reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Mialam sie pojawić tu wczesniej ale jakos tak. Wizytę mialam we wtorek niby standard, wszystko ok z wynikami tez , ale na koncu ginka zbadala mnie i stwierdzila ze zdecydowanie za duzo mam wydzieliny, to jej mowie ze sprawdzalismy ostatnio i posiew byl czysty i wogole wiec powiedziala, że mam obserwowac gestość bo moze mi wody podciekaja :-(. Szyjka niby ok. Troche sie tym zmartwilam, bede sie wypytywac na USG jak tam z wodami., a USG za 2 tyg.
Gratuluje udanych wizyt

Mucha trzymaj sie z ta szyjka

Tonya no to spory chlopaczek. Ale nie przejmuj sie weszlaś w taki okres ciazy gdzie niektore z dzieciaczkow nabieraja masy potem przed koncem moze zwolnic, kazdy ma inne tempo. A i kochana napewno to nie przez witaminy./ Na wage dziecka maja wplyw geny i zabierajac mu witaminy napewno nie zwolnisz jego wzrostu, a wiedz ze niektore przeciez sa potrzebne bo np tworza sie zawiazki zebow juz w zyciu plodowym itp. Ja łykam witaminy a moja mala jest pośrodku skali ostatnio przy 27 tyg miala 980g. Choc jak mowia ze jesli ktos ma dobrze zbilansowana diete je duzo warzyw i mięsa to tych dodatkowych suplementow nie potrzebuje

cześć dziewczynki ja wczoraj wróciłam po 23 od lekarza także piszę dzisiaj.
Mały ma już 1,5 kg wszystko rozwija się zgodnie z tygodniami ciąży :). Interesik już 2 cm :)))) Mam przestać się przemęczać i nie wykonywać żadnych wysiłków fizycznych. To apropo twardniejącego brzucha. Mój lek. stwierdził że jak brzuch stawia się tak 10 razy w ciągu dnia to jest ok ale jak częściej to trzeba więcej odpoczywać :)

Gratuluję udanych wizyt :-)
mal-gosia więc się nie męcz, tylko jak to dziewczyny piszą ,musisz się "larwić" całymi dniami :-)
Tonya te wymiary co podają w/g usg to maja jeszcze jakis odchył, w tą lub w tą, więc nic się nie martw, a poza tym to tak jak Biedroneczka pisała, teraz mały rośnie a później może się zatrzymać i urodzi się 3 kg :-) Ja brałam witaminy w ciąży z Karolą i Ona urodziła się 2750g, a z Matim brałam tylko żelazo i urodził się 4250 g, więc witaminy to raczej nie maja wpływu, tylko geny :-)

Biedroneczka glowa do gory na pewno bedzie ok .... 2 tyg przeleca i wszystko sie wyjasni:-)
Malgosia zamiast do pracy na l-4 i larwic sie poza tym gratki z udanej wizyty!!:-)
Ja witaminy biore ale czasem sobie zapmne zapodac;p

mal-gosia- ale Twój synek już duży :) No tez zalecam ci powoli przejsc na stan "larwienia sie", tym bardziej ze w domu masz co robic ;P...ciekawe jak mój Młody- w przyszły czwartek mam usg

Biedroneczka na pewno wszystko bedzie ok -nic sie nie martw :tak:
Mal-gosia -gratki z udanej wizyty:-)
mucha-no ja tak właśnie myślałam ,że ty to na miejscu nie usiedzisz spokojnie i latasz jak ten perszing-ja to się chyba tam do Ciebie pofatyguję i przez kolano przełożę to wtedy może siądziesz na 4 literkach i zaczniesz odpoczywać:-D.Daj znać jak tam te plamienia i co lekarz powiedział.

Ostatnia edycja:
reklama
Tonya u mnie po południu dwie krople spadły :-( tylko, z dużej chmury mały deszcz, a wiało jak nie wiem co, myślałam, ze niezła ulewa będzie a tu nic. Ale HURAAA wieczorem zaczęło lać i padało i padąło :-D a dziś ekstra chłodek, upał poszedł mam nadzieję na długo ;-)

Lana dobrze, że o tyle o ile mogę robić czy chodzić, inaczej by człowiek oszalał.

Do góry