reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

A ja dalej nie umiem rozpoznać tego twardnienia...jedynie tylko wtedy jak chodzę to brzuch jak kamień to o to chodzi ?

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Mnie tak czasem łapie. Mam nadzieję że to tylko te skurcze B-H. Było dosłownie kilka przypadków. W różnych sytuacjach leżąc wstają czy chodzą. Uczucie spiecia w brzuchu A przez skórę mogłam wyczuć macice bardzo okrągłą i twarda. Trwało to z 15sekund albo i nie.

Jestem w trakcie 26 tygodnia

Mila tak sle to jest wlasnie niebezpieczne mnie od tego sie Ga szyjka skróciła
A nie czułam iż az tak jak teraz bo tez brałam tylko magnez gdybym wiedziała
Ze cos nie gak os razu lykalabym nospe - tak miałam cała
Ciaze z Nikosiem , i teraz pewnie tez tak bede mieć ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Te skurcze przepowiadajace B-H mogą być od kilku do kilkunastu razy dziennie. Z reguły bezbolesne, takie właśnie twardnienie brzucha, nasza macica sobie ćwiczy. trwają nawet do 30s. A jesli sa bolące przypadki to wówczas stosować można nospę

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

Em ka dziękuję, nospa na to pomaga na ból krocza już nie.

Firana mnie jak złapie to tak nawet pół godziny, dopóki się nie poloze i dopiero wtedy po czasie mija.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny ale wasze dzieciaczki już duże, pięknie już rosną :)
Emalka trzymam kciuki :)
Ja wczoraj niestety nie wytrzymałam i muszę powtarzać, aż się boję bo pewnie lepiej nie będzie. Zaraz po wypiciu było mi tak duszno i serce waliło i zwymiotowałam:sad:

Ja narazie przysypiam na kanapie. Mam nadzieję że uda się dotrwać do końca. Ale zgaga już mnie bierze od tego.

Jestem w trakcie 26 tygodnia

reklama
Emalka-kciuki!! Dla mnie najgorszy byl poczatek pozniej bylo coraz lepiej :-)
No w domu tece dopiero zaczely mi sie bardzo trzasc.

Dziewczyny wizytujace-kciuki za Was zacisniete i czekamy na wiesci :-)

Wczotaj gin mi przepisal jakis vessel przeciw zakrzepicy z racji tego ze opuchniecia utrzymuja sie caly czas obrebie zylakow i mowil ze to lek ktory moge brac w ciazy a na ulotce jak zwykle -nie zaleca sie stosowania tego leku w ciazy wrrrrrr.
I tak teraz sie zastanawiam sluchac gina czy ulotki.

Do góry