reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Słuchać gina. Na każdym leku rozrzedzajacym będzie taka informacja. Ale jeśli korzyści dla matki i dziecka są większe niż ryzyko przyjmowania leku to słuchać trzeba lekarza. A zakrzepica w ogóle to poważna sprawa ą co dopiero w ciąży zwłaszcza gdy mniej się ruszamy.

Jestem w trakcie 26 tygodnia

reklama
Mamusia współczuję przezyc z glukozą[emoji58] oby teraz lepiej poszło

Emalka trzymaj się dzielnie[emoji6]

Priinceseczka myślę że lekarz wie co robi dając Ci takie leki także lepiej bierz...

Mamusia ja też mam problem z glukoza ale ja zawsze mam takie "szczescie" że wymiotuje przed badaniem chyba perspektywa siedzenia tam na głodnego tak się daje we znaki i od razu mnie cofa zarówno ostatnio jak i pierwszym razem. I wydaje mi się że gdybym nie zwymiotowala przed to na pewno po.

Emalka super że już po :)

Princeseczka mi jak coś lekarz daje to ja nawet ulotki nie czytam, wiem że to mało mądre ale wolę się nie schizowac.

Czekam na wieści od Linki i trzymam kciuki :*

Em ka dziękuję za wszelkie informacje, staram się jak najwięcej leżeć ewentualnie siedzieć i jest lepiej jeśli chodzi o ból krocza.
Dobrze doczytalam żeby nóg w górze nie trzymać?

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Princeseczka myślę, że powinnaś posłuchać zaleceń lekarza, bo brak leków może mieć gorsze konsekwencje.
Aob dziękuję i mam nadzieje, że jutro uda się wytrzymać, bo jak nie to aż się boję myśleć, że trzeba będzie znowu powtarzać :(
Emalka brawo Ty!!!:biggrin2:
Milagros a już robiłaś tą glukozę? udało się?

Mamusia tak. Ja pilam dwa razy bo miałam cukier podniesiony na czczo. I lepiej mi się piło w 13tyg niż teraz :/ wydaje mi się że rozmiar dzidzi mial tu też dużo do powiedzenia.

Wcisnelas sobie cytrynę? Ja pilam pierwszy raz większymi lyczkami, drugi powoli i było gorzej. Polecam wziąć sobie jakąś dobrą książkę zeby jak najszybciej zająć myśli, drugim razem był mąż że mną i jego ciągle pytania jak się czuje doprowadzały mnie do szału i tylko przypominały :) mnie ratowała też myśl że wyjdę i pójdę na tosta hahaha :D

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

U mnie bez cytryny i tylko kubek wody w ciągu dwóch godzin mogłam wypić. Miałam książkę Ale tak mi się oczy kleily że ze dwie czy trzy strony przeczytałam. Potem byłam u gastrologia pojechałam po leki i wracam do domu. Leje jak nie wiem. Już czuję jak mokne pod domem.

Jestem w trakcie 26 tygodnia

Miła jak siedzisz to nogi w gorze jak najbardziej ale jak najrzadziej podnosić np jak do wejścia do wanny :) w tym sesie.

Powodzenia ns badaniach postarajcie sobie czymś głowę zająć isc z koleżanka by gadać albo Zadzwonic do kogoś , ja jak siedziałam sama z tel było mi niedobrze a jak teraz Byl ze mna maz i syn to nie było czasu nawet myślec ze złe sie czuje :)))

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja juz z dzidzia wszystko w porządku oczywiście nadal mniejszy przybiera ale sporo do tylu , waga mi stoi nadal ... szyjka w porządku :) a wielki węzeł chłonny okazał się ogromnym ropniakiem dostałam ochrzan za depilację bo wszystko delikatne i włosek się wrosl przepisał antybiotyk w żelu jak w ciągu kilku dni się nie wchłonie mam się zgłosić po antybiotyk w tabletkach i skierowanie do szpitala bo będą musieli naciac go i wyczyścić eh ..

reklama
Potwierdzam i ja że lepiej czymś konkretnym zająć głowę[emoji6] teraz 14letnia siostra była że mną i tak pierdzielila głupoty że zlecialo [emoji6] trochę też czytałam jak juz zaczęła mnie wkurzać [emoji2]

Do góry