Cześć Mamuśki !
Od kiedy dowiedziałam sie, ze jestem w ciazy biorę Duphaston 2x1, czyli od połowy 5 tygodnia.Na początku 8 tygodnia po badaniu usg okazało sie, że wystapiło odwarstwienie kosmówki 0,44cm na 1,85cm i krwiak.Dziecko wtedy miało 1,17cm. Nie miałam żadnych plamien. Lekarz zalecił leżenie przez 2 tyg i w dalszym ciągu branie duphastonu i oczywiście kwasu foliowego, magne B6. Jutro mija dwa tygodnie mojego leżakowania. Wczoraj wieczorem podczas oddawania moczu zauważyłam krew. Odrazu zadzwoniłam do lekarza i kazał mi zwiekszyć dawkę duphastonu 2x2. Przez noc wygladalo to jak plamienie. Niestety występuje w dalszym ciagu. Mam tez problemy z zaparciami i wczoraj jak położyłam sie na boku to bolał mniebrzuch wlasnie po bokach tak jakby cos mnie ugniatalo. Jutro mam wizytę tak czy inaczej,planowana juz od 2 tygodni. Jest czym sie martwić ? Nigdy wcześniej nie miałam żadnych plamien .Wyczytałam tez ze w pierwszym trymestrze możliwe jest plamienie w okresie występowania miesiączek. Obecnie dzis zaczął sie 10 tydzien . Dziewczynymiałyście taki przypadek ?