reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

akutan- najwazniejsze ze wszystko jest w porządku ... niech maluszek zdrowo rosnie :)
a jak tam? daje o sobie znac??? :)

ja nie wiem czy przypadkiem tez nie zmienic lekarza i w ogole szpitala...
ten lekarz jakis dziwny jest. zadnych witamin mi nie przepisal od początku ciąży. wszystko musialam robic na wlasną rękę oczywisci konsultujac sie z innym lekarzem. masakra :)

reklama
Anna2101 zadnych witamin Ci-Wam nie zalecil??
Mi juz przed planowaniem "kazala" dr łykac kwas foliowy i witaminki. Moze szpitala nie zmieniaj a tylko lekarza prowadzacego.
A co do toxo to mialam robione 2*. Na nastepna wizyte 28,04 mocz, morf, i ta nieszczesna glukoza, pociesza mnie fakt ze lubie slodkosci moze nie bedzie az tak zle. Kobietki ktore mialy juz przyjemnosc z glukoza nie da sie tego wypic 1dusszkiem??:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
aankaa84- no wlasnie nic a nic. :/ nie wiem czemu.Kwas zaczelam brac jak tylko sie dowiedzialam ze bedzie dzidzi. A ostatnio kupilam tabletki "Prenatal"
ten moj lekarz jakis dziwny jest. juz mnie zaczyna denerwowac... nie wiem czy jeszcze jakos pociągnąć to czy zmienic. :/ to jest żałosne... wy robicie glukoze okolo 22-23tydz. a ja bede robic okolo 25 :/

Glukozę powinno się robić ok 25 tyg więc się nie przejmuj;-)
Ja mam 5.05 wizytę i też muszę niestety wypić to świństwo, niedobrze mi po tym było strasznie:confused:
Akutan, dobrze że wszystko ok:-)

A to nasze malenstwo w 22t.c fotka z 31.03
SAM_0347 2.jpgBad z glukoza bede miala wyk 25t.c jak dobrze umiem liczyc. Anna2101 to moze zmien lek.

akutan-super ,że z dzidzią wszystko o.k.:-)
anna2101-ja też mam zrobić w 25 tyg.glikoze nie wcześniej i właśnie robie w przyszły wtorek
Lekarza dziewczyny warto zmienić skoro jesteście niezadowolone jak prowadzi Wasze ciąże.
aankaa84-śliczne to Twoje maleństwo -bardzo fotogeniczne:-)

Anna2101- no jeszcze nie daje mi znać, że tam jest. Nadal tego mojego chłopaka nie czuję. Widać u mnie to dłużej zajmie niż u Was. Mój też uważa, że poza kwasem nic nie powinnam brać. Mówi, że witaminy z tabletek się nie wchłaniają tak dobrze albo wcale i kazał mi jeść owoce i warzywa. Jak zapytałam o kwasy omega, stwierdził, że to dość dobry pomysł i kazał brać tran. Ale to też musiałam wymusić, że tak powiem.
Wiem, co czujesz z tym lekarzem, zmień jak tylko będziesz miała możliwość. A z drugiej strony jakby był w tym czasie na urlopie czy czekałabyś na tego czy poszła do innego:D
Aankaa84- dzidzia słodka, zakochać już się można

akutan, mi gin zalecił Mumomega - to są kwasy omega dedykowane dla kobiet w ciąży i karmiących. Cena za opakowanie jest dość wysoka (ostatnio zapłaciłam 57 zł, w aptekach internetowych jest taniej), ale ja biorę od początku ciąży.

Ostatnia edycja:
aankaa84- no wlasnie nic a nic. :/ nie wiem czemu.Kwas zaczelam brac jak tylko sie dowiedzialam ze bedzie dzidzi. A ostatnio kupilam tabletki "Prenatal"
ten moj lekarz jakis dziwny jest. juz mnie zaczyna denerwowac... nie wiem czy jeszcze jakos pociągnąć to czy zmienic. :/ to jest żałosne... wy robicie glukoze okolo 22-23tydz. a ja bede robic okolo 25 :/

mnie też ani jeden lekarz ani drugi nic nie dał ale nie widzę w tym nic zdrożnego :-)

reklama
Do góry