reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

mnie też zaciekawiło,nawet nie słyszałam o takiej metodzie. a na ile ona jest skuteczna?

mam jeszcze takie pytanko,czy są tu mamy które nie zamierzają poznać płci aż do rozwiązania? ja się nad tym ostatnio zastanawiałam,ale chyba nie wytrzymam.ciekawość bierze górę :p

ja nie zamierzałam na początku poznać, ale teraz to już nie wytrzymuje .
ciekawość pierwszy stopień do piełka:-)
ale co tam będę się przejmowała:-)

reklama
Panna.nikt - super wieści. Mi szczerze mówiąc też się teraz marzy dziewczynka do pary :-)

Anastazzja - to niedobrze, że lekarka tylko raz w tyg. przyjmuje. Może warto zmienić na kogoś kto częściej jest i do kogo można się dostać bez problemu nawet tego samego dnia co dzwonisz. Ja właśnie w I ciąży zmieniałam gina,bo pierwsza przyjmowała 2 razy w tyg i długie terminy były i jak raz było niedobrze ze mną to nie miałam gdzie iść. A latać za każdym razem na izbę przyjęc i wysiadywać tam po kilka godzin w kolejce to lipa.
Ja mam standardowo wizytę raz w miesiącu. Ale jak coś nie tak, albo czegoś potrzebuję to idę do gabinetu (nawet bez dzwonienia i zapisywania się) i mnie przyjmuje. Ta moja lekarka na szczęście jest cały tydzień. Jest drugi lekarz w tej przychodni, sympatyczniejszy, ale on tylko raz w tyg. przyjmuje i dlatego jednak do tej kobiety chodzę. Ale chociaż usg tamten fajny facet robi :-)

Co do becikowego to znieśli ten przepis o 10 tyg ciązy i teraz trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że się było przynajmniej na 3 wizytach (po 1 w każdym trymestrze). Tak przynajmniej było jak odbierałam becikowe na synka.

Aninaa - ja chcę poznać płeć i to jak najszybciej. Oczywiście to wybór osobisty, znam osoby które nie chciały poznawać płci. Dla mnie odkąd poznałam płeć dziecka w I ciąży to był taki przełom, bo wtedy już muminek stał się małym cżłowieczkiem, mówiliśmy do niego po imieniu, miał taką jakby swoją osobowość i jakąś większą więź czułam. Mi to było potrzebne.

Livastrid - to ta metoda to pic na wodę. U mnie był chłopiec i miał zawsze po 170-160, dopiero pod koniec ciąży koło 140. Przecież tętno się zmienia wraz z wzrostem dziecka - im większe tym tętno zwalnia, bo jest większy obieg krwi.
To by musiało być powiedziane w którym tyg. ciąży powinno być < lub >140

no napisalam nice, ze u mnie sie nie sprawdzilo, ja mialam ponizej 140 a i tak mam dziewczynke:-D

to kiedy by musialo byc podane w jakim tygodniu to jedno, a drugie powinno sie mierzyc, gdy dziecko spi a nie szaleje, bo jak szaleje to przeciez tez jest wyzsze;-)

ja od prawie godzinki w domku po badaniach jeżeli tak to można określić:-(
nie było badania tętna;/
ale krew pobierali mi na badania prenatalne. nawet nie wiedziałam że po to mi krew pobierają:-)

a jakies usg robia u Ciebie czy tez tylko polowkowe?
Livastrid nie rozumiem co to sa te polowkowe:-(
usg miałam robione dwa razy jedno takie by chyba tylko potwierdzic ciąze u ginekologa ktory prowadzi mi ciaze oprocz poloznej, a potem dal mi skierowania do glownego szpitala na 2 badania usg w 12 tyg(okazalo sie na usg ze jestem w 14) i pozniej na usg w 20 tyg. i wlasnie ostatnio(tydzien temu ) bylam na pierwszym usg i wtedy pani doktor pokazala mi po kolei nozki raczki brzuch kregoslup, glowke. ale nic nie mowila. tylko ze wszystko w porzadku.
to moja pierwsza ciaza i niewiem czy tak powinno byc.:-(

reklama
Moj gin przyjmuje 3 razy w tyg. Pon, sr i czw. No wiec jakby cos sie stalo w pt to musze jechac do szpitala...

Ja chcę znać płeć. Nie wytrzymałabym :-)

Mami tak swoja drogą w jakim mieście mieszkasz na majorce

Do góry