" M. do roboty .....1 sierpnia może być :-)....w dzień wybuchu Powstania Warszawskiego
Oddział sobie obejrzałam.....nie duży ale fajny kameralny. Pokoje do porodów przyjemne i KLIMATYZOWANE .....Tłoku tam dziś nie było. Cisza, spokój.....jedna mama po terminie czekała na oxy......
JJ ja wczoraj też byłam na KTG ale trochę wcześniej niż Ty i musiałam czekać prawie godzinke na zapis , a pózniej sama ktg miałam prawie godzinę bo zaczęły się dwa porody i położne uciekły do nich i nie miał kto mnie odpiąć od sprzętu. ani jednego skurczu nie miałam i kazali przyjsc za tydzień. odebrałam też GBS i jest wszystko git!
Witajcie sierpniówki,
Przedstawiałam się na forum kilka ładnych miesięcy temu, potem nie udzielałam się wcale - obowiązki ale podczytywałam Was niemal codziennie
JJ domyślam się ze względu na określenie "kameralna porodówka", że Ty i agulalula zamierzacie rodzić w MSWIA. Ja również zdecydowała się na ten szpital, termin mam z OM na 10.08, a z pierwszego, jak i z ostatniego usg na 5.08.
JJ i agulalula czy żeby zrobić ktg przed terminem porodu w MSWIA trzeba mieć skierowanie od lekarza prowadzącego? ja dotąd robię ktg u mojej lekarki, ale chętnie wybrałabym się do szpitala, żeby przy okazji oblukać teren ;-)
Czy wiecie może jak jest z ubrankami dla maluszków na czas pobytu w szpitalu? trzeba mieć swoje?
Z góry dzięki za odp
Pozdrawiam Wszystkie Sierpniówki
Przedstawiałam się na forum kilka ładnych miesięcy temu, potem nie udzielałam się wcale - obowiązki ale podczytywałam Was niemal codziennie
JJ domyślam się ze względu na określenie "kameralna porodówka", że Ty i agulalula zamierzacie rodzić w MSWIA. Ja również zdecydowała się na ten szpital, termin mam z OM na 10.08, a z pierwszego, jak i z ostatniego usg na 5.08.
JJ i agulalula czy żeby zrobić ktg przed terminem porodu w MSWIA trzeba mieć skierowanie od lekarza prowadzącego? ja dotąd robię ktg u mojej lekarki, ale chętnie wybrałabym się do szpitala, żeby przy okazji oblukać teren ;-)
Czy wiecie może jak jest z ubrankami dla maluszków na czas pobytu w szpitalu? trzeba mieć swoje?
Z góry dzięki za odp
Pozdrawiam Wszystkie Sierpniówki
meggy ja miałam skierowanie od mojego lekarza ale nie chcieli go , się zapytałam czy na następny raz za tydzień muszę mieć i powiedzieli że nie. co do ubranek - bierzesz tylko na wyjście, tam dają na czas pobytu. jak zwiedzałam oddział to powiedziała mi babeczka żeby brać jak najmniej rzeczy że te podkłady poporodowe ode daja. napiszę co mi powiedziała żeby zabrać:
- koszule do rodzenia żebyś później mogła ja wyrzucić
- klapki takie pod prysznic że jak się ubrudzą od "wydzielin" możesz pod wodą łatwo umyć
- 2-3 butelki wody mineralnej małej żebyś miała siłe podnieść
- przybory kosmetyczne
- 2 ręczniki
-2 koszule do karmienia
- pieluszki -pampersy
- chusteczki dla dzieci
- możesz zabrać swój smoczek - bo się pytałam czy można
- ubrania na wyjscie dla dzidzi i dla ciebie
ja biorę jeszcze od siebie takie koło do siedzenia po porodzie, tantum rosa do przemywania , nakładki na cycki, maść na brodawki, stanik do karmienia i wkładki laktacyjne.
- koszule do rodzenia żebyś później mogła ja wyrzucić
- klapki takie pod prysznic że jak się ubrudzą od "wydzielin" możesz pod wodą łatwo umyć
- 2-3 butelki wody mineralnej małej żebyś miała siłe podnieść
- przybory kosmetyczne
- 2 ręczniki
-2 koszule do karmienia
- pieluszki -pampersy
- chusteczki dla dzieci
- możesz zabrać swój smoczek - bo się pytałam czy można
- ubrania na wyjscie dla dzidzi i dla ciebie
ja biorę jeszcze od siebie takie koło do siedzenia po porodzie, tantum rosa do przemywania , nakładki na cycki, maść na brodawki, stanik do karmienia i wkładki laktacyjne.
agulalula wielkie dzięki za info - bardzo mi pomogłaś :-) W takim razie i ja wybiorę się tam na ktg w przyszłym tygodniu - no chyba, że urodzę wcześniej chociaż się nie zanosi na razie.
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanko - orientujesz się czy jest w mswia zwyczaj rodzenia z własną położną?
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanko - orientujesz się czy jest w mswia zwyczaj rodzenia z własną położną?
meggy nic mi na ten temat nie wiadomo , ja tam idę na żywioł - ale jak tam byłam 3 razy to panie są bardzo miłe , jeszcze nie odesłały nikogo do innego szpitala, odpowiadają na każde pytanie. ja tam nawet dzwonie jak coś mi sie przypomni i też odpowiedzą.
aha jeszcze jedno - przed mswia jest straszny problem z parkowaniem auta jakby co , my parkujemy zazwyczaj gdzies na uliczkach sielanki.
a jakbys w nocy jechała do porodu to wejscie nie jest od przodu tylko musisz isc jak do punktu krwiodastwa, znaczy się od strony pogotowia na tyłach budynku jest wejscie nocne.
a jakbys w nocy jechała do porodu to wejscie nie jest od przodu tylko musisz isc jak do punktu krwiodastwa, znaczy się od strony pogotowia na tyłach budynku jest wejscie nocne.
reklama