reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Witam, ja już po wizycie. Z maleństwem wszystko dobrze. Coś tam mu lata między nogami, ale nie było widać aż tak dokładnie i lekarka stwierdziła, że lepiej się jeszcze wstrzymać z malowaniem pokoju na niebiesko :)

reklama
Mami, płeć jest mi obojętna. To pierwsze, więc nie mamy żadnych życzeń. Gdybym już miała 3 chłopaczków w domu, to mogłabym coś marudzić, a tak? Nieważne, co będzie - każde będzie kochane. Jeśli chłopiec - obroni potem młodsze rodzeństwo przed zbójami na podwórku, a jeśli dziewczynka? No cóż - łudzę się, że łatwiej mi ją będzie wychować, bo sama przecież kiedyś byłam małą dziewczynką a potem nastolatką...

Jest jeszcze coś: kiedyś znajoma (która niby się na tym zna i twierdzi, że nie pomyliła się jeszcze ani razu jeśli chodzi o płeć dzieci) wróżyła mi z ręki i stwierdziła, że długo będę czekać na pierwsze dziecko i będę miała dwie córeczki. Czekaliśmy faktycznie długo, a jeśli teraz to będzie synek, to mimo że nie wierzę we wróżby, horoskopy i inne takie, to i tak będę się stresować... Jak to synek, skoro miały być dwie córki...

A w weekend spotkałam się z moją przekochaną ale apodyktyczną i egocentryczną ciotką, która stwierdziła, że "zobaczysz że będzie Pola". Powiedziała to tylko dlatego, żeby - jeśli trafiła - móc trąbić do końca życia wszystkim, że ONA od razu czuła, że to dziewczynka.Tym bardziej chciałabym, żeby pani doktor miała rację i żeby był Aleksander. Ja złośliwa małpa jestem ;)

Ostatnia edycja:
ja byłam dzisiaj na usg... i lekarz powiedział że na 100% będzie dziewczynka :-) oby za miesiąc się nie okazało że to chłopiec hi hi Pan Doktor był naprawdę przekonany że to dziewczynka :-) no nic potwierdzimy 14 września :-)

reklama
Do góry