reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Wiki urodziła się przez CC, tydzień przed terminem, miała 10pkt.
Ale na cholestazę leżałam w 36tc, dostawałam jakieś leki, a normy były niewiele przekroczone. Będzie dobrze, na pewno:-)

Witam
Te dni mialam troche zajete wypoczywankiem i dzialeczka i nie wpadlam po wizycie. No wiec pokolei
W środę mialam USG mala caly czas idzie rowno w 50 centylu :)), wazy teraz ok 1790, wszystkie wymiary ma w normie, serduszko i przeplywy tez :)), ginek zrobil troche fotek buźki, jest śliczna ma fajny nosek i usteczka, jak zrobie fotki to wkleje bo dostalam wydruki, no i oczywiscie potwierdzil na 100% dziewczyna. Smiał sie ze jak mi chlopca bedą wciaskali po urodzeniu to mam krzyczec ze to nie moje na caly szpital ;))
Ach jak tak patrzylam sobie na nia to bym juz chciala miec ja obok:tak:, no ale potem tak mysle ze tyle obaw czlowiek ma jak tu sobie ze wszystkim poradzi itp
Dostalam skierowanie na proby watrobowe, sprawdzalam wyniki, sa w normie, ale jak powiedziano mi nie zawsze odrazu te proby cos wykazuja wiec jak bedzie nadal swedziec to mam powtorzyc. O dziwo hemoglobinkę w krwi mam w normie, a juz nie biorę zelaza tylko prenatal więc git

Gratuluje pozostalym udanych wizyt

Szuszu oj sorki,jakos nie zauwazylam tego watku:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
U nas zupelnie inaczej wygladaja wizyty i jest ich o wiele mniej niz w Polsce...
Ja chodze na nie w miare czesto,bo ja to juz taki specjalny przypadek jestem:-D:-D
Moje palpitacje zmniejszyly sie pod wplywem tabletek,ale i moje cisnienie poszlo w dol...
ostatnio mialam 85/55:szok::szok::szok::szok::szok:
Nadal mam za wysoki poziom tarczycy,ale nie beda nic z tym robic...
Co do dzidziusia,to w 36 tyg. ide na usg,wtedy okaze sie jaki jest wielki.

Flower ja mialam cholestaze ok 33 tyg,jak byalm w ciazy z dziewczynka:-D,poki co,nie mam...ufff!!!
Moj poziom bilirubiny nie byl masakrycznie wysoki,nawet nie bylam zolta,a corka urodzila sie 2 tyg ,po terminie,porod mialam wywolywany,a dziecko dostalo 9 pkt-za kolor.
Poza tym byla zdrowiutka i olbrzymia.
Powodzenia:tak:

biedroneczka- gratuluje udanej wizyty
flower- nie martw sie tym szpitalem. Zawsze lepeij jak cos diagnozuja niz mielby przeoczyc...a jak masz opieke 'po znajomosci' to juz w ogole git :)

kto ma dzisiaj wizyty oprócz mnie i stresuje się jak cholera???
ja mam popołudniu i chyba nie wytrzymam z nerwów - torba do szpitala dla mnie na ewentualne pozostanie spakowana już (szkoda tylko że nie przyszło jeszcze zamówienie z dzieciaczkowymi i porodowymi rzeczami to bym też juz spakowała bo jak pomyślę co mój mi spakuje a czego nie to mi ręce opadają - będę pewnie w razie czego wisiała godzinę na telefonie i dokładne instrukcje mu wydawała).

szuszu wysyłam ci mój nr tel na priv jakbym się jutro nie odezwała tzn że jednak zostałam w szpitalu

reklama
Do góry