reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

natt, tam hemoroidy.. czego ja się nabawiłam po 1 ciąży(proktolog mnie wyprowadził z błędu że to 'niestety nie hemoroidy':zawstydzona/y:).. nic mi nie mów:D:D

Teraz też mam problemy(biorę żelazo) ale już nie czekam na efekty diety(nie pomagały) więc wspomagam się czopkami glicerynowymi:zawstydzona/y: bo nie chcę pogorszyć swojej sytuacji

reklama
Nie cierpię suszonych owoców niestety i nie jestem w stanie się zmusić;-) Już 5 dzień a zawartośc jelit nie chce mnie opuścić:-(
Martwię się trochę, bo jeszcze nic w tej ciąży nie przytyłam:szok: Schudłam ponad 4kg i tak już zostało, nawet tego nie nadrobiłam..

To może te moje rozwolnienie to tylko taka pierwsza reakcja na te żelazo? Biorę niedługo więc zobaczę. Choć na ulotce wyczytałam, że skutek uboczny to właśnie m.in biegunka. Ale nie wyobrażam sobie tak non stop, choć w drugą stronę też nieciekawie:/

Mi też bardzo pomagało na zatwardzenie pełnoziarniste pieczywo, morele właśnie suszone śliwki.

jejku a mi ani normalne ani suszone owoce nie pomagaja...

no a wracajac do tematu PLEASE PLEASE trzymajcie kciukasy za moje jutrzejsze polowkowe usg, troche sie cykam po tej nieszczesnej piatkowej wizycie u ginki...

Susumali-trzymam kciukasy.będzie dobrze...nic sie nie bój.
Własnie chciałam pisać o zatwardzeniach...muszę dietę zmienić ,i częstotliwość jedzenia...będzie cieżko ale teraz to już w ogóle jest nie ciekawie.wiec zjadłem suszone morele a na rano czeka woda z miodem.oj biedne jesteśmy .

Czesc Dziewczyny. B dawno mnie nie bylo z braku czasu, jestem na l4 do 28 wiec powinnam wszystko nadrobic :))
Ja juz jestem po badaniu polowkowym nawet podwojnym. Z malenstwem jest oki wazy 556, i wg 1 lekarza bedzie dziewczynka potwierdzil 2 lekarz, a ten 1 w sobote nie byl juz tego tak pewien. Mi tez spadlo zelazo, narazie do nastepnej wizyty mam nie przyjmowac tabl a dopiero po konsulatacji z hematologiem ze wzg na to ze jestem od dawna pacjentka hemat. I mam bole brzucha jak sie nachodze i stad l4.
Kiedys jak bralam zelazo o nazwie As***** i pozniej cos na D to tez mialam problemy z zoladkiem. Mi na oproznienia pomaga kawa z mlekiem nawet ricore.
Jak uda mi sie zeskanowac fotke malenstwa to wstawie na forum :)
Zycze wszystkim udanych wizyt :)

Susumali-trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę:tak:
Blackberry gratuluję synka!!!!!!!!:tak:
natt -super ,że wszystko dobrze i maleństwa rosną jak na drozdżach:-)
aankaa84-gratulacje z udanej wizyty połówkowej -Twoja dzidzia to już spora :tak:
Ja tez mam anemię i faszerowali mnie ostatnio w szpitalu lekami i jak wyszłam to przepisali mi żelazo z kwasem foliowym 2w1 TARDYFERON-FOL.Biorę to od 2 tyg.

reklama
dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)

susumali trzymam za twoją dzisiejszą :)

ja mam dzis o 14:30 wizyte więc tez proszę o kciuki ;))

robiłam badanie moczu i ogólna morfologie i wszystko wporządku, więc mam nadzieję że na wizycie też będzie wszystko ok o wkońcu się dowiem na pewniaka kto tam mieszka :))

Do góry