reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

EM Ka na 20:15 do bym szła chyba z piżamą i podusią [emoji23]

Nika co do terminu cc to nie wiem jak to jest, ale mnie powiedział ze najpozniej mam sie stawić w szpitalu w dniu terminu. A Ty chyba nie musisz mieć skierowania na cc choc pewnie nie zaszkodzi. Ja będę próbować sn o ile coś sie samo zacznie do dnia terminu. Potem ciach... [emoji32]
Za to np.u nas w PF jest tak ze jak przychodzisz po cc to na 90% od razu tną. Dlatego ja pewnie pojde do miejskiego, ale jeszcze myśle.

Diabliczka super że wszystko ok. Przynajmniej Cie wysprawdzali od a do z.

Jestem w 33 tygodniu ciąży

reklama
Myślałam ze tylko ja sie waham nad szpitalem... Kurcze cała moja teorie szlag trafił ... Pierwotnie przy pierwszym dziecku chodziłam
Do lekarza u którego mogłam rodzic na NFZ w prywatnej kliencie ale stwierdziłam ze mam to w nosie no ważniejsze by byc w razie czego z dzieckiem a nie ze wywożą je do innego szpitala.. A jak bede chciała luksowow to sobie pojadę do hotelu, a ru sie okazało ze mój szpital nie jest nawet 2'referencyjnosci... Ten lekarz z dzis jest ordynatorem w szpitalu z 3cia referencyjnoscia ale co z tego jakbym zaczęła do Noego chodzić w 34 tc... Za duzo na mnie noe zarobi przeciez wiec i tak w szpitalu moze mnie z buta potraktować ... Choc zobaczymy co dzisiaj mi powie:)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Jesteśmy po wizycie. Zgodnie z moimi przewidywaniami ,maluch jest większy niż wymierzył lekarz robiący ostatnie USG. Wg wyliczeń mojego gina waży ok. 2kg:happy2:, dzisiaj mamy 30tygodni+2dni.
Wszystko jest ok. - nie ma żadnego zagrożenia porodem przedwczesnym.
Gin zgodził się przeprowadzić cięcie osobiście, a najlepsze jest to, że nie chce za to ani złotówki. Stwierdził, że skoro prowadzi kolejną moją ciążę to mam to jakby w pakiecie:cool2:. Mamy już ustalony termin na 7 listopada, czyli dzień urodzin mojego starszego synka. Szymonek dostanie w prezencie urodzinowym braciszka;-) ;) Zła wiadomość jest taka, ze do szpitala będę musiała zgłosić się już dzień wcześniej bo muszą jakieś dodatkowe badania mi zrobić. Chyba tam padnę z nerwów. W domu jednak omfort psychiczny jest większy.Chociaż gin. obiecał, że na pewno podadzą mi jakieś środki uspokajające jeśli o nie poproszę. Kiedy robi się to badanie na paciorkowca? Mój gin na następnej wizycie - 29.09 chce mi je już zrobić. To będzie 33 tydzień,nie za wcześnie?

Emka- jeśli u Ciebie jest choć cień wskazań do rodzenia w szpitalu z trójką to ja na Twoim miejscu bez wahania wybrałabym ten z trzecim stopniem mimo braku znajomego lekarza. Zawsze możesz wziąć sobie prywatnie położną. Pamiętam, że u Ciebie wychodziło większe ryzyko chorób i rozważałaś amniopunkcję. Popytaj, czy w związku z tym poród w szpitalu o najwyższej referencyjności jest wskazany. Jeśli chodzi o szpital z pierwszym stopniem to jak mam być szczera nie brałabym go pod uwagę nawet gdybym miała 20 lat, była całkiem zdrowa i to była moja pierwsza ciąża "Strzeżonego Pan Bóg strzeże"....

Ostatnia edycja:
Emka ja dziś dopiero przeczytałam kiedy masz wizytę i już pewnie jest w trakcie ale i tak trzymam kciuki [emoji6]

Diabliczka czyli dalej nie wiadomo skąd ten ból? Bo pewnie nie od żółci?

Emka ja to tez jednak wybralabym ten szpital z lepszym stopniem..

Mama czwórki to super wiadomości
[emoji6] No a synek spory he[emoji6]

Martini i u Ciebie spory synek [emoji6] ale jak facet to facet[emoji2]

Jestem w 33 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

Dzieki dziewczyny no i chyba fak zrobię - lekarz bardzo sympatyczny , zbadał mi małego z gory na dół i coby nie było powiedział Pd razu ze nie musze mieć tam lekarza zeby tam rodzic ale wiecie same jak jest :) powiedziałam mu ze wiem ale gdybym była bardziej swidoma od początku tej referencyjności to pewnie bym rodziła tam od razu a tak to człowiek nie wie i wytłumaczył mi co i jak ... Wiec na razie choćby ze względu na termin na pewno jechałabym fam do jego szpitala . Umówiliśmy sie za 3 tygodnie i mowi mi ze jakby sie zaczęło juz to juzby nie wstrzymywał jakoś specjalnie porodu , mały ma 2413 wg usg ... Sprawdził krążek ładnie sie trzyma , szyjki tez nie mierzył jesli chodzi o długość wiec tez jestem spokojniejsza - choc przed wizyta musze Wam sie przyznać ze myslalam ze zaczynam rodzic bo mam wrażenie ze normalnie mnie skurcze juz łapią krzyżowe ale w poprzedniej ciazy tez pamietam ze
Plecy mnie tak billy juz długo przed porodem. I bardzo mnie uspokajał fajny gość - nie jakis taki rewelacyjny ale takie przyjemny. No i oczywiście znow nie widziałam twarzy swojego dziecka tylko jajka .... No coz :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Emka z postu wnioskuję że jesteś wystarczająco zadowolona [emoji6] synka masz już sporego i w sumie za 3 tyg to już prawie prawie w terminie[emoji2] dobrze że rak sie udalo...
A co do bóli krzyża to też już zaczynam je miewać...

Powodzenia jutro na wizytach [emoji57]

Jestem w 33 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i juz sporych dzieci!

Em Ka nasze chlopaki ida leb w leb ;-) super ze lekarz w porzadku ! Jak to moj gin mowi "bedzie taki wstydliwy Kacperek co buzie zaslania a jajka pokazuje":-D ja co wizyte ogladam klejnoty tak sie synus mamusi chwali :-D
I rzeczywiscie jakby za 3 tyg.zaczelo sie cos dziac to nie bardzo jest sens wstrzymywac. I Tobie tez byloby lzej;-)

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

Do góry