reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

EM Ka na 20:15 do bym szła chyba z piżamą i podusią [emoji23]

Nika co do terminu cc to nie wiem jak to jest, ale mnie powiedział ze najpozniej mam sie stawić w szpitalu w dniu terminu. A Ty chyba nie musisz mieć skierowania na cc choc pewnie nie zaszkodzi. Ja będę próbować sn o ile coś sie samo zacznie do dnia terminu. Potem ciach... [emoji32]
Za to np.u nas w PF jest tak ze jak przychodzisz po cc to na 90% od razu tną. Dlatego ja pewnie pojde do miejskiego, ale jeszcze myśle.

Diabliczka super że wszystko ok. Przynajmniej Cie wysprawdzali od a do z.

Jestem w 33 tygodniu ciąży

reklama
Myślałam ze tylko ja sie waham nad szpitalem... Kurcze cała moja teorie szlag trafił ... Pierwotnie przy pierwszym dziecku chodziłam
Do lekarza u którego mogłam rodzic na NFZ w prywatnej kliencie ale stwierdziłam ze mam to w nosie no ważniejsze by byc w razie czego z dzieckiem a nie ze wywożą je do innego szpitala.. A jak bede chciała luksowow to sobie pojadę do hotelu, a ru sie okazało ze mój szpital nie jest nawet 2'referencyjnosci... Ten lekarz z dzis jest ordynatorem w szpitalu z 3cia referencyjnoscia ale co z tego jakbym zaczęła do Noego chodzić w 34 tc... Za duzo na mnie noe zarobi przeciez wiec i tak w szpitalu moze mnie z buta potraktować ... Choc zobaczymy co dzisiaj mi powie:)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Jesteśmy po wizycie. Zgodnie z moimi przewidywaniami ,maluch jest większy niż wymierzył lekarz robiący ostatnie USG. Wg wyliczeń mojego gina waży ok. 2kg:happy2:, dzisiaj mamy 30tygodni+2dni.
Wszystko jest ok. - nie ma żadnego zagrożenia porodem przedwczesnym.
Gin zgodził się przeprowadzić cięcie osobiście, a najlepsze jest to, że nie chce za to ani złotówki. Stwierdził, że skoro prowadzi kolejną moją ciążę to mam to jakby w pakiecie:cool2:. Mamy już ustalony termin na 7 listopada, czyli dzień urodzin mojego starszego synka. Szymonek dostanie w prezencie urodzinowym braciszka;-) ;) Zła wiadomość jest taka, ze do szpitala będę musiała zgłosić się już dzień wcześniej bo muszą jakieś dodatkowe badania mi zrobić. Chyba tam padnę z nerwów. W domu jednak omfort psychiczny jest większy.Chociaż gin. obiecał, że na pewno podadzą mi jakieś środki uspokajające jeśli o nie poproszę. Kiedy robi się to badanie na paciorkowca? Mój gin na następnej wizycie - 29.09 chce mi je już zrobić. To będzie 33 tydzień,nie za wcześnie?

Emka- jeśli u Ciebie jest choć cień wskazań do rodzenia w szpitalu z trójką to ja na Twoim miejscu bez wahania wybrałabym ten z trzecim stopniem mimo braku znajomego lekarza. Zawsze możesz wziąć sobie prywatnie położną. Pamiętam, że u Ciebie wychodziło większe ryzyko chorób i rozważałaś amniopunkcję. Popytaj, czy w związku z tym poród w szpitalu o najwyższej referencyjności jest wskazany. Jeśli chodzi o szpital z pierwszym stopniem to jak mam być szczera nie brałabym go pod uwagę nawet gdybym miała 20 lat, była całkiem zdrowa i to była moja pierwsza ciąża "Strzeżonego Pan Bóg strzeże"....

Ostatnia edycja:
Emka ja dziś dopiero przeczytałam kiedy masz wizytę i już pewnie jest w trakcie ale i tak trzymam kciuki [emoji6]

Diabliczka czyli dalej nie wiadomo skąd ten ból? Bo pewnie nie od żółci?

Emka ja to tez jednak wybralabym ten szpital z lepszym stopniem..

Mama czwórki to super wiadomości
[emoji6] No a synek spory he[emoji6]

Martini i u Ciebie spory synek [emoji6] ale jak facet to facet[emoji2]

Jestem w 33 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

Dzieki dziewczyny no i chyba fak zrobię - lekarz bardzo sympatyczny , zbadał mi małego z gory na dół i coby nie było powiedział Pd razu ze nie musze mieć tam lekarza zeby tam rodzic ale wiecie same jak jest :) powiedziałam mu ze wiem ale gdybym była bardziej swidoma od początku tej referencyjności to pewnie bym rodziła tam od razu a tak to człowiek nie wie i wytłumaczył mi co i jak ... Wiec na razie choćby ze względu na termin na pewno jechałabym fam do jego szpitala . Umówiliśmy sie za 3 tygodnie i mowi mi ze jakby sie zaczęło juz to juzby nie wstrzymywał jakoś specjalnie porodu , mały ma 2413 wg usg ... Sprawdził krążek ładnie sie trzyma , szyjki tez nie mierzył jesli chodzi o długość wiec tez jestem spokojniejsza - choc przed wizyta musze Wam sie przyznać ze myslalam ze zaczynam rodzic bo mam wrażenie ze normalnie mnie skurcze juz łapią krzyżowe ale w poprzedniej ciazy tez pamietam ze
Plecy mnie tak billy juz długo przed porodem. I bardzo mnie uspokajał fajny gość - nie jakis taki rewelacyjny ale takie przyjemny. No i oczywiście znow nie widziałam twarzy swojego dziecka tylko jajka .... No coz :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Emka z postu wnioskuję że jesteś wystarczająco zadowolona [emoji6] synka masz już sporego i w sumie za 3 tyg to już prawie prawie w terminie[emoji2] dobrze że rak sie udalo...
A co do bóli krzyża to też już zaczynam je miewać...

Powodzenia jutro na wizytach [emoji57]

Jestem w 33 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i juz sporych dzieci!

Em Ka nasze chlopaki ida leb w leb ;-) super ze lekarz w porzadku ! Jak to moj gin mowi "bedzie taki wstydliwy Kacperek co buzie zaslania a jajka pokazuje":-D ja co wizyte ogladam klejnoty tak sie synus mamusi chwali :-D
I rzeczywiscie jakby za 3 tyg.zaczelo sie cos dziac to nie bardzo jest sens wstrzymywac. I Tobie tez byloby lzej;-)

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

Do góry