reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja już po wizycie:szyjka bez zmian czyli 1,5cm. i rozwarcie również bez zmian czyli 1cm.najważniejsze ,że się nie pogorszyło i nie ma jakiegoś głównego rozwarcia do mojego wiadra leków (czyt.23 tabl.)doszło kolejne 9szt.rutinoskorbinu:szok: razem już biorę 32 tablety dziennie:szok:.Ten rutinoskorbin przez to ,że jak siedziałam u mojego gin.dzisiaj to krew mi nosem znowu poszła i kazał mi je zacząć brać.Kolejna wizyta 21 czerwca i ustalimy już datę cesarki-prawdopodobnie będzie ona między 25-29 lipca bo będzie to wtedy 39tydź.ciąży.aaaaa zapomniałam dodać ,że w ciągu 2 tyg.przytyłam 2 kiloski :szok:czyli od początku 12,5 kilo:tak:ale chyba wszystko w brzucho poszło i może tyci w dupsko bo wszędzie nadal jestem chuda:-D
Mucha-ty to powinnaś do kaloryfera zostać przykuta,a najlepiej do łóżka -kobieto dbaj o siebie ty jesteś dopiero w 28tyg. jeszcze co najmniej 10 tyg. przed Tobą.
asiacur-gratuluję wizyty i potwierdzenia córci:-)
Tonya-pewno że słonik z synka nie musi być mój też duży chłop bo w 30 tyg.już ważył 2 kiloski,ale ta waga to tylko w przybliżeniu a zresztą nawet może tak byc ,że maluchy w pewnym momencie mogą mniej przybierać na wadze-tak więc bez stresu.a mi się wydaje ,że mój synek teraz niby traki klocuś a urodzi sie może góra 3500g.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny dzieki, ale no wlasnie nie sprawdzila mi tym testem paskowym czy to wody, ale chyba tego w tym gabinecie nie maja, chodzze do prywatnego centum i tam czasami maja wieksze braki w wyposarzeniu niektorych gabinetów, ze nie zdziwilabym sie ze tego nie maja. No nic poczekam do USG u innego lekarza i wtedy go sie dokladnie zapytam, moze on powie mi wiecej, albo przynajmniej uspokoi

asiacur gratuluję udanej wizyty. Widzę,że Ty tak jak ja chciałabyś żeby ktoś za Ciebie urodził:)

LANA dobrze,że się nie pogorszyło... ale żołądek to sobie zniszczysz po takiej ilości leków bidulko..

maggie większość tych leków to witaminy ,żelazo ,rutinoskorbin,magnez a na recepte to tylko nospa forte i luteina dopochwowa-więc nie jest tak źle.ale myślę ,że nie będę brała 3x3 rutinoskorbino bez sadyzmu zmniejsze sobie tak do 2x3:tak:

ASIACUR super wiesci!!!

LANA 32 tabletki na dzien? wow... dobrze ze nic sie nie pogorszylo, bedzie dobrze!

a mi tez sie wydaje ze witaminki maja wplyw na wielkosc dzidziusia...oczywiscie plus geny i odzywianie mamusi

Lana podziwiam Twoją cierpliwość i pozytywne podejście przez całą ciążę, pomimo tylu komplikacji - tak trzymaj a na pewno do końca wytrwasz. Nie zazdroszczę tej tony tabletek....brrrrr...

Biedroneczka na pewno będzie dobrze, a do czasu wizyty dbaj bardzo o siebie

biedroneczka, jak ja Cie rozumiem!!!! Mialam to samo, ciagle jakis wyciek, az mnie w koncu polozna do szpitala wyslala. Tam mnie gin zbadal ale tez zadnych paskow nie uzyl tylko wsadzil to "przemile" urzadzenie i kazal kaszlec, bolalo jak cholera. Powiedzial, ze wszystko ok ale caly czas mam wyciek i w koncu w sobote ide na prywatne usg i pierwsze pytanie bedzie o wody! Mam nadzieje, ze u nas obu to zwykle uplawy!

Lana ja za ciebie tez trzymam kciuki :)), dobrze ze u Ciebie wszystko ok, Tabsow rzeczywiscie bierzesz sporo, ale ja też jak tak zlicze to pokazna liczbe lykam bo Aspartan 3*2, potem witaminy, omega 3, do tego Isoptin i dopegyt i wyjdzie tego cala kopysc ;))
Malgo00 trzymam kciuki by u nas obu bylo wszystko oki

reklama
Lana gratuluje i mega sie ciesze ze wszytsko stoi w miejscu !!! z tymi tabsami masz przekichane ale juz niedlugo;-) Rowniez jak Tonya podziwiam Twoje podejscie :-)
Biedroneczka mam nadzieje ze to nie wody oszczedzaj sie :-)
Mucha nie lekcewaz tej szyjki masz jeszcze troche wiecej czasu niz my, maz musi wziac sie w garsc i zajac Li bo inaczej pogotowie samo Cie wywiezie i bedziesz miala wtedy dopiero problem;/
Asiaciur swietne informacje i cora rosnie;-)
Malgoo za ciebie tez 3 mam kciuki;-)

Do góry