reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Mucha-faktycznie masz nie ciekawe objawy po tych pigułach -masakra jakaś-współczuję:baffled:Rób wszystko aby jak najwięcej odpoczywać.
Która z ciężąróweczek ma dziś wizytę ?????-trzymam kciuki :-)

reklama
no czekamy na dobre wiesci od MAGGIE!

MUCHA TY faktycznie niereformowalna jestes, wiec co ci tu bedziemy gadac...ale moze w jakims setnym procenta troche przystopujesz..fajno ze dzidzia ladnie rosnie

Boziu ja mam jak Ty BISHOPKA wizyte we wtorek (o ktorej masz) i kurde troche sie boje wlasnie ze moj maly jest malutki, nie wiem czemu ale jakos mnie taka obawa nachodzi..i mam nadzieje ze wsio ok, ale martwie sie, takze BISHOPKA odliczamy do wtorku razem!

Boziu ja mam jak Ty BISHOPKA wizyte we wtorek (o ktorej masz) i kurde troche sie boje wlasnie ze moj maly jest malutki, nie wiem czemu ale jakos mnie taka obawa nachodzi..i mam nadzieje ze wsio ok, ale martwie sie, takze BISHOPKA odliczamy do wtorku razem!
Ja mam na 9 rano, wiec zaraz jak tylko wstanę. A Ty się n ie martw, nie wszystkie dzieci są duże, a i samo usg nie do końca jest wiarygodne. Mojej kolezance lekarz powiedział, że będzie miała duże dziecko, że będzie dobrze ponad 4,5 kg, a mały urodził się 2600g. Więc głowa do góry, zajadaj dużo owoców i warzywek, a także to co lubisz i niczym się nie martw, ważne żeby szyjka była zamknieta, O! :-D

susumali, jestem grzeczna, siedzę na pupie od rana :-D Tylko się trzęsę ale to nie moja wina :-D

Bishopka, zależy od sprzętu i lekarza. Mój idealnie ocenił wagę - 4 dni przed porodem 3080g (pamiętam jak dziś:D) podczas porodu 3140 (pamiętam jak dziś:D).

O widzisz Muszko, na pewno dużo zależy od sprzętu, ale też nie ma co sie do końca kierować, chyba, że tak jak u Ciebie zostanie to zbadane przed samym porodem, wszak wiadomo jest, ze maluszki najwięcej przybierają w 9 m-cu. :-)

Jestem!!

A więc z dzieciątkiem wszystko w porządku. Porobił jakieś pomiary i wszystko jest ok. I byczek waży 2100!!!!

Natomiast z mamusią jest gorzej. od ostatniej wizyty,czyt 1 miesiąc, przytyłam 5 kg!!!!!! Po porostu masakra jakaś! czyli od początku ciąży przytyłam 13 kg!! A tak już się cieszyłam miesiąc temu ,że normalnie tyję. A w ogóle która mi to kiedyś wykrakała ,że w ostatnich 2 miesiącach można tyle przytyć???? Trochę jestem tym podłamana... No le najważniejsze ,że z dzidzią ok.

mucha a Ty uważaj na siebie!

Laseczki powodzenia na wszystkich wizytach.

maggie, pocieszylabym Cie gdyby nie to ze sama mam juz 14kg na plusie. Ale najwazniejsze, ze Twoj maluch zdrowy!

Ja mam usg jutro na 9:00, najpierw sie cieszylam strasznie, bo to 4D i zobacze synka, ale teraz to sie juz tylko boje, bo ciagle cos mi sie saczy i boje sie coraz bardziej, ze to wody :-(

reklama
Maggie - no to spore masz dzieciątko już :-) nie martw się waga, na pewno szybko ją zgubisz po ciąży :-) ja mam +9 kg ,ale Ty jesteś w bardziej zaawansowanej ciąży !
Malgo - powodzenia jutro! koniecznie daj nam znać co i jak.. będzie dobrze!

Do góry