reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Em Ka ja idac na usg 3 trymestru do tej pani doktor tez liczylam na super zdjecie a maly tylek wypial na nas :p oby u Ciebie tak nie bylo:-)

Nika-super ze z malutkim i z Toba wszystko dobrze. Jeszcze troszke musimy sie pobujac. Termin cc bedziesz umawiac wczesniej?

Jestem w 32 tygodniu ciąży [emoji173]

reklama
Moj gin nie pracuje w żadnym szpitalu i właśnie zupełnie nie mam pojęcia jak to bedzie z tym terminem cc - kto podejmie decyzje, kiedy, co i jak... Teraz stwierdziłam, ze narazie za wcześnie ale na następnej wizycie zamierzam go dokładnie wypytać jak to bedzie jesli uda mi sie donosić ciaze...

Jestem w 30tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

Witam się ze szpitala.
Ostatnio na wizycie dostałam skierowanie z powodu bólu pod prawym żebrem bo po poprzedniej wizycie nic nie przeszło pomimo przeciwbólowych. Masakrycznie napitala stąd też trzeba było sprawdzić czy czasem nie ma kamieni itp
Pobranie krwi i mnóstwo badań które wyszły bardzo dobre ( ostatnio był spadek kilku)
Usg brzucha ( czysto bez kamieni, delikatna żółć )
No i usg dzidziola ♡♡♡
Potwierdzony chłopak ,wody w normie , ściana tylna , główką do dołu a waga 2100
Tydzień 32/33
Data z 08.11 na 25.10 [emoji5]
Dzisiaj chyba jeszcze nawadnianie ,czekam na wizytę

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Wszystkich udanych wizyt gratuluję z całego serca:happy:

Katerineczka- u Ciebie emocje już dawno opadły ale i tak napiszę, że bardzo cieszę z takich dobrych wiadomości. Super!

Gaga- Rozumiem doskonale Twój strach. Też mam takie myśli jak to będzie już po, jak inne mamy dostaną swoje dzieci, a mój synek pewnie będzie gdzieś na oddziale noworodkowym lub na OIOM-ie . Boję się jak diabli ale mimo wszystko próbuję myśleć pozytywnie. Fajnie, że możesz rodzić SN. Tego bardzo Ci zazdroszczę. Nasze dzieciaczki na pewno mają baaaardzo dużo siły i wierzę , że obydwoje dadzą radę i szybciutko będą w swoich domkach.

Netta- nie wiem jak to wygląda u Was ale w szpitalu w którym rodzę albo na listę do cc na dany dzień wpisuje lekarz prowadzący-jeśli pracuje w danym szpitalu( tak jest w moim przypadku) lub jeśli to lekarz spoza szpitala daje skierowanie i kobieta najpierw rejestruje się telefonicznie, a później zgłasza się na badanie i rozmowę kwalifikującą do zabiegu do ordynatora oddziału położniczego i jego asystentów- konsultacje te odbywają się 2 razy w tyg. po kilka godzin. Najlepiej zadzwoń do szpitala w którym planujesz rodzić i dowiedz się dokładnie jak to tam wygląda.

Diabliczka-dobrze, że wszystkie badanie w normie. Przynajmniej będziesz spokojna. Duży chłopczyk już z Twojego synka.:happy:

Nika, super, że wszystko ok!

Diabliczka, czyli u Ciebie też, to pewnie zaraz Cię wypiszą :) Mały już duży :D
Moja od jakiegoś czasu tak szaleje, że prawie każdy jej ruch sprawia mi ból, poprzednio tak nie miałam :(

Em Ka, kciuki za wizytę i ładną fotkę :)

Em ka kciuki zacisniete :)

Netta, Diabliczka dobrze ze maluszki zdrowe :)

Ciekawe czy jak te daty porodu się tak zmieniają to kiedy dzidzia wyskoczy :) bliżej którego terminu :)

Hej dziewczyny[emoji4]

Powodzenia na wizytach[emoji4]
Ja mam jutro (w końcu po 1,5 miesiąca przerwy). Tak jakoś strach mnie ogarnia jak wrzesniowki i pazdziernikowki się rozpakowuja. Ja to jeszcze dwa miechy ponad mam wg terminu ale jakoś tak stresować się człowiek zaczyna...

Plus jest taki ze juz wszystkie mamy przekroczony 30 tc więc i dzidzie coraz silniejsze[emoji1]

Nika super wiadomosci :)

Princeska tez mam taka nadzieje bo nie mam ani pol ładnego zdj z Rej ciazy :(

Diaboliczka fachowa informacja :)))

Kciuki jesli ktos dzis wizytuje &

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Ziemniaczku super. Pamiętam jak się martwilas jak Cię lekarz uziemil a tu już 34tc [emoji4]

Jestem w trakcie 31 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

Do góry