reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja własny kubek zabrałam właśnie ze względów epidemiologicznych :) Żeby to był test obciążenia tylko glukozą :)
Lemoniada-ale sie uśmiałam :-D,ale masz rację ,ja tez wolę wziąść swoje przybory aby tylko to był test obciążenia glukoza a nie jeszcze jakimś przypadkowym "syfem":-D
Też muszę czekać 2 godziny i nie można przez ten czas nic jeść i nie chodzić tylko spokojnie siedzieć żadnego wysiłku.Zaopatrze się w gazetki i krzyżówki i jakoś minie:tak:

reklama
Taycia w takim razie 3 mam za Ciebie kcuiki ja dopiero napisze juro wieczoriem bo pozno mam wizyte jakby co;-)dzieki za kcuikacy;-)
Rybkaa jutro dostane skierowanie na glukoze juz raz robilam fujjjjjjjjjjjjjj

Saga - życzę udanej wizyty także i trzymam mocno kciuki :-) też odezwę się wieczorem,bo mam wizytę na 14,ale pewnie wszystko się przeciągnie :nerd:

Taycia w takim razie 3 mam za Ciebie kcuiki ja dopiero napisze juro wieczoriem bo pozno mam wizyte jakby co;-)dzieki za kcuikacy;-)
Rybkaa jutro dostane skierowanie na glukoze juz raz robilam fujjjjjjjjjjjjjj

fujjjjjjjj to mało powiedziane ;-) weź koniecznie cytrynkę!

To trzeba siedzieć na tyłku te dwie godziny? myślałam że sobie pospaceruje :-) nie wytrzymam tyle w przychodni z emerytkami :szok:

Powodzenia na jutrzejszych wizytach !

Witam , ja właśnie wróciłam z glukozy:-) tak mnie nastraszyłyście, że to takie niedobre, że pół nocy nie spałam :wściekła/y:
Ale dałam radę:) Nie było aż tak źle!:)
Miałam 50g i po godzinie, kobitka powiedziała, że mogę się napić kilka łyczków wody w czasie tej godziny- dobrze, że pracowałam w szpitalu gdzie mamy punkt pobrań krwi bo tak to też bym umarła z nudów:D
Na początku tą glukozę dało się pić ale z każdym łykiem wydawała mi się słodsza...

Karolinkaz, ja tam mówiłam że i 75 gr da radę bez cytryny :)

A w kwestii innych badań - mam do Was pytanie, czy powtarzałyście badanie na okoliczność toksoplazmozy? Mi na samym początku wyszło, że nie choruję i nie chorowałam, więc nie mam przeciwciał. Do tej pory gin nie zlecił mi powtórki tych badań i trochę zaczęło mnie to niepokoić. Do kolejnej wizyty mam 3 tygodnie więc może zrobić to na własną rękę? Jak myślicie?

Karolinkaz, ja tam mówiłam że i 75 gr da radę bez cytryny :)

A w kwestii innych badań - mam do Was pytanie, czy powtarzałyście badanie na okoliczność toksoplazmozy? Mi na samym początku wyszło, że nie choruję i nie chorowałam, więc nie mam przeciwciał. Do tej pory gin nie zlecił mi powtórki tych badań i trochę zaczęło mnie to niepokoić. Do kolejnej wizyty mam 3 tygodnie więc może zrobić to na własną rękę? Jak myślicie?

Ja miałam już 2 razy robioną, teraz mam skierowanie na kolejne badanie. Moim zdaniem to bardzo ważne badanie, trochę dziwne że lekarz dalej Ci tego nie zleca..

reklama
Hej Laseczki:D
ja już po USG- na tym sprzęcie nie było widać żadnych torbieli na mózgu, tą sprawę skonsultuję w tej klinice w której lekarz to wpatrzył. Lekarz nie widział nic niepokojącego, no tylko mój Wiktorek jest młodszy o tydzień niż powinien być. Pewnie dlatego, że do końca nie mam pewności czy nie pomyliłam się co do dnia ostatniej miesiączki o 2-3 dni. Czyli wszystko jest chyba dobrze :)
No i zmieniłam lekarza prowadzącego, wypróbuję tego od USG- jest bardziej konkretny. Zobaczymy przy następnej wizycie w maju.

Do góry