reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

mówiłam- ustal se na 10. 08 będziemy się cięły razem, może pokój nawet wspólny będziemy mieć? :))

jeszcze się okaże ,że się spotkamy:-)

Maggie -mój gin .też mnie ostatnio wkurzył bo miał już 4 tyg. temu umówić się konkretnie na cc ale stwierdził,że nie i teraz we wtorek 19 dopiero zrobi mi usg i umówi się konkretnie. Zawsze mi wychodzi z usg ten sam termin czyli 30 lipca we wtorek jak będę na wizycie to będe już 38tyg. i 3 dniu a cc powiedział,że zazwyczaj robi 39-40 tydź. więc już długo czekać nie będę ale wszystko zależy jak tam mu się młody pokaże na usg -waga itp. w 30 tyg. ważył już 2 kg. ale w między czasie może zdeka sobie przystanoł :tak:
maggie -tak z drugiej strony to może lepiej nie wiedzieć tak dokładnie tego terminu za wcześnie bo człowiek tylko sie stresuje i patrzy w kalendarz ile dni jeszcze zostało :tak:

mój mówił,że zazwyczaj cesarki robi w 38 tyg. Ale podobno on tak często mówi a i tak później czeka do końca...

Maggie, a kiedy masz następną wizytę?

za 2 tyg... Ale w poniedziałek mój gin zawozi papiery do szpitala więc już będę spokojniejsza bo w razie czego już tam będą wiedzieć,że mam mieć cc. Dzisiaj całą noc mi się śniło ,że rodzę naturalnie bo on jeszcze nie zawiózł papierów:-D

Ewa gratuluję wizyty! Duża ta Twoja mała:-)

asia dla Ciebie też gratulacje!

nadzieja kciuki zaciśnięte

reklama
No i po wizycie.
W sumie wyszło na to, że jeszcze sobie pochodzę w ciąży. Termin mam na 3.08 i dziś jest 37,3 tc, ale wg. pomiarów mały jest o dwa tygodnie młodszy 35,3 tc (nie wiem czy ma mnie to martwić) i lekarz powiedział że pewnie koło 10-go sierpnia urodzę. A z fotek Maluszek taki pucółkowaty wygląda :) No i waży 2,8 kg. Lekarz zauważył, ze ma trochę nereczki powiększone, ale siusia normalnie a po urodzeniu nerki często wracają do normalnych rozmiarów więc zobaczymy. Chociaż trochę się martwię :/

Dostałam Furagin na moje bakterie w moczu, a wyniki wymazu z szyjki macicy będą w środę - mam nadzieje że przynajmniej tam czystko.

W każdym razie na razie przestałam się stresować porodem bo wychodzi na to ze jeszcze trochę poczekam :)

nadziejka to niech maluszek posiedzi jeszcze i nadgoni choć i tak nie wydaje mi się mały. Nie każde dziecko musi mieć 4 kilo, a on i tak ma jeszcze 2,5 tygodnia także trzymamy kciuki niech się nie spieszy i będzie zdrowy !!;-)

NADZIEJKA dobrze ze nie musisz sie stresowac raczej ze porod juz tuz tuz...nie martw sie waga, moja corcia jak sie urodzila miala 3165g (40 tydzien ciazy +1)i powiem Ci ze to bardzo fajna waga do rodzenia he he, wiec poki co odpoczywaj sie i niczym nie martw!

gratulacje dziewczyny..
ja w pon ide oddac siuski i krew a w czwartek wizyta i tyle ze sie dowiem jak wyniki i dostane zwolnienie i cala filozofia... ciekawe czy jakies usg jeszcze bedzie pozniej hmmm

Gratulacje dziewczyny;-)
Wygląda na to, że moja Córcia będzie miała najmniejszą wagę na Forum. Tak bym chciała, żeby przybrała jeszcze chociaż 1kg. Sama jestem ciekawa kiedy będę miała termin cc. Wstępnie miał być tydzień przed terminem czyli 18-19.08. Ale skoro wyszło z USG, że Mała jest młodsza o kilka dni, to teraz nie wiem:-(

Gratulacje dziewczyny;-)
Wygląda na to, że moja Córcia będzie miała najmniejszą wagę na Forum. Tak bym chciała, żeby przybrała jeszcze chociaż 1kg. Sama jestem ciekawa kiedy będę miała termin cc. Wstępnie miał być tydzień przed terminem czyli 18-19.08. Ale skoro wyszło z USG, że Mała jest młodsza o kilka dni, to teraz nie wiem:-(

Pflaume a ile waży Twoja mała?

reklama
Do góry