Akutan ja na Twoim miejscu zmienilabym lekarza, teraz przez 10 dni bedziesz sie zamartwiac czy wszystko jest oki i bedziesz snuc domysly, a tak jak pojdziesz do dobrego lekarza to dowiesz sie wszystkiego. Ja mialam podobna sytuacje z hemat.nie czekalam dlugo i zamienilam.
reklama
Marcelinaa
Fanka BB :)
ja bym w ogóle zapomniała o wizycie u tego frajera tylko od razu zapisała się gdzie indziej... prywatnych gabinetów w Krakowie jak grzybów po deszczu..tylko pieniądze w błoto i nerwy.. a po co
mucha_nie_siada
akutan, nie martw się. Tydzień to nie jest dużo, i to prawda - różnica może wynikać z terminu owulacji(zapłodnienia). Ja owulacje mam tydzień później niz jest standardowo(o czym dowiedziałam się 'przez przypadek przed 1 ciążą') i moje maleństwo też ma 'tydzień w plecy', zarówno córka, która żyje i ma się dobrze - na usg ciągle było, że tydzień za mała dopiero od 21 tyg zaczęła wyrównywać i pod koniec ciąży już było wszystko ok. Urodziłam 3 tyg przed terminem a dziecko były na tyle duże i silne, że uznali jako 'poród o czasie'. Teraz młody też ma tydzień do tyłu i też dopiero od 21 tyg zaczyna ta różnica się zmniejszać(ale nadal jest kilka dni). Jeśli wszystkie parametry mniej więcej są do siebie czasowo zbliżone (czyli wszystkie pokazują mniej więcej tydzień młodszą ciążę) to z doświadczenia wiem, że to jest jak najbardziej w porządku.
Co nie zmienia faktu, że na pewno lekarza bym zmieniła - za samo podejście. Rozumiem, że dla lekarza to 'kolejna ciężarna' ale nie zwalnia go z obowiązku bycia fachowcem w swojej dziedzinie.
Co nie zmienia faktu, że na pewno lekarza bym zmieniła - za samo podejście. Rozumiem, że dla lekarza to 'kolejna ciężarna' ale nie zwalnia go z obowiązku bycia fachowcem w swojej dziedzinie.
sagaa31
Szuszu gratki z udanej wizyty ciesze sie ze same dobre wiadomosci i maly rosnie oby taak dalej;-)
Akutan szkoda slow nie zaplacilabym za wizyte, a co do usg moj maly tez wyszedl o tydzien mlodszy nie wiem jak teraz, szukaj innego lekarza bo ze zmartwien siwych wlosow dostaniesz....
Akutan szkoda slow nie zaplacilabym za wizyte, a co do usg moj maly tez wyszedl o tydzien mlodszy nie wiem jak teraz, szukaj innego lekarza bo ze zmartwien siwych wlosow dostaniesz....
dominic
Akutan na necie poszukaj dobrego lekarza, z całym workiem pozytywnych opinii i umów się do niego prywatnie. Wg mnie ginek, który jest nadęty, mówi do Ciebie niezrozumiałym medycznym żargonem i traktuje, jak zło konieczne, nie nadaje się do prowadzenia ciąży. A Kraków duży, nie powinnaś mieć problemów ze znalezieniem lekarza z powołaniem. Nie daj więcej takiemu burakowi zarobić na sobie.
szuszu gratuluję udanej wizyty. Super ,że wszystko ok.
akutan nawet nie będę się wypowiadać na temat tego lekarza. Wysłałam Ci na priv dane mojego. On jest świetnym specjalistą jeżeli chodzi o usg więc na pewno rozwieje Twoje wątpliwości.
A ja dzisiaj byłam na glukozie... Masakra... Do teraz jest mi niedobrze.
I dzwoniłam w sprawie wyniku toxo i jest ok. Tzn. nie mam teraz ale tez nigdy nie przechodziłam. Pani w centrum badań mikrobiologicznych powiedziała,żebym w takim wypadku absolutnie sobie odpuściła truskawki i poziomki w tym roku, a także grilla. Podobno mało osób wie o truskawkach a bardzo łatwo się zarazić od nich toxo bo nigdy się ich dobrze nie wymyje... Więc te ,które nie przechodziły toxo to może też uważajcie bo jeszcze te 3 mies można sobie odpuścić ,żeby przypadkiem później nie pluć sobie w brodę....
akutan nawet nie będę się wypowiadać na temat tego lekarza. Wysłałam Ci na priv dane mojego. On jest świetnym specjalistą jeżeli chodzi o usg więc na pewno rozwieje Twoje wątpliwości.
A ja dzisiaj byłam na glukozie... Masakra... Do teraz jest mi niedobrze.
I dzwoniłam w sprawie wyniku toxo i jest ok. Tzn. nie mam teraz ale tez nigdy nie przechodziłam. Pani w centrum badań mikrobiologicznych powiedziała,żebym w takim wypadku absolutnie sobie odpuściła truskawki i poziomki w tym roku, a także grilla. Podobno mało osób wie o truskawkach a bardzo łatwo się zarazić od nich toxo bo nigdy się ich dobrze nie wymyje... Więc te ,które nie przechodziły toxo to może też uważajcie bo jeszcze te 3 mies można sobie odpuścić ,żeby przypadkiem później nie pluć sobie w brodę....
AKUTAN, mucha ma rację... TYm, że ciąża jest tydzień młodsza, bym się nie przejmowała. U mnie wyszło to samo i lekarz nie zalecił mi dodatkowych badań tylko przeprowadził wywiad jak długie mam cykle i kiedy ewentualnie mogła być owulacja. Także się nie przejmuj.
A w prywatnych klinikach tak taśmowo niestety traktują. Masz pewnie abonament pracowniczy? Ja chodziłam do warszawskiej kliniki i byłam traktowana tak samo, czyli taśmowo. Lekarz mnie nie badał, nie pytał o nic. Zmieniłam lekarza, fakt, że teraz płacę jeszcze dodatkowo, bo w ogóle zrezygnowałam z kliniki, ale czuję się jak królowa.
Także polecam zmianę lekarza i na takiego właśnie z polecenia. Nie ma sensu się denerwować i płakać po wizytach (sama to przerabiałam). Głowa do góry.
Szuszu świetne wiadomości. Gartuluję!
A w prywatnych klinikach tak taśmowo niestety traktują. Masz pewnie abonament pracowniczy? Ja chodziłam do warszawskiej kliniki i byłam traktowana tak samo, czyli taśmowo. Lekarz mnie nie badał, nie pytał o nic. Zmieniłam lekarza, fakt, że teraz płacę jeszcze dodatkowo, bo w ogóle zrezygnowałam z kliniki, ale czuję się jak królowa.
Także polecam zmianę lekarza i na takiego właśnie z polecenia. Nie ma sensu się denerwować i płakać po wizytach (sama to przerabiałam). Głowa do góry.
Szuszu świetne wiadomości. Gartuluję!
T
taycia
Gość
Szuszu - gratuluję dobrych wieści! :-)
Akutan - mam nadzieję,że znajdziesz lepszego lekarza... teraz niestety tak jest...znaleźć lekarza z powołania to jak szukanie igły w stogu siana![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
Akutan - mam nadzieję,że znajdziesz lepszego lekarza... teraz niestety tak jest...znaleźć lekarza z powołania to jak szukanie igły w stogu siana
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
reklama
LANA
akutan-kochana nie stresuj się -jestem tego samego zdania co reszta dziewczyn zmień jak najszybciej tego konowała na normalnego lekarza-koniecznie!!!!!!!!!
co do wymiarów maluszka to taka różnica zaledwie tygodnia moim zdaniem nic nie oznacza tyle tylko ,że mogłas mieć owulację później a termin i tak jest obliczany w przybliżeniu liczony od ost.miesiączki -więc bądź spokojna .
Współczuję Ci skarbie tych nerwów bo ja też zawsze wszystkim strasznie się przejmuję -taki już mam charakter i wiem co musiałas dziś przejść .
szuszu -gratuluję udanej wizyty!!!!!!!!-a Twój skarb rośnie jak na drożdżach![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
co do wymiarów maluszka to taka różnica zaledwie tygodnia moim zdaniem nic nie oznacza tyle tylko ,że mogłas mieć owulację później a termin i tak jest obliczany w przybliżeniu liczony od ost.miesiączki -więc bądź spokojna .
Współczuję Ci skarbie tych nerwów bo ja też zawsze wszystkim strasznie się przejmuję -taki już mam charakter i wiem co musiałas dziś przejść .
szuszu -gratuluję udanej wizyty!!!!!!!!-a Twój skarb rośnie jak na drożdżach
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)