reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
Mami - to normalnie robią USG. W Polsce też jest obowiązek zrobienia usg w 12tyg, potem połówkowe ( 20 tyg) i potem jeszcze 1 albo 2 usg dla sprawdzenia czy dzidziuś dobrze przybiera, czy serduszko bije i czy łożysko się nie odkleja. Oczywiście niektórzy ekarze robią bez problemu więcej usg, ale nie jest to wymagane, wtedy to tylko ich dobra wola.

bylam dziś u dwóch lekarzy neurolog i moj gin.

u gn super dzidzia poogladana, serducho bije, wszystko jest ok;) dostalam skierowanie na badania krwi.
laugh2.gif
laugh2.gif
laugh2.gif

A co do neurologa to trafilam na BUCA, HAMA, PROSTAKA o to cytat:
"neurolog-a chce pani urodzić To dziecko
Ja - no tak, co to za pytanie?
Neurolog - bo jesli tak to po co Pani do mnie przychodzi... niech Pani sie zamknie w ciemnym pokoju i siedzi tam do poki boli..."
dziewczyny nie mialabym o nic pretensji jezeli facet powiedział by to mile i w innej formie... ja sie poczulam wrecz jak jakaś niewiadomo co... KOSZMAR!!!
:angry:
angry.gif
angry.gif
angry.gif
angry.gif
angry.gif
angry.gif
angry.gif
angry.gif

A teraz na poprawe nastroju:
Mama siedzi w poczekalni z córeczka (max 4 lata). reszta pacjentek to ciężarówki.
- Mamo, A dlaczego Panie maja takie duże brzuchy?
- Bo Panie mają dzidziusie w brzuszku...
dziewczynka myśli, duma i po chwili mówi:
- Mamo, to jak Panie zjadły te wszystkie dzidziusie:D, i jak myślisz czy były słodkie czy słone
:-D
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Ostatnia edycja:
Asteria - ale mi humor poprawiłaś tą historyjką o dziewczyce - no boskie to musiało być :-D A lekarz to rzeczywiście jakiś buc totalny, olać go!

A ja dziś idę na 16:30 na usg prywatnie. Wyjeżdzam na trochę i chcę się upewnić czy z kosmówką wszystko ok i czy mogę spokojnie jechać. Już się nie mogę doczekać, tak po cichu mam nadzieję że może uda się płeć podpatrzeć, chociaż jeszcze wcześnie, ale kto wie - może coś tam będzie widać :-)

A ja dziś idę na 16:30 na usg prywatnie. Wyjeżdzam na trochę i chcę się upewnić czy z kosmówką wszystko ok i czy mogę spokojnie jechać. Już się nie mogę doczekać, tak po cichu mam nadzieję że może uda się płeć podpatrzeć, chociaż jeszcze wcześnie, ale kto wie - może coś tam będzie widać :-)

Powodzenia;)

reklama
Do góry