reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

mnie też zaciekawiło,nawet nie słyszałam o takiej metodzie. a na ile ona jest skuteczna?

mam jeszcze takie pytanko,czy są tu mamy które nie zamierzają poznać płci aż do rozwiązania? ja się nad tym ostatnio zastanawiałam,ale chyba nie wytrzymam.ciekawość bierze górę :p

ja nie zamierzałam na początku poznać, ale teraz to już nie wytrzymuje .
ciekawość pierwszy stopień do piełka:-)
ale co tam będę się przejmowała:-)

reklama
Panna.nikt - super wieści. Mi szczerze mówiąc też się teraz marzy dziewczynka do pary :-)

Anastazzja - to niedobrze, że lekarka tylko raz w tyg. przyjmuje. Może warto zmienić na kogoś kto częściej jest i do kogo można się dostać bez problemu nawet tego samego dnia co dzwonisz. Ja właśnie w I ciąży zmieniałam gina,bo pierwsza przyjmowała 2 razy w tyg i długie terminy były i jak raz było niedobrze ze mną to nie miałam gdzie iść. A latać za każdym razem na izbę przyjęc i wysiadywać tam po kilka godzin w kolejce to lipa.
Ja mam standardowo wizytę raz w miesiącu. Ale jak coś nie tak, albo czegoś potrzebuję to idę do gabinetu (nawet bez dzwonienia i zapisywania się) i mnie przyjmuje. Ta moja lekarka na szczęście jest cały tydzień. Jest drugi lekarz w tej przychodni, sympatyczniejszy, ale on tylko raz w tyg. przyjmuje i dlatego jednak do tej kobiety chodzę. Ale chociaż usg tamten fajny facet robi :-)

Co do becikowego to znieśli ten przepis o 10 tyg ciązy i teraz trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że się było przynajmniej na 3 wizytach (po 1 w każdym trymestrze). Tak przynajmniej było jak odbierałam becikowe na synka.

Aninaa - ja chcę poznać płeć i to jak najszybciej. Oczywiście to wybór osobisty, znam osoby które nie chciały poznawać płci. Dla mnie odkąd poznałam płeć dziecka w I ciąży to był taki przełom, bo wtedy już muminek stał się małym cżłowieczkiem, mówiliśmy do niego po imieniu, miał taką jakby swoją osobowość i jakąś większą więź czułam. Mi to było potrzebne.

Livastrid - to ta metoda to pic na wodę. U mnie był chłopiec i miał zawsze po 170-160, dopiero pod koniec ciąży koło 140. Przecież tętno się zmienia wraz z wzrostem dziecka - im większe tym tętno zwalnia, bo jest większy obieg krwi.
To by musiało być powiedziane w którym tyg. ciąży powinno być < lub >140

no napisalam nice, ze u mnie sie nie sprawdzilo, ja mialam ponizej 140 a i tak mam dziewczynke:-D

to kiedy by musialo byc podane w jakim tygodniu to jedno, a drugie powinno sie mierzyc, gdy dziecko spi a nie szaleje, bo jak szaleje to przeciez tez jest wyzsze;-)

ja od prawie godzinki w domku po badaniach jeżeli tak to można określić:-(
nie było badania tętna;/
ale krew pobierali mi na badania prenatalne. nawet nie wiedziałam że po to mi krew pobierają:-)

a jakies usg robia u Ciebie czy tez tylko polowkowe?
Livastrid nie rozumiem co to sa te polowkowe:-(
usg miałam robione dwa razy jedno takie by chyba tylko potwierdzic ciąze u ginekologa ktory prowadzi mi ciaze oprocz poloznej, a potem dal mi skierowania do glownego szpitala na 2 badania usg w 12 tyg(okazalo sie na usg ze jestem w 14) i pozniej na usg w 20 tyg. i wlasnie ostatnio(tydzien temu ) bylam na pierwszym usg i wtedy pani doktor pokazala mi po kolei nozki raczki brzuch kregoslup, glowke. ale nic nie mowila. tylko ze wszystko w porzadku.
to moja pierwsza ciaza i niewiem czy tak powinno byc.:-(

reklama
Moj gin przyjmuje 3 razy w tyg. Pon, sr i czw. No wiec jakby cos sie stalo w pt to musze jechac do szpitala...

Ja chcę znać płeć. Nie wytrzymałabym :-)

Mami tak swoja drogą w jakim mieście mieszkasz na majorce

Do góry