reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Szusz - Ty jesteś szalona :-) ja też chciałabym się dowiedzieć co to za maleństwo siedzi w moim brzuchu,ale poczekam spokojnie na USG w późniejszym miesiącu,chociaż korci,ale po co się nastawiać... :-) życzę powodzenia na USG...może akurat :p

reklama
KOCHANE MAM PYTANIE -CZY WY SIĘ MOŻ ORIENTUJECIE,CZY TE BADANIA PRENATALNE ROBIONE W SPECJALNYCH GABINECH CZY SZPITALACH (bo ja jadę do CENTRUM DIAGNOSTYKI PRENATALNEJ w Szczecinie ) maja jakieś specjalne usg ,bo coś mi się ouszy obiło,że to nie jest takie zwykłe usg jak u naszych lekarzy w gabinetach tylko jakieś wypasione coś typu 3,4 D.wIECIE COŚ NA TEN TEMAT?????

LANA ja będę miała usg genetyczne właśnie w 3D. Ale badanie mam dopiero 27/01 więc wtedy będę mogła coś opowiedzieć.

Co do płci to moja koleżanka w 2 ciąży dowiedziała się już w 12 tyg ,że to chłopak... Więc ja też mam nadzieję ,że na tym usg 3d to będzie coś widać:)

Lana jeżeli ci chodzi o takie badanie USG genetyczne ok 13 tyg to jest to normalne tylko dużej trwa ok 30 min bo lekarz wszystko mierzy, a jeśli ci chodzi o jakieś bardziej specjalistyczne to nie wiem

maggie78-ja też słyszałam żę , podobno tam gdzie mam to badanie robić to aparat USG jest 3 czy 4D.Może dzidzia będzie łaskawa pokazać płeć? w sumie to będe właśnie w dniu badaniaw 13 tyg. i 6 dniu ciąży-może już będzie widać,ale tam wszystko mało ważne ,naważniejsze aby mi powiedzieli czy dzidzia zdrowa.Zaraz po badaniu ,które ma 28 stycz. w piątek to w poniedziałek na 10godż. brykam do mojego doktorka i on już podobno po tym co mi dadzą (SAMA NIE WIEM CO MI DADZĄ:szok:)będzie wiedział nawet bez wyniku,na który się trochę czeka czy z dzidzią wszystko o.k

ja mam od początku przeczucie ze będzie dziewczynka;)) hih lekarz znowu zawsze mówi do maleństwa Mały..mąż mówi ze będzie syn... ciotka ze córą i bądź tu człowieku mądry;)a dla mnie najważniejsze jest aby maleństwo było zdrowe:))przy drugim dziecku będę kiedyś bardziej wymagająca:)) uwielbiam leżeć i głaskac brzuszek i gadac sobie do malenstwa;) hihhhih dzis np opowiadałam malenstwu jak wyglada nasze mieszkanko;) ahahha myslicie ze juz mnie słyszy?;p czy jeszcze nie?;)

KOCHANE MAM PYTANIE -CZY WY SIĘ MOŻ ORIENTUJECIE,CZY TE BADANIA PRENATALNE ROBIONE W SPECJALNYCH GABINECH CZY SZPITALACH (bo ja jadę do CENTRUM DIAGNOSTYKI PRENATALNEJ w Szczecinie ) maja jakieś specjalne usg ,bo coś mi się ouszy obiło,że to nie jest takie zwykłe usg jak u naszych lekarzy w gabinetach tylko jakieś wypasione coś typu 3,4 D.wIECIE COŚ NA TEN TEMAT?????

tak masz rację zeby zrobić badania usg musi być bardzo nowoczesne
u mojego lekarza podpisal fundusz umowe na badania genetyczne bo zakupił takie właśnie usg
przyjeżdżają lekarze z łodzi i warszawy co 2 tydzień i robią badania
na usg musi wszystko być wyraźne
mi lekarz teraz ustawił 3D ale za mała kruszynka i nie było jej wyraźnie widać lepiej na 2D czyli tym czarno-białym
mnie przepisał z 28 stycznia na 11 lutego bo stwierdził ze lekarz badający moze jeszcze nie zmierzyć tego co będzie chciał najdokładniej wtedy będę w 12 tyg i kilka dni ;)

reklama
dziewczyny jak mi się wlecze ten czas do USG genetycznego... jakoś niby się go nie boję bo genetycznie powinno być ok po takich rodzicach ;-) jakoś poprostu jakoś się stęskniłam za oglądaniem dzieciątka na monitorze :-)

Do góry