reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Jestem! Miałam dzisiaj zrobione szybkie usg ,tak tylko ,żeby sprawdzić czy wszystko ok. Dzidzia ma już widoczną główkę i muszę Wam powiedzieć,że pierwszy raz się wzruszyłam widząc to maleństwo. Jakoś wcześniej ani ta kropeczka ani bicie serca jakoś na mnie nie podziałało. Na 'zwykłym' usg wszystko wygląda dobrze (już miałam robione przez brzuch) Natomiast lekarz powiedział,że ze względu na wątpliwy wynik toxo musimy koniecznie zrobić usg genetyczne, żeby sprawdzić czy nie ma jakiś zmian. Tylko,że to usg najlepiej robić pomiędzy 11 a 14 tyg więc ustaliśmy termin na 27 stycznia. I znowu czekanie.... I jeszcze przez całą ciąże będę musiała sprawdzać co jakiś czas poziom toxo.

Więc mam trochę mieszane uczucia po tej wizycie... Chyba w końcu dotarło do mnie ,że jestem w ciąży jak zobaczyłam to maleństwo ale też jestem pełna obaw... Zobaczymy co wyjdzie na usg genetycznym..

I jeszcze muszę pić codziennie szklankę soku pomidorowego bo mam za mało potasu i sodu:(

Ostatnia edycja:
reklama
Maggie - najważniejsze,że dzidzia zdrowa,a toxo naprawdę się nie przejmuj. Nawet jeśli się zaraziłaś to dostaniesz antybiotyki i Tobie ani dzidzi nic się nie stanie. Ja miałam robione toxo w czerwcu i teraz chcę powtórzyć i mam nadzieję,że mi je zrobią....
Nie martw się o nic... naprawdę!!!!! ja wierzę,że będzie dobrze :*:*

magge Ciesze się że wszystko dobrze. Trzymam kciuki żeby Cie ta toxo nie meczyła ani nie była powodem do zmartwień ! BEDZIE NA 100% DOBRZE !! Mogę się tylko domyśleć jakie to wspaniałe uczucie zobaczyć takiego małego szkrabka który już człowieczka tak pięknie przypomina :) Napewno i mnie to za seduszko chwyci :)... Gratuluje i ściskam !:)

Dzięki dziewczyny za wsparcie:)
A co do soku pomidorowego to ja nie przepadam. Ale nie ma wyjścia:)

Monila Tobie również gratuluję:) Pytałaś może o ser pleśniowy? Bo ja zapomniałam:(

nasz masowe supermarketowe sery plesniowe napewno mozna jesc (oczywoscie w rozsadnej ilosci, nie koniecznie cały krazek na raz) tu chodzi o prawdziwe sery plesniowe

reklama
monila gratuluje fasolki i ciesze sie ez wszystko oki u was :)
moj T chozi ze mna na kazde usg, ale tu w uk robia glownie przez pbrzuch, zadnego dowcipnego nie mialam...

prosze was o trzymanie kciukow jutro o 12 mam swoje usg... boje sie bardzo ostatnio fasolka przestala sie rozwijac w 9tyg jutro 9t3d umieram ze starachu....................

Do góry