reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Lana, a Ty jesteś ze Szczenia czy okolic?

Co do płci. W sumie chyba mi wszystko jedno, ważne żebym donosiła dzidzie i była zdrowa.
Jeśli chodzi o przeczucia to myślę, że będzie synuś - nie wiem dlaczego. Wszyscy inni mówią że córcia. Zobaczymy...
Jeszcze muszę czekać 2 tygodnie na USG i pewnie jeszcze nie będzie nic widać.
Strasznie mi się "ciągnie" czas. U nie których z Was już dwu cyfrowe suwaczki, a u mnie dopiero 9tc. jutro.

reklama
Pflaume ojj pamiętam jak ja zaczynałam z suwaczkime w 5 tygodniu to z utesknieniem patrztłam na swuaczki wieksze odemnie...i nie mogłam sie doczekac kiedy u mnie bedzie juz tak jak u innych;)hih i tez mi sie to ciagło na poczatku a teraz leci mi to szybciutko;):)

maggie-ja mam 28 .I.-tylko badania prenatalne,inne badania robie na miejscu u mojego gin.
Pflaume-ja mieszkam w Świnoujściu ale na badania genetyczne jadę do Szczecina do Centrum Diagnostyki Prenatalnej,u mnie tego nie robią,a jeśli chodzi o tygodnie ciąży to szybko ci minie zobaczysz ,ja jeszcze nie dawno miałam 10 a już kończe 12 tydż.za 2 dni wchodzę w 13 :-)

lana moja kolezanka robila to badanie tez tam w szczecinie, ta babka która jej to robiła powiedziała ze takie badanie najlepiej jest wykonywac dokladnie w 13 tyg i 6 dniu. Nie wiem dlaczego.

Często ginekolodzy proponuja takie badanie twierdzac ze maja odpowiedni sprzet, (jak np moj) , ale tak naprawde nie maja do tego uprawnien, uprawnienia do wykonywania takie badania ma tylko kilka lekarzy i klinik w polsce, a do tego co roku trzeba odnawiac ta specjalizacje, ci lekarze są na jakiejs specjalnej liscie angielskiej.

I ta moja koleżanka była włąsnie dokładnie w 13tyg i 6 dniu i mały sie tak rozkraczył ze bylo juz wyraznie widac ze to chlopak :))

Marzenixx-po prostu super się składa ,bo ja właśnie będe w 13 tyg.i 6 dniu,w trakcie tego badania:-).Dzięki kochana za odpowiedż-mam nadzieję ,że moja maleństwo jest silne i zdrowe i też się" rozkraczy":-)

Ja dzis po wizycie u gina. Miałam usg z pomiarami różnymi. Generalnie wszystko ok. Mój Bąbelek ma już 63 mm długości co odpowiada moim tygodniom ciąży.
Chciałam sobie zobaczyć kość nosową, bo to w DS też jest ważne ale mój leniuszek leżał plecami do monitora :-D i tylko jak go gin poszturchał to łaskawie na moment nogą sobie ruszył, że zmierzł NT i dalej się na bok wywalił. I potem 10 minut czekania i nic - profilu nie pokazał. Mam nadzieję, że z tym drzemaniem to mu tak do po porodzie zostanie :-D:-D:-D.

Następna wizyta 17 lutego. Badań nie dostałam ale spojrzałam w poprzednią kartę ciązy i też robiłam co 2 miesiące.

super ze wszytsko dobrze, masz fotki maluszka?? Ja myslam ze w tym tygodniu wszytskie nasze dzieicaki smigaja fikołki a twoj widze spokojnutki:)

Fikają, fikają ale mają także fazy drzemania. No i mi się drzemka trafiła :).

Fotki nie mam - znaczy mam ale głowę w zbliżeniu z pomiarem przezierności karku. A takiej w całym kadrze nie poprosiłam i zapomnial mi dać :/

Dziewczyny mam nadzieję, że mi też szybko zleci... :happy:
JJ, super że z dzidzą wszystko dobrze;-)
Lana, no to my z tego samego województwa:-) Moja bratowa też jeździła na badania prenatalne do Szczecina, Ona nawet tam rodziła bo twierdziła, że lepsza opieka...

Dzisiaj od wieczora pobolewa mnie prawy jajnik. Coś w rodzaju kłucia tak jak przy jajeczkowaniu.. Wy też tak miałyście? Troche się martwie...

reklama
Do góry