reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

bylam na wizycie dzis ktora zakonczyla sie wielkim placzem moim...

mocz ok, przytylam 3kg w ciagu miesiaca :szok:, czyli ogolnie okolo 5-6kg na plusie, cisnienie spoko, a ze mam w poniedzialek prenatalne lekarka mowi: ee to nie bede robic pani usg, ale po chwili mowi: a jednak zobacze co i jak
no i zaczela ogladac /tym razem nic na tym monitorze nie rozpoznalam/ wiec na koniec ja pytam: jak na razie wszystko w porzadku? o ona: OGOLNIE tak. a ja: a co to znaczy ogolnie? a ona: w poniedzialek bedzie miala pani dokladne badanie to wtedy sie okaze...
i zamiast dac wizyte za 4 tygodnie dala mi za 3 tygodbie az rejestratorka sie zdziwila
wyszlam z gabinetu i rozplakalam sie...
maz przyjechal i jeszcze raz z nim do niej poszlam, a ona mowi ze ogolnie tzn ze ona popatrzyla ogolnie na dzidzie a nie od glow do stop no i ze wszystko wydaje sie byc ok

ale tak do konca mnie nie uspokoila....:-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
reklama
Susumali - nie martw się... na pewno jest wszystko ok z dzidzią... może chłodna ta twoja lekarka i nie miała dzisiaj humoru?

susumali-napewno ok jest a że za trzy tygodnie wizyta to może przez weekend majowy, tak jak u mnie mam iść za 3 tyg albo po weekendzie majowym bo lekarka jeszcze nie wie kiedy wyjedzie. nic się nie martw. i tulę mocno:)

susumali - niektórzy to jak już coś palną irytują mnie takie sytuacje. Trzymaj się wszystko jest w porządku w poniedziałek tylko się upewnisz :)

Susumali, na pewno wszystko jest dobrze, lekarka jakaś mało wrażliwa jest i tyle. Trzymam kciuki za poniedziałkowe usg, nie martw się kochana;-)

Susumali, dla nas nasze dzieciątka to centrum świata, dla lekarzy - jesteśmy po prostu kolejną pacjentką. Niestety, padamy ofiarą ich rutyny i tego, że nie każdy lekarz ma w sobie tyle empatii aby ukryć to, że problemy pacjenta nie są jego problemami.
Jak leżałam kiedyś w szpitalu po operacji i powiedziałam podczas obchodu, że mnie boli, to lekarz zapytał "a co, mnie ma boleć?"

Susumali, na pewno będzie dobrze. Nie martw się ;-)

Ja też po wizycie. Szyjka trzyma. Ciśnienie ok, przytyłam 1,5kg czyli łacznie 2,5. co do mjego twardnienia brzuszka dostałam magnez 3x1, luteine tak jak brałam, nospe 2x1 i witamiki bz. Muszę zrobić obciązenie glukozą. W niedziele zaczynam 21tc. i mam leżeć. Kazał mi teraz przychodzić co 2 tyg. Kolejna wizyta 15.04. W sumie powiedział jeszcze że twardnienie brzuszka, może powodować skrócenie lub skręcenie szyjki co grozi poronieniem lub przed wczesnym porodem. A myślałam, że po połowie będzie bezpiecznej i będę spokojniejsza, a tu na odwrót :-(

reklama
Susumali, na pewno będzie dobrze. Nie martw się ;-)

Ja też po wizycie. Szyjka trzyma. Ciśnienie ok, przytyłam 1,5kg czyli łacznie 2,5. co do mjego twardnienia brzuszka dostałam magnez 3x1, luteine tak jak brałam, nospe 2x1 i witamiki bz. Muszę zrobić obciązenie glukozą. W niedziele zaczynam 21tc. i mam leżeć. Kazał mi teraz przychodzić co 2 tyg. Kolejna wizyta 15.04. W sumie powiedział jeszcze że twardnienie brzuszka, może powodować skrócenie lub skręcenie szyjki co grozi poronieniem lub przed wczesnym porodem. A myślałam, że po połowie będzie bezpiecznej i będę spokojniejsza, a tu na odwrót :-(
Pflaume-ja mam podobnie tyle,że moja szyjka ma tylko 1 cm.ale wcześniej była po konizacji i miałam szyjkę tylko 2 cm.i leżę już trzeci tydź.Biorę magnez 3x2 ,nospe forte 3x1 ,karedyfelon fol-czyli żelazo i witaminki.Też myslałam ,że w połowie ciąży będzie już bez stresu a jest jeszcze gorzej:-(.Ale trzeba myśleć pozytywnie -będzie dobrze :tak:musi być,ja prawdopodobnie i tak muszę leżęć do 9 mieś.,więc zostało mi jeszcze ponad 3 mieś.aż wejdę w 9 miesiąć.Dla mojego bobaska zrobię i ścierpię wszystko:tak::-)
Głowa do góry Pflaume!!!!!!!!!!!!!!
Susumali-nic się nie martw na bank wszystko jest O.K kochana:tak:
wkurza mnie takie głupie bezsensowne gadanie lekarzy -nie są pewni a pie....takie bzdury ,że szok :wściekła/y:a później gadka, że kobieta w ciąży się nie powinna denerwować-szlak mnie trafia:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry