reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Agulalula gratuluję udanej wizyty!

Flower bardzo mi przykro, że to jednak cholestaza, ale o zdrowie małej tak się nie zamartwiaj kochana, bo diagnoza w czas postawiona (dopiero w ostatnich dniach pewnie próby wyskoczyły poza normę), a ja znam dziecko, której mama męczyła się z tym swędzeniem od drugiego trymestru i w ogóle nie wiedzieli, że to od wątroby i późno diagnozę postawili a córcię zdrową urodziła. Czego i Tobie życzę.
Dużo sił, cierpliwości i optymizmu!!!!

reklama
flower - mam nadzieję że wszystko jeszcze się jakoś dobrze ułoży a pod stałą opieką nic małej się n ie stanie. Buziaki

flower, bidulko trzymaj sie. Wazne, ze bedziesz pod opieka lekarzy, trzymam kciuki za to zeby wszystko sie pomyslnie ulozylo!

Flower - trzymam kciuki za Was! nie martw się... już bliżej niż dalej,a najważniejsze,że będziesz pod dobrą opieką! bądź silna!!!!!

flower trzymam kciuki oby było dobrze i tak jak dziewczyny piszą, dobrze, że teraz to wyszło a nie znowu niby dobre a cholestaza poczynała by swoje. Bedziecie pod kontrolą, to najważniejsze.

FLOWER ogromne kciuki za WAS obie! najwazniejsze ze wreszcie ta cholestaze zdiagnozowali, na pewno wszystko bedzie ok!

Flower, ja miałam taką samą sytuację, córkę mam zdrową. Tak myślałam, że u Ciebie to cholestaza jednak dlatego mówiłam żebyś koniecznie badania powtórzyła.
W szpitalu będziesz pod dobrą opieką, a z córcią na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.
Zostaw komuś tel. do siebie, żebyśmy wiedziały co u Was słychać.

FLower kumpela miala tak samo i dala rade urodzila zdrowa coreczke 2dnie przed terminem , troche ja olewali lekarze ale na ich szczescie nic sie nie stalo jesli Twoj jest porzadny i bardzo skrupulatny przy takich przypadkach nie masz co sie martwic bedzie dobrze 3 majcie sie:-)

reklama
witam kochane brzuchatki i dziekuję bardzo wszystkim Wam za słowa otuchy - wczoraj się trochę wypłakałam i już jakoś oswoiłam z tą myślą. jak gin mówił do mnie przez tel to ja się praktycznie po słowie cholestaza wyłączyłam a teraz zaczynam sobie to przypominać i chyba powiedział, że nieznacznie przekroczone - gdyby poza tym było bardzo źle to kazał by zawracać i nie po samą receptę do szpitala jechać tylko już z torbą spakowaną się stawić. Co ma być to będzie w pon - oby tylko niunia miała jak najlepiej. Coś wspominał później o kontroli wyników badań ale nie wiem je zrobić w pon żeby na pon były? może on mi znowu pobierze i do szpitala przekaże? Nie chcę mu głowy zwracać w weekend, w sumie nie mówił nic konkretnego że mam zrobić czy coś tylko że się skontroluje...

szuszu a Wiki miała 10 apgarów? urodziłaś w terminie czy kończyli ciążę szybciej ze względu na cholestazę? dużo miałaś przekroczone normy?

saga - gin na pewno się przyłoży bo to przyjaciel teściowej (chyba by mu nie darowała), więc też mam trochę specjalne traktowanie podobnie jak w szpitalu (on jest ordynatorem więc przez nikogo innego badana nie byłam tylko zawsze na niego czekali a on na pierwszym badaniu oznajmił całej trupie lekarskiej że to jest synowa jego dobrej znajomej ;p)

Do góry